internetime-dokunma.com

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

slayer

Üye
    Konu Sahibi
internetime-dokunma.com


ÖZGÜR İNTERNET MANİFESTOSU


Bu bildiri, Türkiye'deki internet kullanıcılarının haklı taleplerini dile getirmek, "bilgi toplumu" trenini kaçırmak üzere olan halkımızı kötü gidişat hakkında bilgilendirmek ve konunun tarafı Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Telekom'a sesimizi duyurmak amacıyla hazırlanmıştır.

TÜRKİYE'DE İNTERNET

Tarım ve sanayi devrimlerine yetişemeyen Türkiye, teknoloji devrimini de kaçırmak üzeredir. Teknoloji devriminin en önemli ayağı olan internet ise ülkemizde gelişme aşamasında olmasına rağmen, mevzuat eksiklikleri, tekel piyasası, yasal eksiklikler ve Türk Telekom'un yanlış politikaları nedeniyle olması gereken noktadan çok uzaktadır. Bilgi çağında internetin hâlâ bir lüks ürün olarak görüldüğü ülkemizde, yıllardır e-devlet politikaları konusunda somut bir adım atılamadığı gibi, son kullanıcı da vergiler aracılığıyla yüksek bedeller ödemeye mahkûm edilmektedir. "Katma Değer Vergisi"ne ilave olarak alınan yüzde 15 oranındaki "Özel İletişim Vergisi", Türkiye'de internet üzerinde kara bir lekedir. İnternet altyapısının ülke geneline ve öğretim kurumlarına yayılması gibi olumlu sosyal projeler yürüten Türk Telekom, ülkedeki tek altyapı sağlayıcısı ve internet tekelidir.

ABONE DEĞİL MÜŞTERİYİZ

Halen Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir kamu iktisadî teşekkülü olan Türk Telekom, ücret karşılığı hizmet alan müşterilerini abone olarak görmektedir. Tüketicinin seçeneksizliğinden ve tekel konumda olmaktan güç alan Türk Telekom, kabul edilemez tarifeleri ve keyfî uygulamaları ile hem internet hem de sabit telefon kullanıcılarının tepkisini çekmektedir. Türk Telekom kamu kuruluşu refleksi ile hareket etmekte, ihtiyacın çok altında yatırım ile yüksek gelir elde etme politikası izlemektedir. Tüm dünyada UCUZ, HIZLI ve ÖZGÜR internetin önü ardına kadar açılıyor olmasına karşın, ülkemizde tam aksi bir eğilim söz konusudur. Türk Telekom'un benimsediği internet politikası KOTALI ve YAVAŞ ilkesine dayanmaktadır. Kullanıcılar kotalı tarifelere yönlendirilerek, altyapısal yatırım ihtiyacının üzeri örtülmekte, kotalar değil yalnızca hızlar yükseltilerek göz boyama yolu izlenmektedir. Böylece interneti yoğun biçimde kullanan ve ticari mantıkta her zaman el üstünde tutulması gereken nitelikli müşteriler fahiş fiyatlı tarifelerle seçeneksiz bırakılmaktadır. Türk Telekom'un tüm internet kullanıcılarının tepkisini çeken ve geri adım atılmasını talep ettiğimiz son uygulaması ise 1 Kasım 2005 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak olan yeni ADSL tarifesidir.

NE İSTİYORUZ?

1 Kasım 2005 tarihi itibarıyla uygulamaya konulacak olan yeni tarife, Mbit düzeyindeki bağlantıların asgari ücrete yakın olduğu ülkemizde, kullanıcıları bir kez daha köşeye sıkıştırmaktadır. Sayın Ulaştırma Bakanı'nın "%100 indirim" ifadesiyle yorumladığı yeni tarife sırasıyla; giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye olmak üzere her kullanıcı tipini olumsuz etkileyecektir. Tarifeye bakıldığından teorik olarak temel hızların iki katına çıkarıldığı görülmekte, ancak ayrıntıya inildiğinde bu hız artışının çok küçük bir kesimin yararına olacağı ortaya çıkmaktadır.
256K limitli tarife kullanıcılarının hızları iki katına çıkarılmasına karşın, kotaları sabit tutulmaktadır. Bilgi çağında, internetin lüks değil bir ihtiyaç olduğu dönemde, kullanıcılar 3GB'lik bir kotaya mahkûm edilmektedirler. Hızları yükseltilmesine karşın, kotaları değiştirilmeyen kullanıcılar adeta faturalarına ek ödeme olarak yansıyacak "kota aşımına" zorlanmaktadırlar.
256K limitsiz tarife kaldırılmakta ve hızda bir iyileştirme yapılmamaktadır. Mevcut kullanıcıların haklarının korunduğu söylenmesine karşın, yeni abone olacaklar için %100 fiyat farkı bulunan bir üst tarife tipi teşvik edilmektedir. Bu da ayda 49 YTL yerine 99 YTL ödenmesi anlamına gelmektedir. Bu değişiklik Türk Telekom'un sınırsız yani özgür internet kullanımına bakış açısını açık şekilde yansıtmaktadır.
512K ve üzeri hızlardaki tarifeler için de hiçbir iyileştirme yapılmamış ve her ay bir servet ödeyen bu kullanıcıların kolay gelir kapısı olarak görüldüğü bir kez ortaya çıkmıştır.
Düşünebilen, araştıran, yorumlayan ve dünya gerçeklerini takip eden Türk internet kullanıcıları olarak, Türk Telekom'dan adaletsiz ve mantık dışı internet tarifelerine son vermesini talep ediyoruz. 1,5 milyon seviyesinde genişbant internet kullanıcısının bulunduğu ülkemizde, herkesin ucuz, hızlı ve sınırsız (özgür) internet erişimine kavuşmasını, bunun bir devlet politikası haline getirilmesini ve Türk Telekom'un müşterilerin bu haklı tepkisine yanıt vermesini istiyoruz. Tüm dünyada hızlar Mbit düzeyine çekilir ve ücretler gittikçe azalırken, Türk Telekom'un göz boyayan hız yükseltmeleri ve ihtiyaçları karşılamayan kotalarla Türk internet kullanıcılarını çağın gerisine sürüklemesini şiddetle kınıyoruz. Bugün Türk Telekom'un aylık 269 YTL'ye sunduğu 2Mbit (2048Kbit) hızındaki sınırsız erişim; Fransa, İtalya, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra, yaşam standardı Türkiye'nin altında olan bir çok ülkede dahi aylık 50 Dolar düzeyindedir.
Kotalı tarifelerde kotaların makul düzeylere yükseltilmesini, sınırsız tarifelerde ise ücretlerin düşürülmesini talep ediyoruz. Ücretlendirmelerin aylık kullanım oranına bağlı olarak değişmesini, servis kalitelerinin yükseltilmesini ve genişbant internet kullanımının tüm yurtta kolay erişilir hale getirilmesini istiyoruz. Yeni tarifedeki 512K limitli kullanıcıların kotalarının yükseltilmesini, hız artırımından eski 256K limitsiz abonelerinin de faydalandırılmasını ve yüksek hızlardaki bağlantıların fiyatlarının düşürülmesini talep ediyoruz. 256K limitsiz kullanıcılarının Türk Telekom tarafından belirsiz bir geleceğe sürüklenmesine karşı çıkıyoruz.
Biz Türk internet kullanıcıları Özel İletişim Vergisi adıyla, her internet kullanıcısından %15 oranında tahsil edilen, tüm dünyada alay konusu olan verginin de kaldırılmasını talep ediyoruz. İletişimden, dolayısıyla internet erişiminden alınan bu vergi, gelişimin önündeki en büyük engeldir.

MÜCADELEMİZ

Bizler, teknoloji çağında dünya gerçeklerinin farkında bireyler olarak hak ettiğimiz internet imkânlarına kavuşmak adına bu bildiriyi yayınlıyor ve sağduyu sahibi her bireyin desteğini bekliyoruz. Mücadelemizi yasal yollardan sürdüreceğimizi, tüketici kimliğimizle demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildiririz.

Gelecek bilgi toplumundadır. Gelecek, interneti, bilgisayarı tüm imkânları ile kullanabilen kuşakların elindedir. Avrupa ülkelerinin pek çok alanda gerisinde olan Türkiye, teknolojik atılımı gerektiği gibi gerçekleştirdiği takdirde, en azından bilgi toplumunun temelini atmış olacak ve gelecek nesiller için muazzam bir eser inşa etmiş olacaktır. Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarak çağdaşlaşmada ilk temelleri attığı ülkemiz, bugün bulunduğu konumun çok daha ilerisinde olmayı hak etmektedir.

Türk internet kullanıcıları olarak, ülkemizin çağdaşlaşma yolundaki adımlarını destekliyor ve bilgi toplumu olmanın önünün açılmasını talep ediyoruz.

TÜRK İNTERNET KULLANICILARI.....





Tepkisiz kalmayalım arkadaşlar....
 


ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
47 MBit 38 $
2 MBit bit 202 $

ayıp Türktelekom ayıp ya adamlardan 5 kat daha fazla para ödüyoruz Ve onların 47 MBit :vur:
 
helper007

helper007

Üye
47Mbit istemiyorum
2Mbit 30$ bile yeter
 

climax

Üye
arkadaşlar ona bakarsanız türkmenistanda 80 litre benzin sadece 1 dolar!!!!! :box:
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Originally posted by climax@Nov 4 2005, 11:48 AM
arkadaşlar ona bakarsanız türkmenistanda 80 litre benzin sadece 1 dolar!!!!! :box:
[post=203584]Quoted post[/post]​
Burda Litresi 2 dolar
Türkmenistan'da gerçekten bu fiyat ise Türkmenistan'a gidip 100 dolarlık Benzin al gel burda Köşeyi Dönersin ;;)
 

zoom

Üye
japonya uçmuş yaa ama bizde nerde o hızz ve o fiyata imkansız türkiye için bence

bende ekliyim siteme sizin reklamınızıda yayılsın bu site ;;)
 

slayer

Üye
    Konu Sahibi
Telekoma Protesto
Bildiğiniz gibi ADSL kullanıcılarına verilen sözler tutulmayarak, ADSL aylık abonelik ücretlerinde %100'lük bir artışa gidildi. Yetkililer verdikleri sözleri tutmadıklarından dolayı utanmak bir yana, hala büyük bir pişkinlikle yaptıklarının doğruluğu konusunda ısrar ediyorlar. Dünyadaki en pahalı internet tarfilerinden birini önümüze sunarak, bilgi alma özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışan bu kişilere, hedeflediklerini gerçekleştiremeyeceklerini göstermek için tepkisiz kalmayalım! [/url] kurucularının başlattığı harekette biz de yer alarak şikayetlerimizi dile getirelim.
 

climax

Üye
Originally posted by ChaLLenGeR+Nov 4 2005, 11:51 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(ChaLLenGeR &#064; Nov 4 2005, 11:51 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-climax@Nov 4 2005, 11:48 AM
arkadaşlar ona bakarsanız türkmenistanda 80 litre benzin sadece 1 dolar&#33;&#33;&#33;&#33;&#33; :box:
[post=203584]Quoted post[/post]​
Burda Litresi 2 dolar
Türkmenistan&#39;da gerçekten bu fiyat ise Türkmenistan&#39;a gidip 100 dolarlık Benzin al gel burda Köşeyi Dönersin ;;)
[post=203586]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]
işte bunu yaparsan kaçakçılık oluyo malesef
 
msw

msw

Üye
Gerçekten aşırı bir fiyatı war
 
DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
tek yol özelleştirme, telekom özel bir şirket olsa + bir de karşısında rakip firmalar olsa bak bakalım fiyatlar nasıl uygun oluyor.hala bazıları sırf muhalefet olsun diye karşı çıkıyorlar. :vur: :vur: :vur:

ülkelere göre verilenf iyat tablosundaki hangi / kac ülkede telekominikasyon şirketlerini devlet idare ediyor merak ediyorum.başka alternatifim olsa ev telefonumu direkt iptal ederim.ama başka alternatif var mı?tüm türkiyede... :nono:
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bunca protesto boşa yapılıyor. Telekom Başkanı 2006 sonuna kadar ADSL hızlarında ve fiyatlarda bir değişiklik yapılmayacağını söyledi. :vur:

Boşuna nefes tüketiliyor biz burda istediğimiz kadar söylenelim adamlar tınlamıyor bile.
 

slayer

Üye
    Konu Sahibi
<s>telekom</s> başkancığının biz ne sözlerini gördük TUTMADIĞI....
bu lafındanda dönecektir...
:bur2:
 

CooL'n'Quiet

Üye
zaten kağnı gibi internet var bide koydukları fiyata bak ayıptır yaa
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Originally posted by climax+Nov 4 2005, 01:31 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(climax &#064; Nov 4 2005, 01:31 PM)</div><div class='quotemain'>
Originally posted by ChaLLenGeR@Nov 4 2005, 11:51 AM
<!--QuoteBegin-climax
@Nov 4 2005, 11:48 AM
arkadaşlar ona bakarsanız türkmenistanda 80 litre benzin sadece 1 dolar&#33;&#33;&#33;&#33;&#33; :box:
[post=203584]Quoted post[/post]​

Burda Litresi 2 dolar
Türkmenistan&#39;da gerçekten bu fiyat ise Türkmenistan&#39;a gidip 100 dolarlık Benzin al gel burda Köşeyi Dönersin ;;)
[post=203586]Quoted post[/post]​
işte bunu yaparsan kaçakçılık oluyo malesef
[post=203608]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]

şöyleee geniş bi 300-400 Litre benzin alan araban olcak ki... :huhu:
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Originally posted by climax+Nov 4 2005, 01:31 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(climax &#064; Nov 4 2005, 01:31 PM)</div><div class='quotemain'>
Originally posted by ChaLLenGeR@Nov 4 2005, 11:51 AM
<!--QuoteBegin-climax
@Nov 4 2005, 11:48 AM
arkadaşlar ona bakarsanız türkmenistanda 80 litre benzin sadece 1 dolar&#33;&#33;&#33;&#33;&#33; :box:
[post=203584]Quoted post[/post]​

Burda Litresi 2 dolar
Türkmenistan&#39;da gerçekten bu fiyat ise Türkmenistan&#39;a gidip 100 dolarlık Benzin al gel burda Köşeyi Dönersin ;;)
[post=203586]Quoted post[/post]​
işte bunu yaparsan kaçakçılık oluyo malesef
[post=203608]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]

şöyleee geniş bi 300-400 Litre benzin alan araban olcak ki... :huhu:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt