İlginç iddaalar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İlginç iddaalar
Transfer için mi?


Anelka ile Ribery'nin transferinde Fransa için Türkiye reklamı yapan hükümetin rolü var mı?


Komplo teorisi

İkinci yarının en çok konuşulan isimleri Anelka ve Ribery, neden tercih edildi? Fransız olmaları sadece bir tesadüf mü? Başbakan Erdoğan, bu oyuncular için talepte bulundu mu? Transferlerin yapılması niçin son güne bırakıldı? İki yıldızın Türkiye'nin AB üyeliğiyle ne alakası var? Teorilere meraklıysanız ve biraz şüpheciyseniz bu haber size göre.

Günlerdir Nicolas Anelka ve Franck Ribery'nin transferi konuşuluyor. Nasıl transfer olduklarından, hayatlarına, hangisinin daha iyi futbolcu olduğuna kadar tüm detaylar masaya yatırılıyor. Bu tartışmalar yapılırken, iki yıldızın kimlikleri ve Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili bağlantısı gözardı edildi. Belki de normal olan buydu ama ultrAslan Forum'a yazan mürşithoca1905 isimli kullanıcı, konuya şüpheci yaklaşarak farklı bir boyut kazandırdı. İşte aklınızı karıştıracak, acaba dedirtecek iddiaları:

DİKKAT ÇEKİLMELİYDİ
17 Aralık 2004 tarihi Türkiye için belki dönüm noktasıydı. Türkiye yıllardır hayalini kurduğu Avrupa Birliği için artık sona yaklaşmış, 2005 senesinin sonbaharı için müzakere tarihi alma aşamasındaydı. 17 Aralık öncesi Türkiye'nin en çok tartışıldığı ülke Fransa olmuştu. En büyük zorlukları onlar çıkarmıştı. Şimdi de Türkiye'nin üyeliğinin referanduma götürme kararı aldılar. Türkiye'nin Fransızların dikkatini çekmesi gerekiyordu. Bunun en kolay yolu, Fransa basınında bolca yer alacak haberler olabilirdi.

İTALYAN BEKLENİYORDU
İŞTE bu noktada kitleleri buluşturan futbol ve tabii ki Ribery ile Anelka akıllara geldi. Bu futbolcularla ilgili çıkacak haberler ister istemez önemli bir reklamdır. Medyanın 4. büyük güç olduğu düşünülürse aslında Türkiye'nin büyük harcamalar ve lobilerle yapabileceği bir tanıtımı iki futbolcu yapmış olacaktı. İddiaları destekleyecek en önemli unsur transferlerin ikisinin de bir gün kala yapılmış olması. İtalyan Locatelli beklenirken, sürpriz isim Ribery alındı. Fener de sürekli yalanladığı Anelka'yı transfer etti.

NEDEN BU KADAR UCUZ?
İKİ futbolcunun dini inançlarının benzer olması ise gözden kaçmamalı. Neden iki Müslüman Fransız futbolcu tercih edildi? Amaç Müslümanlıkla ilgili Fransız halkının yanlış düşüncelerini silmek olabilir. Şimdi gelelim diğer sorulara: Ülkemizin Başbakan'ı futbol meraklısı. Acaba bu transferler Başbakan'ın ricası üzerine yapılmış olabilir mi? Zira Ribery gibi sahada fırtına misali esen bir futbolcunun transferi, Galatasaray'ın ekonomik sıkıntı çektiği bir dönemde nasıl olur da bu kadar kolay yapılabilir?

BAŞROL OYNAYACAKLAR
AMAÇreklam ve tanıtımsa bu en doğru iki hamle olacaktır. Gerek Ribery gerekse Anelka Fransız basınına güzel haberler servis edeceklerdir. Türkiye'nin ne kadar iyi bir ülke olduğundan, insanlarının sıcakkanlı oluşundan vs vs. bahsedecekler. Fransız spor haberlerinde Galatasaray ve Fenerbahçe haberleri yapılacaktır. Referandum zamanında iki futbolcu 'Türkiye'ye evet' şeklindeki kampanyalarda başrol oynayacaklardır. Bütün bunlar bana biraz garip geliyor! Siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum!..




Bence olabilir ama sıradan bir kullanıcının iddaları sanırım yanıtlanmayacaktır..... FB-GS yönetimleri tarafından....
 


ardaca

Üye
gerçekten ilginç ve bi o kadar da akıllıca. ama ben bizimkilerin bu kadar akıllı olabileceğini tahmin etmiyorum
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Akıllıca iddaalar ama kanıtlanamaz bence....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt