Internet Explorer 9un 7. Önizleme sürümü yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

techtakip

Üye
    Konu Sahibi
Internet Explorer 9un 7. Önizleme sürümü yayınlandı

Microsoft Internet Explorer 9’un final sürümünden önce önizleme sürümlerini yayınlama devam ediyor. İşte son yayınlanan önizleme sürümü 7:
Final sürümüne yaklaşırken önizleme sürümlerinin yayınlaması devam eden IE9’un son önizlemesinde özellikle Microsoft’un yeni javascript motoru chakra’da birçok performans güncellemesi yapıldı. IE9’un ilk önizleme sürümü 8 ay önce ilk beta sürümü ise 3 ay önce yayınlanmıştı. 2011’in ilk çeyreğinde tam sürümünün çıkacağı belirtilen tarayıcıda gerçekleştirilen javascript testlerinde diğer tarayıcılara oranla açık ara lider olduğu aşağıdaki grafikte görülüyor.



Internet Explorer 9 bilindiği üzere HTML5 desteği sağlıyor. Böylece gelecekteki tarayıcı modelini de çizmiş bulunuyor. Internet Explorer 9’u geliştiren takın ilk önizleme sürümünden itibaren tarayıcının performansının %345 arttığını belirtiyorlar. Bu rakam hakikaten azımsanamayacak bir boyut.

Takım tarafından yayınlanan aşağıdaki videoda tarayıcının yeni önizlemesürümü HTML5 performans testinde Firefox 4 beta 7 ve Chrome 8 beta ile karşılaştırılıyor. Video da görüldüğü gibi performans testinde IE9 daha kararlı bir görünüm sergiliyor.
Ayrınca geliştirici takım adresinde yeni tarayıcılarını diğer tarayıcılar için karşılaştırmak için Galactic, HTML5 Sudoku, ve Shakespeare's Tag Cloud. İsminde 3 test daha yayınlamışlar. Internet Explorer 9 Beta sürümü bugüne kadar 13 milyon kez indirildiğini de belirtmede fayda var.

Bize göre %345’lik performans artışı gerçekten çok büyük bir rakam. Ancak IE9 beta sürümünün ilk açılış hızı hala Google Chrome’dan yavaş tabii ki bunu tarayıcının son sürümü yayına sunulmadan değerlendiremeyiz.

Microsoft geliştiricileri tarafından yayınlanan HTML5 karşılaştırma videosu:

kaynak:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt