İdrar Yolu İltihabı (Üretrit)

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
İdrar Yolu İltihabı (Üretrit)


Üretra enfenksiyonları da dahil tüm üretra iltihapları, üretrit (idrar yolu iltihabı) olarak adlandırılır. Bakteriye dayalı idrar kesesi enfeksiyonları da, ürini idrar kesesinden vücudun dışına taşıyan bir tüp olan, üretrayı etkiler (bkz. Sistit).


Başlıca belirtileri, idrara çıkarken veya boşalırken sancı, sık idrara çıkma ihtiyacı ve (erkeklerde) penis ucundan akıntıdır.


Öncelikle ve sadece üretrite neden olan başka enfeksiyonlar da vardır. En önemlileri, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan bel soğukluğu (gonore) ve chylamydia trachomatis enfeksiyonudur. Çünkü başka birçok complikasyonlara da yol açabilirler. Cinsel yolla bulaşan bakteriyel enfeksiyonlarda, birlikte olduğunuz partnerinizi uyarmalı ve onun da tedavi görmesini sağlamalısınız.


Üretrit tedavisi çok önemlidir. Çünkü üretranın tıkanması (idrar yolu daralması), artrit (kireçlenme) ve pelvik lenf bezleri hastalıkları gibi başka ciddi rahatsızlıklara da neden olabilir.


Üretrit sadece enfeksiyon yüzünden oluşmaz. Üretrayı tahriş edebilecek spermisid, prezervatif, diyafram ya da sert bir cinsel ilişki de buna neden olabilir. Ayrıca üretranın içine sokulan bir kateter yüzünden morarmasıyla da hem kadında hem de erkekte üretrit görülebilir.
 


Üst Alt