Huawei P10 GfxBench Üzerinde Görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Huawei P10 GfxBench Üzerinde Görüntülendi


Çin merkezli üretici Huawei, geçtiğimiz Nisan ayında tanıttığı amiral gemi akıllı telefonu P9'un ardından Huawei P10 için şimdiden kolları sıvamış görünüyor. Huawei P9, tanıtıldığı günden itibaren kısa sürede popüler oldu. P9 modeli ile arkada 12MP Leica dual kamera, güçlü Kirin 955 yonga seti ve 3GB RAM sunan şirket geçtiğimiz hafta, Nisan ayından bu yana dünya genelinde 9 milyon adet P9 telefon sattığını duyurdu. Peki Huawei P9 ile başlayan premium seviye serüveninden bu yana Çin merkezli şirket neler yapıyor?

Yeni akıllı telefonun prototipinin kullanıldığı GFXBench testi sayesinde, Huawei P10'dan neler bekleyebileceğimiz konusunda iyi bir ipucu bulabiliriz. Gfxbench üzerinde test edilen Huawei P10'un 1440 x 2560 çözünürlük ile 5.5 inç ekrana sahip olacağı ortaya çıktı. 2.3 gHz Octa-Core Kirin 960 yonga setine sahip olan Huawei P10, Mali G-71 grafik işlemci birimi, 6GB RAM ve 256GB dahili depolama alanına sahip.



Arka kamera ünitesi 12MP olarak görünen cihazın, Huawei P9 gibi Dual kamera özelliğine sahip olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi yok. Selfie ve video çekimleri için 8MP ön kameraya sahip olan Huawei P10, Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile kutudan çıkacak. Huawei P9, uzun süre önce satışa sunulmuş olsa da hala iyi satış yapıyor (son iki ayda üç milyon adet sattı), Huawei'nin P10'u piyasaya sunmak için acele etmesinin en azından şimdilik bir sebebi görünmüyor. Büyük olasılıkla, Huawei P serisinin bir sonraki modelini, Mart ayı sonlarında veya önümüzdeki yılın başlarında tanıtıldığını göreceğiz.

Bu arada, test sonuçlarında listelenen cihazın model numarası olan LON-L29, bu özelliklerin gerçekten Huawei P10 için olduğunu teyit edecek gibi görünüyor. Zira satışa sunulmuş model olan Huawei P9, LON-L19 model numarasına sahip.
Huawei P10 GfxBench Üzerinde Görüntülendi
 


Üst Alt