IHS iSuppli: iPhone 5'in 16 GB'lık modelinin üretim maliyeti 207$

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
IHS iSuppli: iPhone 5'in 16 GB'lık modelinin üretim maliyeti 207$

IHS iSuppli ekibi, Apple'ın iPhone 5'te kullandığı parçaların maliyetlerinden yola çıkarak, cihazın maliyet listesi oluşturdu.


Söz konusu listeye göre, 16 GB'lık iPhone 5'in parça maliyetinin 199$ olduğu belirtilirken, 8$'lık üretim bedeli de eklendiğinde toplamda 207$'lık bir rakamın karşımıza çıktığı belirtildi. Aynı hesapla, iPhone 5'in 32 GB'lık modelinin 217$ ve 64 GB'lık modelinin ise, 238$'lık bir maliyeti olduğu açıklandı. iPhone 5'in 16 GB'lık modeli kontratlı olarak 199$, 32 GB'lık modelinin 299$ ve 64 GB'lık modeli 399$'lık fiyat etiketine sahip olacakken, kontratsız olarak ise, sırasıyla 649$, 749$ ve 849$'lık fiyat etiketleriyle ABD'deki müşterilere sunulacak.


Listeye göre, iPhone 5'in en pahalı parçası 44$ ile hücre içi dokunmatik ekran iken, A6 işlemcisinin fiyatı ise, 17.50$ olarak listede yerini edinmiş durumda. IHS iSuppli ekibinin listesi, Apple tarafından açıklanan tedarikçi ve üreticilerden yola çıkılarak hazırlanmış olsa da şu an için maliyet hesabının doğruluğuna dair Apple cephesinden bir doğrulama gelmiş değil.
 


Symbianize

Symbianize

Üye
Keske bu iyatlar kullaniciyada yansisa gerci ne kadar ucuz olursa o kadar degersiz olur
 
maxirabit

maxirabit

Üye
A6 işlemcisinin fiyatı nerde 17.50$ biraz işkembe gibi bir fiyat:)
 
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
normalde avrupada bu telin fiyatı ne kadar türk lirası olarak ?

- - - Eklendi - - -

bu telefonu toplama olarak satsalar hemen alırdım parça parça :D
 
maxirabit

maxirabit

Üye
Lehim olayı çok uyuz birşey oluyor yani elde parçaları birleştirirsen kanser olursun,o yüzden sonradan telefonun anakartına lehim işlemi yapılırsa mikroskop altında yapılıyor:)
 
Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
kazıklıyorlar resmen
 
esokmen

esokmen

Üye
Turkiye de kazikliyorlar da adam da para kazanacak be abi bemce normal sadece uretim fiyati o elemanlar programcilsr gelistiriciler herkese tonla para veriliyor normal bence
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt