Huawei Amiral Gemileri P10 ve P10 Plus'ın 26 Şubat'ta Duyurulacağı Doğrulandı

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Huawei Amiral Gemileri P10 ve P10 Plus'ın 26 Şubat'ta Duyurulacağı Doğrulandı


Çinli teknoloji devi Huawei'nin P10 ve P10 Plus amiral gemisi akıllı telefonlarını Mart ayı içerisinde piyasaya çıkarmayı planladığını iddia eden bazı söylentiler geçtiğimiz günlerde gelmişti. Bu iddilar, bugün şirket tarafından gelen resmi bilgilerle doğrulanmış oldu.

Huawei, bugün 26 Şubat'ta Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenleyeceği tanıtım etkinliğini resmi olarak duyurdu. Çin merkezli üretici tanıtım etkinliği ile ilgili daha fazla ayrıntı vermedi ancak düzenlenecek bu etkinlikte yeni amiral gemi akıllı telefonları P10 ve P10 Plus'tan en azından bir tanesinin duyurulacağı tahmin ediliyor.

Huawei P10'un piyasaya sürülmesiyle birlikte Çin merkezli üretici, amiral gemisi serisini tamamen "phablet" segmentine taşımış olacak. Huawei P10'un tıpkı Quad HD 2560x1440 piksel bir ekrana sahip olması beklenen P10 Plus gibi 5.5 inçlik bir ekranla gelmesi bekleniyor. Her iki Huawei P10 akıllı telefonunda da, güçlü HiSilicon Kirin 960 yonga setleri, Mali-G71 MP8 grafik işlemci birimleri ve 6GB RAM ile geleceklerine dair güçlü iddialar var.

İki model arasındaki en belirgin fark, P10 Plus'ın çift kenarı kavisli bir ekrana sahip olacağı gerçeği olabilirken, standart versiyon ise düz bir ekran paneli ile gelecek. Bir diğer iddia ise Huawei P10 Plus'ın şirket tarafından geliştirilen yeni nesil Kirin 970 yonga setine sahip olabileceği yönünde.
 


Üst Alt