İnternet hızını arttırma yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
İnternet hızını arttırma yöntemleri
İnternet hızını arttırma veya internet bağlantınızdan maksimum verim alabilmek için çeşitli yöntemler bulunuyor. İnternet hızını arttırma yöntemleri kablolu ve kablosuz bağlantılar için değişiklik gösterebilir.

İnternet hızınızı arttırmak için ilk olarak modem arayüzünde yer alan hat değerlerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Hat değerlerinde görülen düşük bağlantı hızı, kötü snr değeri, yüksek hat zayıflaması ve crc hataları internet bağlantınızın düzgün olmadığını gösterir. Bu durumda İnternet Servis Sağlayıcınız ile iletişime geçmelisiniz. Hat değerlerinde görülen düşük hızlar bazı durumlarda telefon ve internet hattını ayıran Splitter ile çözülebilir.

Kablosuz bağlantılarda internet hızınızdan maksimum faydalanmak için modeminizi doğru konumda kullanmanız gerekir. Kablosuz bağlantının sinyalini etkileyecek duvar, kapı gibi noktalardan uzakta konumlandırmanız hız açısından daha etkili olacaktır. Kablosuz bağlantılarda bir diğer hız arttırma yöntemi kablosuz kanalı değiştirmek olacaktır. Kablosuz kanal ayarını modeminizin kablosuz bağlantı ayarlarına giderek değiştirebilirsiniz. Kablosuz kanal için 1, 6 veya 11 nolu kanalları daha yüksek hız için deneyebilirsiniz.

İnternet hızından tam verim alabilmek için bir diğer yöntem ise kablosuz veya kablolu ağ sürücülerini güncellemek. Bu sürücüleri sahip olduğunuz ağ markası ve modeline göre aramanız ve en güncel sürümü yüklemeniz önerilir. Kablosuz ağ yerine kablolu bağlantıyı kullanarak online oyunlar gibi önemli internet bağlantılarında daha iyi verim alabilirsiniz.

Son olarak QoS - Quality of Service adlı özellik istediğiniz uygulamaya öncelik tanıyarak internet hızını ve kalitesini arttırabilirsiniz. QoS - Quality of Service özelliğini modem arayüzünden görebilirsiniz.
 

Benzer Konular



Üst Alt