İnşaat Güvenlik Filesi

Sponsorlu Bağlantılar

bilcod1

Üye
    Konu Sahibi
İnşaat Güvenlik Filesi
Yüksekten düşmeleri ve oluşabilecek iş kazalarını engellemek için kullanılan inşaat güvenlik filesi hayat kurtarmaktadır. Günümüzde birçok iş kazası yaralanması ya da ölümüyle ilgili haber duymaktayız. Özellikle en yaygın olarak inşaat alanlarında gerçekleşen iş kazaları çalışanların hayatını riske atan bir ortam olmaktadır.

İş güvenlik kurumu bu alanda çalışmalar yaparak iş kazalarını minimum düzeye indirmeyi başarmıştır. Bu alanda yapılan en büyük çalışmada inşaat güvenlik ağları zorunlu hale gelmesidir. Her inşaatta bulunması gereken bu ağlar için sıkı denetim uygulanmaktadır.

İnşaatin yükselmesiyle 2. Kattan itibaren kurulması gerekmektedir. Bunun yanı sıra her 3 katta bir yeniden bu sistem kurulmalıdır. Temel amacı yukarıdan düşen çalışanı ağın içinde tutmaktır. Yine yukarıdan düşen malzemeyi de ağın içine hapsederek aşağıda çalışan personelin güvenliğini sağlamaktadır. İnşaat filesi alırken ve montajlarken TSE EN 1263-1 ve TSE EN 1263-2 maddeleri dikkate alınmalıdır. TSE EN 1263-1 ağın uygunluğu hakkında bilgi verirken 1263-2 montajlanması hakkında teknik detaylar vermektedir.

Yine kullanacağınız ağlar hakkında bilgi vermek gerekirsek; ağlar mutlaka yüksek mukavemetli naylon ipliklerden üretilmelidir. Bu ağlar yine her türlü hava şartlarına dayanıklı olmalıdır. Darbelere karşı dayanıklı olmakla birlikte kolaylıkla deforme olmamalıdır. Ağın göz aralıkları fazla açık olmamalıdır mümkünse 1mm aralıklı ağlar tercih edilmelidir. Genel yapısı ay şeklinde olan ve ters tente gibi montelenen bu ürünler hayat kurtarmaktadır. Bazı inşaat sahipleri ya da mühendisler inşaat file sisteminin oluşturduğu görüntüden hoşnut değildir. Bunun için de inşaati komple dış cephe ağıyla kaplatmaktadır. İsteğe göre farklı renkte ağlar bulunmaktadır. Bir kere sahip olacağınız bu sistemi uzun yıllar başka inşaatlarda da kullanabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Bilgilendirme için teşekkürler, fotoğraf eklenseydi daha güzel olurdu.
 


Üst Alt