İnternette Çirkin Hesaplaşma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İnternette Çirkin Hesaplaşma
iNTERNETTE ÇiRKiN HESAPLAŞMAHosting firması, anlaşmayı fesh eden sitelerin sistemini hackledi!



Arkadaşlık sitesi olarak bilinen "Siber alem", e-ticaret sitesi "İdeefixe" ve "www.itiraf.com" web sitelerinin anlaşmalarını feshettikleri host firması tarafından, hacklendiği ileri sürüldü. Belli aralıklarla yapılan saldırılar nedeniyle üyelerin sisteme girişlerinin kısmen ya da tamamen engellendiği iddia edildi. Polis, yaptığı çalışma sonucu hacker'a aracılık ettiği ileri sürülen Batuhan Ç. isimli şahsı gözaltına aldı.

İnternet üzerinden yayın yapan Siberalem.com, İdeefixe.com ve İtiraf.com sitelerinin sahibi Elektronik Bilgi İletişim Hizmetleri adlı firmanın yetkilileri, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak internet sitelerine saldırı düzenlenip kullanıcıların erişimlerinin engellendiğini bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü İnternet Suçları ve Bilişim Büro Amirliği ekipleri, sözkonusu internet sitelerine düzenlenen saldırı olayıyla ilgili olarak yapılan şikayet üzerine sitelere erişimin engellenmesine ilişkin Batuhan Ç.'yi gözaltına aldı. Batuhan Ç.'nin kullandığı bilgisayarın hard diskinde yapılan incelemelerde hacker olduğu ileri sürülen bir kişiyle MSN'de yaptıkları sohbete ilişkin kayıtlara rastlandığı öğrenildi. Batuhan Ç.'nin, hacker olan arkadaşına, "Biraz sonra vereceğim IP numaralarına çak." dediği, hacker arkadaşının ise "Çaktım, kastırıyor." çeklinde şifreli konuştuklari iddia edildi.
Yapılan soruşturmada, milyonlarca üyesi bulunan Siberalem.com, İtiraf.com ve İdeefxe.com adlı internet sitelerinin sahibi bulunan Elektronik Bilgi İletişim Hizmetleri şirketinin, sitelerle alakalı olarak Teklan firmasından hosting hizmeti aldığı öğrenildi. 2005 yılı Eylül ayında başlayan bu anlaşmanın, ödenen ücretin fahiş olduğu gerekçesiyle 2000 yılı Temmuz ayına kadar devam ettiği ve bu tarih itibariyle anlaşmanın feshedildiği öne sürüldü. Bunun üzerine Teklan firması ile Batuhan Ç.'nin, ortak çalışmaları sonucu buldukları hacker vasıtasıyla sitelerine saldırı yaptırdıklarının belirlendiği öne sürüldü.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beyoğlu Adliyesi'ne gönderilen Batuhan Ç., "Bilişim hizmetlerini engellemek" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Zaman
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Resmen İHANET.:sinir
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
370
Eren Değerli
doctorrr
Cevap
5
Görüntüleme
445
gokhan_oznur06
[ENGİN]
Cevap
22
Görüntüleme
1K
[ENGİN]


Üst Alt