İflas eden Aria Aycellle birleştirildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İflas eden Aria Aycellle birleştirildi
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme raporuna göre Türk Telekom'un GSM şirketi Aycell ile birleşerek Avea adını alan Aria'nın, birleşmeden önce iflas ettiği ortaya çıktı. 25 Ekim 2005 12:05
TÜRK Telekom'un GSM şirketi Aycell ile birleşerek Avea adını alan Aria'nın, birleşmeden önce iflas ettiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) hazırladığı raporda bağımsız denetim kurumu Ernst&Young'un hazırladığı gizli rapora yer verildi. Buna göre, Nisan 2003'te hazırlanan raporda Aria'nın 2002 yılı sonunda yasal olarak iflas ettiği, bu durumun amortisman ve itfa payının hesaplarda gösterilmeyerek gizlendiği kaydedildi.

Aria'nın 2002-2003 yıllarında maddi ve maddi olmayan duran varlıkları için amortisman ve itfa payı ayırmadığının kaydedildiği raporda, 'Eğer amortisman hesaplanmış olsaydı, 31 Aralık 2002 ve 30 Nisan 2003 tarihleri itibari ile sona eren dönemlerdeki net zarar, sırasıyla 293 trilyon 584 milyar ve 98 trilyon 654 milyar lira artmış olacaktı. Bu durumda şirket, Türk Ticaret Kanunu'na göre teknik iflas halinde sayılacağından, şirket genel kurulunda belirli adımlar atması gerekecekti' denildi.

Rapor, Aria'nın makine ve teçhizatlarının büyük bölümüyle demirbaşlarının bir kısmı için 10 yıllık ömür biçerek iflası sakladığını gösterdi.

2 yıl sonra dava açtı

TÜRKİYE'nin üçüncü GSM lisansı için yapılan ihaleyi Nisan 2000'de Telekom İtalia Mobil-İş Bankası ortaklığı(İş-TİM) 2.5 milyar gibi rekor bir ücretle aldı. Türkiye pazarında aradığını bulamayan Aria, aradan geçen iki yılda İsviçre'deki Uluslararası Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı. Roaming yapamadığını gerekçe gösteren Aria, Telekomünikasyon Kurumu'ndan lisansın bedeli olan 2.5 milyar doları istedi. Aria'nın tahkimdeki davasını çekmesi karşılığında Türk Telekom'un GSM şirketi Aycell ile birleşmesi kararı alınmıştı. İki şirket 2004 yılı başında birleşerek Avea adını aldı.

Akşam
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İlginç.. :wacko:
 
bassavci

bassavci

Üye
zaten birlesmeseydiler ikisi icinde kacinilmaz olurdu. ama hatırlıyorum ozaman aria iyi bir tarife politikası gutmuyordu. şimdi isin farkına vardılar. rakabet isimize yaradi. suan hizmet ve tarifede liderler
 
madmann

madmann

Üye
ilginç ve güzel olmuş bence sonunda aria kattrilyonu alacaktı ama
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt