İlköğretim Haftası Tiyatro

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
İlköğretim Haftası Tiyatro
İlköğretim Haftası İle İlgili Tiyatro

İlköğretim Haftası İle İlgili Tiyatro Oyunu

AYŞE’NİN KARARI

OYUNCULAR:
- Anlatıcı
- Ayşe
- Kötü düşünce
- İyi düşünce


AN- İyi günler sevgili öğrenci arkadaşlar. Hepiniz hoş geldiniz. 2006-2007 eğitim öğretim yılı bu hafta başladı. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Büyük bir istekle, arzuyla, hevesle okulunuza geldiniz. Öyle değil mi arkadaşlar. Sizler okulunuzu çok seviyorsunuz. Çünkü ben okumalıyım, bilgi öğrenmeliyim, Ülkeme, milletime ve tüm insanlığa yararlı olacak bir şeyler yapmalıyım diye düşündünüz , karar verdiniz ve geldiniz. Ne güzel. Ancaaaaak arkadaşımız Ayşe okula gitmek konusunda henüz karar verememiş . Ne yapacağını bilemiyor. Haydi bakalım hep birlikte izleyelim Ayşe nasıl bir karara varacak.

A- Okullar açıldı, herkes okula gidiyor. Ama ben ne yapacağımı bilemiyorum. İçimden bir ses diyor ki

İYİ DÜŞÜNCE- (Ayşe’nin arkasından Sahneye çıkar) Ayşe, ben senin içindeki iyi düşünceyim. Hiç vakit geçirmeden doğru okuluna git, hadi.

KÖTÜ DÜŞÜNCE: ( Kahkaha atarak Ayşe’nin arkasından sahneye fırlar) Ayşeee ben senin içindeki kötü düşünceyim. Okula gitmene hiç gerek yok Ayşee. Vaktini boşa harcama okul sana bir şey kazandırmaz

A- Bu iki düşünce arasında kaldım. Acaba ne yapmalıyım.

K.D- Sen benim sözümü dinle, al çantanı eline git hadi. Öğretmenlerin, arkadaşların seni bekliyorlar. Hem okula gitmek vaktini boşa harcamak değildir. Asıl okula (bilgi yelpazesi.net) gitmezsen zamanını boşa geçirmiş olursun.

ANLATICI: Evet işte böyle arkadaşlar. Gelin bizler Ayşe’ye yardımcı olalım. Ayşe okula gitsin mi yoksa gitmesin mi siz söyleyin.

A- Peki, madem arkadaşlarım istiyor o halde okula gidiyorum.

İ.D- Aferin Ayşe aferin sana.

K.D- (Fırlar) Hayır, hayır Ayşe gitme okula gitme. Bol bol tv seyretmek varken, güzel güzel oynamak varken okulda sıkılmaya ne gerek var. Gel beni dinle vaz geç bu işten git oyna sokaklarda oyna oyna oyna Ayşee.

İ.D- Aklını başına al Ayşe. Okul insanın canının sıkıldığı bir yer değil ki. Arkadaşlarınla, öğretmenlerinle birlikte olmak, bilgi öğrenmek canını sıkan şeyler değil, tam tersi seni çok mutlu edecek işlerdir. Hem yaz tatili boyunca bol bol oynamadın mı. Derslerini bitirdikten sonra gene oynarsın. Haydi benim dediğime uy, okulunu koş haydi koş.

K.D- Hayır, hayır beni dinle. Bırak o çantayı defteri, kitabı bırak. Bilgi öğrenmeyiver ne olacak sanki.

A- Bırakayım mı dersin gitmesem mi acaba.

İ.D- Olmaz Ayşe, bilgisizlik gibi kötü bir şey yoktur. Sen cahil kalacak bir insan değilsin. Kitapların, arkadaşların senin en iyi dostlarındır. Al kitaplarını git okuluna.

K.D- Ayşe gitme kal burada gitme. Kal kal kal. Sabahları erken kalkacak, uykusuz kalacaksın. Mışıl mışıl uyuyup geç saatlere kadar yatmak varken ne gerek var gitmeye. Mışıl mışıl mışıl mışıl uyuuu uyuuu.

İ.D- Uyuyan değil, okuyan, düşünen bilgi sahibi insanlara ihtiyaç var Ayşe uyma ona hadi git okuluna haydi.

K.D- Gitme gitme kal kal

İ.D – Aydınlık bir gelecek seni bekliyor. Durma koş koş Ayşe

K.D- Koşma dur Ayşe koşma yorulursun. Okula gitmezsen sana dondurma ısmarlarım. Vakkas amcadan simit alırım, yarım litrelik su alırım yeter ki okula gitme (bilgi yelpazesi.net) her istediğini yaparım.

İ.D – Aldanma onun vaatlerine sana yalan söylüyor.

A- Tamam ikinizin söylediklerini de pek ala anladım ve kararımı verdim. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok seviyorum onların yanına gitmek istiyorum.

K.D – Gitmeeee

A- Gidiyorum

İ.D – Kov içindeki kötü düşünceyi kov Ayşe o senin olumsuz şeyler yapmanı istiyor.

A- Haklısın benim kafamı karıştırıp duruyor. Yok edeceğim onu.( Kötü düşünceye vurur, ezer yok eder, iyi düşünceyle kucaklaşır.) Arkadaşlar kabul ederseniz yanınıza geliyorum .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
263
Cevap
0
Görüntüleme
337
Cevap
1
Görüntüleme
793
Cevap
0
Görüntüleme
294


Üst Alt