İddianamenin okunması sona erdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
İddianamenin okunması sona erdi
Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizin de yargılandığı tarihi davanın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde 4. gün duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin okunması bugün 12.29’da tamamlandı. İddianamenin okunmasının ardından sanık avukatları, görevsizlik, yetkisizlik ve tahliyeler hakkındaki taleplerini Mahkemeye sunmak istedi. Ancak Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci bu talepleri kabul etmedi ve duruşmalara 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda devam edileceğini duyurdu. Hakim Ekinci görevsizlik ve yetkisizlik taleplerinin 20 Şubat Pazartesi, tahliye taleplerinin de 24 Şubat Cuma günü alınacağını bildirdi.

14 Şubat Salı günü yapılan ilk duruşmada iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunmasına başlanmıştı. 4 duruşma günü süresince okunan iddianame bugün 12.29’da tamamlandı.

İddianamenin okunmasının ardından, Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Prof.Dr. Ersan Şen’in Mahkeme Heyeti’nden bir takım talepleri oldu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, aralıksız duruşma yapacaklarını belirterek, "Yani duruşmayı 3-5 ay ileri atmayacağız. Haftaya Pazartesi duruşmaya devam edeceğiz. Davanın bütünlüğü için önce Olgun Peker ve onunla alakalı sanıkların savunmasını alacağız. Daha sonra ise Aziz Yıldırım’la başlayarak diğer sanıkların savunmalarını alacağız" dedi.

Duruşma sonunda Olgun Peker, Pazartesi günü yapacağı savunma ile ilgili basın mensuplarına bilgi vermek istedi. Peker’in
"Bilmediğiniz bazı şeyler var. Bunları belgeleri ile sizlere aktaracağım" dediği sırada yemeğe geçmek üzere olan Başkanımız Aziz Yıldırım’ın gülerek, "Ne anlatıyor, Mayıs’a kadar tutukluyuz" dediği duyuldu.

Mart ayında da en az bir hafta duruşma yapacaklarını ifade eden Mahkeme Başkan Ekinci,
"Pazartesi savunmalara başlamadan önce görevsizlik ve yetkisizlikle ilgili talepleri alacağız. Tahliye taleplerini ise Cuma günü alacağız"diye konuştu. Bunun üzerine Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu’nun avukatlarından Ersan Şen, tahliye talebinde bulunmak istediklerini belirtti. Başkan Ekinci talepte bulunma isteğini değerlendirmek üzere duruşmaya öğle arası verdi. Ancak gazeteciler ve izleyiciler, aranın tamamlanıp salona girmeyi beklerken avukatlardan Silivri duruşmalarının bitmiş olduğunu öğrendiler.

Bu arada Başkanımız ve Yöneticilerimize destek veren isimlerin tek tip sarı lacivert atkı tak
tıkları görüldü. Aziz Yıldırım’ın izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş bir şekilde biraz arkada duran Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman’a gülerek, "Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini" dediği duyuldu. Aziz Yıldırım basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru dönerek ise, "Memleketin durumu nasıl?" diye sordu.

Fenerbahçemizin Altyapı Gençlik geliştirme program sorumlusu ve eski futbolcumuz Şenol Çorlu, "İçerisi dışarısı gibi çok soğuk. Kara bulutların çok yakında dağılacak. Herşey eskisi gibi olacak" dedi.

Rıdvan Dilmen ise , "Bütün bunlar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum çok üzüldüm. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm" diye konuştu.

Saffet Sancaklı da, "Aziz Yıldırım’ı çok moralli gördüm. Başkan etrafına da moral vermeye çalışıyor. Ama biz ne söylersek boş. Çünkü buradan çıkıp evimize gideceğiz. O burada kalacak ne kadar moralli olursa olsun" şeklinde konuştu.

Oğuz Çetin: "İlk kez mahkeme salonuna geldim. Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil. Umarım en kısa sürede aklanırlar ve evlerine dönerler.
Kalbimiz onlarla."

"SEN ÇIK, BEN GİRMEYE RAZIYIM"

Duruşmayı izlemeye gelenler arasında "Taka Mehmet" olarak bilinen Mehmet Bostancı da vardı. Başkanımız Yıldırım Taka’yı görünce " Cuma günü sen geleceksin, Cemil çıkacak. Sen onun yerine yatacaksın" diye espri yaptı. Taka Mehmet bunun üzerine "Sen çık ben senin yerine de içeri girmeye razıyım" dedi. Yıldırım ise, "Yok benim rahatım iyi" yanıtını verdiği duyuldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...