İlginç İcatlar: Bilimin Geldiği Son Nokta

Sponsorlu Bağlantılar

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
İlginç İcatlar: Bilimin Geldiği Son Nokta
Kimin işine yaracak bunlar demeyin. Bilimadamları insanlık için tasarrufa yönelik yeni icatlar yapmaya devam ediyor.

Geçebileceğiniz şekilde açılabilen otomatik kapılar..Yatay çubukların uçlarında bulunan sensörler sayesinde çubuklar geçeceğiniz kadar açılıp, ısı yalıtımında yüksek başarı sağlıyorlar.



Dünyada ve Türkiye'de bir ilk.. Fotoselli Taharet Musluğu!
Elinizi her uzatışta 10 saniye süreyle su verir ve otomatik kapanır.Maksimum hijyeni,su tasarrufu ve sağlamlık.4 adet AAA kalem pille 1 yıldan fazla çalışır.



Hijyen günümüzün sorunu. Bir kullanımlık ve hijyenik şartları yerine getiren ürünler revaçta..Ve işte tek kullanımlık sabun.. 18 metre boyunca mükemmel temizlik. 3-4 cm koparın ve kullanmaya başlayın. Bitkisel bazlı rulo, kullan at sabun.
 


CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
Ev kadınlarının büyük yardımcısı olmaya aday bir icat.. Yemeklerin lezzeti artacak.. Kesme tahtası üzerinde doğradığınız malzemenin ağırlığını görebiliyorsunuz.



Bu elbise tam 444 adet elektronik devreler ihtiva eden plaketten yapılmış. Gün boyu güneş ışığı ile şarj olan elbise, geceleyin ise değişik renk ve şekillerde ışımaya başlıyor. Üstelik bu ışık oyunları bir bilgisayarla değiştiriliyor.



Güzel bayan nefes aldıkça, pervane dönüp elektrik üretiyor ve şiddetine göre led parlıyor.



İçkiniz bittiğinde bardağı aletin üzerine koyuyorsunuz. Önceden boş bardağın ağırlığının programlanmış olduğu bu alet, ağırlık sensörü sayesinde bardağın boşaldığını anlıyor ve içkinin tazelenmesi gerektiğini bir pager sistemiyle ya da bilgisayarla barmene haber veriyor. Temelde esas alınan 2 şey var: Yer çekimi ve ağırlık sensörü.

 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
İlginç icatlar ve sıradışı tasarımlar konulu haberin devamını siz TeknoPortal okurları için derleyip toparladık. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Mısır Tutacağı deyip geçmeyin. Henüz yeni kaynamış bir mısırı elimize alıp yemeye koyulacakken sıcaklığından bırakmak zorunda kalabiliyoruz. Bu güzel tasarım hem elinizi yanmaktan kurtarıyor hemde mısır yemeği keyifli bir hale getiriyor.



Penguen şeklinde tasarlanmış bu zaman ayarlı alet aslında bir çay zamanlayıcısı. Demlik poşetinizi çay bardağında ne kadar tutacağız konusunda size yardımcı oluyor. Zamanı kendinize göre ayarlayıp poşetin ipini penguenin ağzına takıyorsunuz. Süre sonunda otomatik olarak demlik poşetiniz fincandan çıkıyor :) Eğer demlik poşeti bardakta unutup çayınızın tadının acı olmasından şikayet ediyorsanız bu tasarım tam size göre.



Yan tarafta resmini gördüğünüz bu cihaz şeffaf bir tost makinası. Evet yanlış duymadınız. İki yanı cam olan bu tost makinasında kızarttığınız ekmeyin bronzlaştığını an ve an izleyebilirsiniz.



Şeffaf tost makinenizde kızarttığınız ekmeğin üzerine tereyağı sürmek ne kadar müthiş olur. Ancak buzdolabından yeni çıkmış bir tereyağını ekmeğe sürmek okadar da kolay değil. Bunu bilen tasarımcılar tereyağı kesme aletini ürettiler. Tereyağını yukardan koyuyorsunuz. Mandala bastığınızda ince bir tereyağı parçası ekmeğinizin üzerine düşüyor.

 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
Bilim insanlık için yeni ve sıradışı buluşlarla hayatı kolaylaştırırken bir yandan da renklendiriyor. İşte size birkaç ilginç tasarım.

Yaylı yatak icat edileli çok uzun zaman oldu. Fakat tasarımcılar bu kez yatağı değil karyolayı yaylı yaparak yeni bir buluşa imza atmış durumda. Yatağınızın ayakları güçlü yaylardan oluşuyor. Böylece yatağa ilk oturduğunuz andan itibaren rahatlık hissetmeye başlıyorsunuz.



Bilgisayar delisi biri iseniz işte bu tasarım tam size göre. Burada asıl dikkati çeken bilgisayarın özelliği değil bilgisayar koltuğunun çok fonksiyonel oluşu(!) Tuvalet şekline bürünmüş bu koltuk sayesinde, saatlerce oyun oynayabilir, sohbet edebilir, hatta bilgisayar başında sabahlayabilirsiniz.



İş yerinde yada evde, nerde olursanız olun bu kahve fincanı çok işinize yarayacak. Kahve içmenin keyfi yanında başka bir keyifte elbette kurabiye yemektir. Eğer kurabiyenizi koyacak bir yer arıyorsanız bu fincan tam size göre. Fincanın altına yapılmış bir rafı sayesinde kurabiyenize kolayca ulaşabilirsiniz.

 
TAMER123456789

TAMER123456789

Üye
Hoş şeyler ama milletin parasını nasıl alalım yönünden güzel bir çalışma :ehe
 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
Kimin aklına gelir bunlar demeyin. Bilimadamları insanoğlunu şaşırtmaya devam ediyor. İşte bilimin geldiği son nokta.

Anahtarlığınız Denize Düşerse Ne Yaparsınız?

İşte bu soruya verilecek en iyi yanıt Key Buoy!

Vapurda, teknede yada deniz seyehatiniz sırasında denize düşürdüğünüz anahtarınızı bu anahtarlık sayesinde elinizle koymuş gibi bulacaksınız.

Anahtarlık, içerisinde gizli olan, 47 santim uzunluğunda, şişen, parlak turuncu renkli, bir tüp sayesinde suya düştüğünde su yüzeyinde kalmayı becerebiliyor. Tüp şişerek açılıyor ve 30 saniye içinde su yüzeyine çıkıyor. Tüp 120 gram ağırlığı kaldırabiliyor bu sebeple sadece anahtarlarınızı değil yükte hafif parada ağır eşyalarınızıda güvenceye alabiliyor. Fiyatı: 6,99$



USB Kol Saati

Gembird F-Watch FW2-2048MB (2Gb) USB2.0, Siyah Okuma hızı 2000kb/saniye,
Yazma hızı 1250kb/Saniye USB 2.0, Su geçirmez, 98SE, XP, Me, Mac ve Linux destekli,
diğer USB cihazlar gibi windows 2000'de kullanırken dikkat edin.



İnternete Bağlanabilen Şemsiye

Japonlar teknolojide dur durak bilmiyor. Bu kez sıra şemsiyelere geldi. İnternete bağlanabilme özelliğine sahip olan bu şemsiye wireless yani kablosuz internet sistemiyle çalışıyor. Yağmurlu bir günde dışardasınız ve canınız o anda internete bağlanmak istedi. Artık çoğu semtlerde kablosuz (wireless) internet bağlantısını olduğunu biliyorsunuz. Ancak yanınızda şemsiyenizden başka bişey yok. İşte burda devreye "Pileus" giriyor. Görüntü şemsiyenin iç kısmına yansıyarak internete bağlanabiliyor, video oynatabiliyor yada fotoğraf gösterebiliyorsunuz. Ancak üzülerek söylemeliyiz ki "Pileus" adı verilen bu şemsiye henüz şatışa çıkmadı.

 
dj_falcon

dj_falcon

Üye
saolsın sayende öğreniyoruz
 
GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
way be neler neler cıkarmıslar
 
DJ GENTLEMAN

DJ GENTLEMAN

Üye
yani ihtiyaç oluyor ki adamlar yapıyor
 
mservank

mservank

Üye
güzel ama bazıları saçma doğrusu şemsiye saçma olmuş
 
osezer10

osezer10

Üye
çok pahalıdır bunlar yafff
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
zihnisinir projeler hakkaten cok hoş :D
 
ßurçiN

ßurçiN

Üye
acayip şeyler gerçektende
 

frost_ilhami

Üye
başka tür icatlar olsaydı keşke daha basit

--------------- Ekleme ---------------

offffffffffff yaha bunlar kolay değil ki
 

Doğan

Üye
süpermiş hepsi yaa
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
ilginçç
 
jeki01

jeki01

Üye
daha neler yapacaklar.
güzel paylaşım.
 
xxrustixx

xxrustixx

Üye
çok akıllıca ve pratik
 
Necmati

Necmati

Üye
bazıları güzel ama bazılarıda boş icatlar :D
 

Benzer Konular

jackalx_06
Cevap
7
Görüntüleme
8K
Nadir
Dawn
Cevap
7
Görüntüleme
1K
Dawn
TuRkiShCowboy
Cevap
6
Görüntüleme
1K
TuRkiShCowboy


Üst Alt