Hüseyin Avni Aker Anıldı..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Hüseyin Avni Aker Anıldı..
Trabzonspor'un maçlarını oynadığı stada ismi verilen Trabzon'un eski spor adamlarından olan Hüseyin Avni Aker, mezarı başında anıldı. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon sporuna eğitici ve spor adamı olarak önemli hizmet veren Avni Aker'in isminin tüm dünyada bilindiğini ancak, Trabzon'da birçok kesimin kendisini tanımadığını belirtti.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun, Trabzonspor'un futbol tarihine altın harflerle adını yazdırdığı yer olduğunu ifade eden Canalioğlu, şunları söyledi: ''Ancak, buraya adını veren kişinin kimliğini çok sayıda insan bilmeyebilir. Trabzon'da vefat ettiği 1944 yılına kadar şimdiki adıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde bulunan ve stadyumun yerinin kamulaştırılmasında büyük çaba harcayan ve adının verildiği stadın yapılmasında emeği geçen Avni Aker'i anmamak büyük bir eksiklikti. Bizler, Avni Aker gibi Trabzon'un yetiştirdiği değerlerini unutmamalıyız.''

Hüseyin Avni Aker'in oğlu, Aydın Aker de konuşmasında Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na teşekkür ederek, ''64 senedir burada yatan babam için ne yazık ki ilk kez anma töreni düzenleniyor. Avni Aker'i gidip de analım, mezarını bir görelim, gereken önemi gösterelim kimse demedi'' şeklinde konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ismail
Cevap
1
Görüntüleme
382
Fenomenon
ismail
Cevap
3
Görüntüleme
402
phasan
LAZOFLU
Cevap
41
Görüntüleme
2K
61semih


Üst Alt