I Pod Penguenle Buluştu.. [rokr E2]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
I Pod Penguenle Buluştu.. [rokr E2]
[ROKR E2]

Son dönem mobil âlemde yapacak yenilik, bulacak teknoloji kalmadı. Artık yok öyle yeni özellikler tanıtıp piyasaya model sürmek. Devir bir şeyleri birbiriyle buluşturma, kırık kalpleri barıştırma, yatıştırma devri. Kadının sesi programına döndük vallah. Şaka bir yana gerçekten de öyle değil mi? Önce kamera telefonla buluştu dendi, telefonun arka tarafına dijital kamera görünümü verdiler, sonra yetmedi, bu bizi kesmez dediler ve telefonla walkman ‘ide birleştirdiler sonunda… zeiss lensler, otofokuslu kameralar derken eh nihayet daha birleşecek bir şeyler kalmadı diyorduk. Kısa süreli sakinlik bozuldu ve yeni bir buluşma heberi ile karşınızdayız(!) Walkman telefonla buluşurda ipod telefonla buluşmaz mı? İşte karşınızda moto ROKR e2..!

Aslında telefonlarda dahili kamera zaten vardı, bu özelliği kullanıp abarttılar, ısıtıp önümüze koydular. Çoğu telefonda zaten müzik dinliyordunuz; üzerine walkman yazdılar, içine medya oynatıcı koyduk geliştirdik dediler, aynı malzemeyi fırınlayıp önümüze tekrar attılar. Isıt ısıt aynı yemeğin tadı bozulmuş, yemeğin ağızda bıraktığı p lezzet kalmamıştı artık. Derken bir buluşma haberi daha geldi. Yok kardeşim ben almam dedi herkes, hemen önyargı oluştu. Ama bu buluşma farklı, bu buluşma bir devrimdi. Apple ile Motorola aynı masaya oturmuşlar ve müzik telefonu üretmiş dediler. Bu tarz bir gelişme yeni değildi. Daha önce denenmişti. Ama Apple’ın o meşhur I pod ‘unun geleceğin mobil işletim sistemi Linux kullanan bir Motorola’yla buluştuğunu öğrendiğimizde durdu akan sular.. hep bir ağızdan haykırdık göklere: kardeş bu buluşma tutar..!

Öncelikle telefonun multimedya özelliklerin üst safhada olduğuna vurgu yapalım. Ne de olsa Motorola bu aleti bir müzik telefonu olarak tanıttı. Hemen bakalım dendiği gibi müzik konusunda yetenekli mi? Telefonu ele aldığımızda ele oturan şık bir kasaya sahip olduğunu görüyoruz. Aleti elimizde evirip çevirmeye başladığımızda ilk kilit özelliğini fark ediyorsunuz. 3,5mm standart kulaklık girişi. Piyasada satılan modeller arasında böyle bir donanıma sahip başka bir ürün yok. Yeni gelecek n91 gibi bazı modellerde bu tarz yeniliklere rastlıyoruz. Neyse telefon elimize tam oturdu tuş dizilimi ve görsel olarak dizayn oldukça hoş. Dayanamıyor ve hemen telefonun güç düğmesine basıyor ve aleti açıyoruz. Mobil Linux işletim sistemli telefonlar açma ve kapama süreleri bakımından ödüllü olduklarından hemen açılıyor telefon; ve o parlak, net ekranı görünce adeta büyüleniyor insan. 256 renk olmasına mı yanayım, o ekran boyutuna 240x320 çözünürlük koymalarına mı ?!?! inanılmaz..!

Müzik telefonu diyorduk değil mi? güçlü stereo dış hoparlör, 3,5mm standart kulaklık girişi… Sanırım müzik donanımı konusunda sorun yok. Biri bu müziklerin nerede saklanacağını mı sordu(?) tam 2GB hafıza kartı desteği var, umarım idare eder peki ya yazılım konusunda başarılı mıyız? Evet, bu noktada motorola’nın apple ile yaptığı anlaşma meyvesini veriyor ve i pod ara yüzüne benzer bir medya oynatıcı uygulama ile karşılaşıyoruz. Şuan itibari ile anlattıklarıma bakılırsa kusursuz bir mp3 oynatıcı var karşımızda…

Hangi mp3 oynatıcı cihaza rom yüklenir piyasadan yüzlerce lira para sayıp aldığınız hangi mp3 oynatıcıya sonradan codec yükleyebilir, 256k yüksek çözünürlüğe sahip ekranında divx filmlerinizi izleyebilirsiniz. İşte burada da Motorola’nın uzun yıllardır milyar dolarlar akıttığı Linux mobile projesi devreye giriyor ve demin bahsettiğimiz o mp3 oynatıcı var ya(?) karşınıza tam bir akıllı telefon olarak geri dönüyor. Üstelik bu cihazda o demode olmuş symbian yok, Windows mobile, palm hiç alakasız… yepyeni bir işletim sistemi ve istatistiki verilere göre 2008 yılında liderliğe oynayacak geleceğin mobil işletim sistemi Linux mobile var..!

2006 yılı cep telefon pazarı için yine çok hareketli bir yıl olacak. Bi yanda walkman telefonla buluştu diyen sonyericsson, diğer yanda buna bir cevap niteliği taşıyan ürünü e2 ile Motorola… geçen sene telefonları guruplara ayırdığımı, telefonları kategorize ettiğimi anımsıyorum. Bu sene kategoriler azaldı. Multimedya ve akıllı telefon(smartphone) olarak iki ana grupta toplamıştım telefonları. Peki ya şimdi ne yapmalı ? karşımızda asıl amacı müzik ve multimedya olan işletim sistemli bir akıllı telefon var.. ben ne saçmalıyorum. Katagori etmekmiş aslında yaptığım iş baştan yanlış . bu muhteşem cihaza telefon diyorum. Kategorize etmeden önce neyi kategorize ettiğimizi belirleyelim. Sizce bu bir telefon mu?

<span style="font-family:Franklin Gothic Medium">
telefona ait canl&#305; fotolar</span>

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
<span style="font-family:Franklin Gothic Medium">CES 2006 fuarında çekilmiş diğer fotolar..</span>

<span style="font-family:Franklin Gothic Medium">resimde e2 &#39;nin yanındaki alet bir alt model e1 </span>

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
ben büyülenemedim kusura bakmayın ama..nokia diyorm başka bişey demiyorm..olay biraz abartılmış

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
nokya mı diyorsun..&#33;??&#33; peki yaa nokyanın hangi modeli ?

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
n92 desem olur mu, yeter mi o özellikler
bence artaaaaar da cebine koyarsın

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Özellikler tamamda tasarım bana hoş gelmedi açıkçası tabi tasarım göreceli bi kavram..

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
evet yani relativizm var bu dünyada bana da motorola iğrenç geldi mesela tasarım olarak

slayer

Üye
süper... Minik ve akıllı... N92

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Kibar bir multimedia

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(hot_iv3rson &#064; Feb 3 2006, 01&#58;50 AM) [post=269961]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
n92 desem olur mu, yeter mi o özellikler
bence artaaaaar da cebine koyarsın
[/b][/quote]

ehe hadi n91 desen neyse ama n92

öncelikle n92 symbian kullanıyor, symbian demek kısa pil ömrü(kısa derken baya kısa), donan, takılan, biraz zorlamaya kalkıp divx izlemeye kalktığınızda sizi yarı yolda koyan bir işletim sistemi.

bense burda geleceğin mobil işletim sistemi linux &#39;dan bahsediyorum. işletim sistemli teller bi yana w800 gibi standart sistem aletlerden bile daha hızlı açılıp kapanan, donma, takılma yapmayan, abuk sabuk sistem hataları vermeyen bir sestemden bahsetmek istiyorum. mobil arenada rakiplerinden onu ayıran en önemli kozu stabil ve sistemi yormadan çalışması sayesinde sunduğu uzun batarya ömrü.

cihazın boyutları sizede biraz garip gelmedi mi ?? unutmayın o küçük kasa içinde bir işletim sistemi var.

herşey bir kenara bu bir müzik telefonu. e398 ile atağa kalkan motorola &#39;nın ses kalite ve yüksekliği konusunda aldığı yolu görmemezlik büyük hata. bu bir müzik telefonu ve bir müzik telefonunun vermesi gerkenden çok daha fazlasını sunuyor bizlere. bunu bi kenara koydum içinde işletim sistemi var.

bana göre kusursuz. içinden masaraf çıkartacak ıvır zıvır gereksiz özellikler atılmış ve ortaya güzel bir karışım çıkmış. 500-600 olmadı 700 ytl arası bir fiyatla satılacağını umuyorum.

son olarak n92 kendini her işi yaptığını sanan artık takozluktanda çıkmış ne idüğü belirsiz bir alet. ondan önce 2mp kamera, bt, wifi gibi tüm klit özelliklere sahip windows mobile 2005 ile çalışan çok güzel i mate modelleri var..

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Tasarım ve özellik güzel.Linux olması ayrı bir özellik.Symbian gibi basit bir işletim sistemi kullanmıyor.

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(hot_iv3rson &#064; Feb 3 2006, 01&#58;45 AM) [post=269956]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ben büyülenemedim kusura bakmayın ama..nokia diyorm başka bişey demiyorm..olay biraz abartılmış
[/b][/quote]

bu arada olayı abartan motorola mı ?? ben bu alette abartı göremiyorum.. içine özellik koycam die dingili kaymış n92 abartı olmasın ??

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
o n92 dediğin velet her işi yaptığını sanmaz ama şu modelden daha fazlasını yaptığını iddia eder..ayrıca iPOD ile ilgili gerçekleri de yazmayı planlıyorum..bazı ezikliklerini, nasıl oluştuğunu ve neden çok sattığını...devamı gelecek (ilerleyen saatlerde)

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim forumu bile televoleye çevirdiniz.. ne bu az sonra..&#33;??&#33; devamı programın ilerleyen saatlerinde..

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
hyr toparlıcam da ondan..olayın abartılması da bunun telefon olup olmadığını anlamaman..hyr ne ki bu ya,gören de telefonda ati radeonx1800xt var zannetcek..tmm abartma sanatı yapmışsın ama o kadar da güzel değil bence

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
e&#287;er özellikleri kar&#351;&#305; kar&#351;&#305;ya koyacak ve hadi hodri meydan diyeceksen i&#351;imiz var seninle.. ben burda dünyan&#305;n en iyi ak&#305;ll&#305; telefonunu(smartphone) tan&#305;tm&#305;yorum. ben burda donana&#305;m ve yaz&#305;l&#305;m bak&#305;m&#305;ndan en iyi müzik telefonu budur diyorum. Art&#305; muhte&#351;em müzik özellikleri bir kenara adamlar içine linux i&#351;letim sistemi de koymu&#351;lar,bunuda vurgulayarak ekonomik güzel bir kar&#305;&#351;&#305;m oldu&#287;unu idda ediyorum. e&#287;er tasar&#305;m&#305;da ho&#351;una gittiyse hee de, yoksa vanhojidong gibi pehh dee..&#33; olay bu kadar, fazlada kasman&#305;n bi anlam&#305; yok, nede olsa bu bir telefon

vee &#351;unu her zaman söylerim: önemli olan bir telefon yapmak ve içine tüm özellikleri t&#305;kmak de&#287;ildir.. önamli olan tüm bu özellikleri ele oturan, &#351;&#305;k kompakt bir kasa içinde sunmakt&#305;r

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
işte orda dur..tasarımın güzelliğini kim belirliyo,beğenmeyen için o telefon dünyanın en iğrenç telefonu da olabilir..ben beğenmedim,şimdi senin dediğine göre bu telefon önemli olanı yapamadı..napcaz şimdi...felsefe yapmanın alemi yok,böle cvplar verirsem işin içinden çıkamazsın

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
bak yukarda yazdım ama aynı şeyi tekrar etmek zorunda bırakıyorsun bana. ekonomik fiyatı ve gerek yazılım gerk donanım özellikleriyle sağlam bir müzik telefonu diyorum. adamlar uğraşmış ortaya iş görür bişeler çıkarmışlar. tüketici sensin beğenip beğenmemek senin elinde. ama senin beğenmemen o telefonun en kaliteli sese sahip olduğu gerçeğini değiştirmez.

yapılan araştırmalar gösteriyorki tüketici bir cep telefonundan müzik vaya radyo dinlemek istiyor. tercihlerde birinci sıra mobil müzik. bunu mobil mesajlaşma, ekran kalitesi, tasarım..vb konular izliyor. ama hiç kimse bir cep telefonundan n92 de bulunan o abartı özellikleri istemiyor. eğer ben geniş ekran, 2 mp kamera, wifi, bt, dahili microdriver istersem gider kendime nokya değil palm yada windows mobile2005 kullanan bir imate yada dell axim pda alırım.

hot_iv3rson

hot_iv3rson

Üye
arkadaşm neyse tmm uzatmayalm,ikimiz de dikine gidiyorz heralde ama n92 daha ii
ben mp3 ümü sony a3000&#39;imden dinlerim symbianımla da uraşırım gerisini de sana bırakırım..uzatmayalm
bize ne elin malından, biz yapalm o zmn en güzellerini sora da kullanalm sonuçta yine biz kazanalm

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
iiyi yaw olayın tatlıya bağlanmasıona sevindim. gerçi bi msj daha sabretmedin. eğer bu msjındada bişe deseydin. &#39;&#39;tamm yaw all n92 daha iiyi&#39;&#39; diye haykırıp beyaz bayrak çekecektim

bu arada e2 &#39;de radyo olduğunu söylemişmiydim:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt