İlk Denince akla Seagate'den Yine Göz Dolduran Teknolojiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
İlk Denince akla Seagate'den Yine Göz Dolduran Teknolojiler
SSD hızı ve hard disk kapasitesinin birleşimi ile ortaya çıkan hibrit disklerin ilk modellerini üreterek sektöre öncülük eden Seagate, bu alandaki çözümlerini yeniledi. SSHD olarak adlandırdığı hibrit diskleri daha önce sadece notebooklar için sunan Seagate bu yenilenme sırasında da bir ilke imza atarak masaüstü bilgisayarlar için ilk hibrit diski üreten firma oldu.



SSD Hızı, HDD Kapasitesi

Dizüstü bilgisayarların performansını arttırmak için en uygun çözüm olarak görülen hibrit disklerde farklı iki seçenek sunan Seagate, toplam sistem performansının %30 oranında arttırılabildiğini belirtiyor. Standart 5400 RPM notebook hard disklerinden 5 kat daha hızlı çalışma performansı sunan Laptop SSHD ve Laptop Thin SSHD önyüklemeleri müthiş bir hız ile gerçekleştiriyor.

1TB’lık yüksek kapasite ile sunulan Laptop SSHD, bilgisayarlarda gereken boşluğu sağlarken, yüksek çözünürlüklü video ya da oyun oynarken performans hızını düşürmüyor, zengin medya içerik akışını depoluyor ve cihazın daha hızlı bir şekilde komutlara cevap vermesini sağlıyor.
Laptop Thin SSHD seçeneği ise 500 GB’lık kapasite ile 7mm boyutunda sunuluyor, en ince dizüstü bilgisayarlara, özellikle Ultrabook’lara performansı ile eşlik ediyor.

Masaüstü Bilgisayarlar için İlk Hibrit Disk
Dizüstü bilgisayarlar için olan hibrit disklerini geliştiren Seagate, masaüstü bilgisayarlar için de bir hibrit disk üretti. Desktop SSHD ile kullanıcılar artık masaüstü bilgisayarlarında hard disk kapasitesi ile SSD performansını bir arada yaşıyor.
Kullanıcıların favori uygulamaları için bir hız sunan ya da yaşlanmaya yüz tutan bilgisayarları için yeni bir nefes olan Desktop SSHD’nin yapılan testlerde diğer hard disklere göre 4 kat daha hızlı çalıştığı görülüyor. Desktop SSHD 2 TB’a varan geniş depolama kapasitesi ile de dikkat çekiyor.
SSHD’ler Kullanıcılar için Neyin Önemli Olduğunu Biliyor.

Seagate’in özel Adaptive Memory (uyarlanabilir hafıza) teknolojisinin yer aldığı hibrit diskler, sistem içinde kullanıcılar için önemli olan dataları tanımlıyor, depoluyor ve sistemin ihtiyaç duyduğu hızlandırmayı yapıyor.

8 GB’lık NAND Flash belleği sayesinde en çok kullanılan uygulamaları hızlandıran SSHD’ler, Windows 8 ile de kusursuz bir şekilde çalışıyor.
Sektörün Önemli Firmaları SSHD Çözümleri için Neler Söyledi?

Seagate Pazarlama Başkan Yardımcısı Scott Horn, “Seagate mühendisleri yine çok iyi bir iş çıkardı. Yeni SSHD’lerimizin sunduğu yüksek performans harika. Kapasiteden ödün vermeden, cüzdanınız için makul olan yeni sürücülerimizle bilgisayarlarınıza adeta turbo ilave edilmiş oluyor.”

Dell Kurumsal PC’ler Grup Başkan Yardımcısı Kirk Schell “Seagate’in SHDD teknolojisi, sektördeki en güvenilir PC çözümlerini sunmaya odaklanmış olduğunu ortaya koyuyor. Dell, yeni nesil ürün serilerine Seagate teknolojisini dahil etmeyi planlıyor. Kalite, performans, hızlı çözüm oluşturma ve arttırılmış kapasite sağlayan SSHD’lerle bu planlamadan en çok tüketiciler fayda sağlayacak.”

Lenovo Global Tedarik Bölümü Başkan Yardımcısı Jerry Gross, “Seagate’in SSHD teknolojisi, müşterinin talebi olan daha hızlı, en uygun depolama kapasiteli, daha uzun pil ömürlü ürünler tasarlamamıza olanak tanıyacak. Pazarda yaptığımız yeniliklere devam ederken, Seagate’in SSHD teknolojisine sahip maliyet ve performans karışımına sahip PC ürünlerini kullanacak olmaktan heyecan duyuyoruz.

HP Tüketici Bölümü Başkan Yardımcısı Fredrik Hamberger, “Müşterilerimiz datalarına hızlı ve kolay erişimin yanı sıra yüksek kapasiteli ürünler talep ediyor. Seagate’in SSHD çözümü ile bütünleşik olarak çalışmamız müşteri portfolyomuzu hızla büyütecek, çoklu uygulamaları çalıştırma konusunda öncü bilgisayarlarımız müşterilerimize mükemmel bir deneyim sunacak.”
 


Polymath

Polymath

Üye
Teşekkurler bilgi içinn :))
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
Mr.Wick

Mr.Wick

Üye
Yararlı bilgiler. Eline sağlık. :good:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Hardddisk piyasasında Seagate üstüne tanımam zaten. :oke:
 
Mr.Wick

Mr.Wick

Üye
Seagate gerçekten HDD konusunda iyi ama Western Digital Seagate ye birçok konuda rakip olup geçmişliği var. WD yi esgeçmeyelim.
 
Akıncı

Akıncı

Üye
Teşekkürler...
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
benim laptopta vdc var 7200'lük kopyalama-taşıma hızı falan oldukça güzel seagate vd bunlar zaten kapışır ama seagatenin daha iyi olduğu söyleniyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt