Haber iOS 11 ile Hangi Yenilikler Gelecek?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iOS 11 ile Hangi Yenilikler Gelecek?

Apple'ın iOS işletim sistemine getireceği yeniliklerin ne olacağını hepimiz merak ediyoruz. Bu yılın sonbahar aylarında karşımıza çıkması beklenen iOS 11'de iPhone'un 10. yılına özel birtakım geliştirmeler görebiliriz. Birçoğundan emin olmamakla birlikte, iOS 11 özellikleri hakkında bazı söylentiler dolaşıyor. iOS 11 yenilikleri için MacRumors harika bir derleme yapmış,
İlk bakışta iOS 11'in sonbaharda yeni duyurulacak iPhone 8 ile birlikte gelmesini bekliyoruz. Önümüzdeki Haziran ayında (5 Haziran) düzenlenecek WWDC Geliştirici Konferası'nda bir önizlemesini görebileceğimiz iOS 11'den devrimsel değişiklikler beklemiyoruz, ancak iPad tarafında güzel haberler duyabiliriz.

iOS 11 Yenilikleri
Apple'ın mobil işletim sisteminin bir sonraki güncellemesi olan iOS 11, Apple'ın California'daki bulunan Cupertino merkezinde şimdiden geliştirildi. Güncelleme hakkında henüz çok şey bilmiyoruz ama yeni işletim sistemine girebilecek yeni özellikler hakkında, az önce ifade ettiğim gibi birkaç söylentiyi paylaşabiliriz. Hadi başlayalım.

İlk söylentiye göre Apple, bu güncelleme ile birlikte Facetime video servisini Skype ve diğer rakip hizmetler ile uyumlu hale getirebilir. Üstelik ilk kez Facetime grup sohbetlerini uygulayabilir. iOS 11'in kullanıcıların iMessage'deki bir grup sohbeti aracılığıyla çoklu görüşmelere izin vereceği bildiriliyor. Bu görüşmeler en çok 5 kişiyle yapılabilecek.

İsrailli bir haber kaynağından gelen ikinci söylentide ise, Apple'ın iOS 11'de büyük bir Siri güncellemesi planladığı vurgulanıyor. Bu güncellemede, Siri'nin bağlamsal öğrenme yeteneklerini geliştireceği ve iMessage ve iCloud ile sağlam bir entegrasyon kuracağı da ileri sürülüyor.

Şimdiye kadar ki en güçlü söylenti ve gelmesi muhtemel yenilik ise Apple Music tarafında olabilir. Çünkü Apple Music Başkanı Jimmy Iovine, iOS 11'in uygulamaya daha iyi bir vitrin sunacağını ifade etti. Yenilenen uygulama, Apple'ın orijinal içeriklere odaklanmasını ve Carpool Karaoke: The Series gibi şovlarını yayınlamasını daha işlevsel kılacak.

Dördüncü söylenti de(ki bu da güçlü bir iddia), iPad'e özgü güncellemelerin olacağını gösteriyor. iOS 10'da iPad'e çok az odaklanan Apple'ın, iOS 11'de bunu telafi etmesi bekleniyor. Özellikle Apple'ın iPad Pro için genişletilmiş Apple Pen desteği üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Diğer söylentilere bakıldığındaysa, iOS 11'in yeni tasarım getireceği yönündeki iddia ön plana çıkıyor. iOS 7'den beri radikal bir değişiklik yapmayan Apple'ın bu konuda ciddi bir hamle yapması beklenebilir.

iOS 11 Ne Zaman Çıkacak?
iOS 11, 5-9 Haziran arasında gerçekleşecek olan Dünya Geliştiriciler Konferası'nda önizlenecek. İşletim sistemi büyük olasılıkla 5 Haziran'da düzenlenecek açılış etkinliğinde tanıtılacak ve geliştiricilere test için ulaşması sağlanacak.

Uzun bir test sürecinden geçmesi beklenne iOS 11, Apple'ın geleneksel hale gelen sonbahar etkinliğinde yeni iPhone ile birlikte kullanıma sunulacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bysnbad
Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
İOS kalitesi ortada hersene yenileniyor ve sonbaharda güncellemeleri veriyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt