İnternet Kullanımında Güvenlik(e-Posta ve Sosyal Medya)

Sponsorlu Bağlantılar

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
    Konu Sahibi
İnternet Kullanımında Güvenlik(e-Posta ve Sosyal Medya)
Bilgisayar kullanımında güvenliği sağlayan en önemli etkenlerden birisi virüs programlarıdır.
Diğeri ise kişisel olarak uymamız ve dikkat etmemiz gereken alışkanlıklardır.

Bu konuda genellikle önemsemediğimiz şifreli uygulamaları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz ?
Örneğin, kendi bilgisayarımızı kullanırken veya başkalarının bilgisayarını kullanırken;

1- e-Postamıza giriş yapıyoruz.
2- Twitter, Facebook vb.
uygulamaları kullanıyoruz.

Hiç düşündünüz mü ? İster kendi bilgisayarınız ya da başkalarının bilgisayarını kullandıktan sonra yabancı birisi o bilgisayarı kullandığında bizim giriş yaptığımız yerlere girebilir mi ?

Eğer o bilgisayarda AYARLARDAN, İNTERNET ÖZELLİKLERİ isimli menüye giriş yaptıktan sonra gelen menünün üst kısmında İÇERİK'e girerek ardından da OTOMATİK TAMAMLA isimli açıklamanın karşısında yer alan AYARLA buttonunu klicklediğinizde OTOMATİK TAMAMLAMANIN KULLANILACAĞI DURUMLAR altında FORMLARDAKİ KULLANICI ADLARI VE PAROLALAR yanındaki çentik dolu ise sizin dışınızdaki bir kullanıcı pekala rahatlıkla parola isteyen bilgilerinize ulaşabilir, hatta sizin adınıza kullanabilir, sizin adınıza mesaj atabilir.

Bunu istemiyorsanız oradaki çentiği mutlaka kaldırmalısınız. Diğer tarayıcıları kullanıyorsanız HATIRLAMA ile ilgili gizlilik ayarlarını kontrol ediniz.

Eğer başkasının bilgisayarını kullanıyorsanız, öncelikle yine aynı yerlerdeki çentikleri kaldırınız, ardından da açık olan tüm tarayıcı sayfalarını kapatınız. Yeni bir tarayıcı sayfası açarak işinizi gördükten sonra tekrar ayarları eski haline getiriniz.

İster başkasının isterse kendi bilgisayarınız olsun, her seferinde parola girmeyeyim diyerek kolaycılığa kaçmayın. Her seferinde kullanıcı adı ve parolanızı yeniden yazmayı deneyin ve ayarlarınızı buna göre oluşturun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Teşekkürler :bigstar:
 


Üst Alt