Hollanda'da Türk hakeme büyük onur

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Hollanda'da Türk hakeme büyük onur


[h=2]Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde geçen sezonun en başarılı hakemi seçilen Serdar Gözübüyük, "Altın Kart" ödülününün sahibi oldu.[/h]
Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivise) geçen sezonun en başarılı hakemi seçilen Serdar Gözübüyük, "Altın Kart" ödülününün sahibi oldu.
Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ile ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Telegraaf tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmada rakiplerini geride bırakarak zirveye yerleşen Gözübüyük'e ödülü, Hilversum'da düzenlenen törende verildi.
Başbakan Mark Rutte'nin yanı sıra futbol dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı programda ödülünü alan Gözübüyük, mutluluk yaşadığını söyledi.
Gözübüyük, genç yaşta elde ettiği bu başarıdan büyük gurur duyduğunu belirtti.

EREDİVİSİE'NİN EN GENÇ HAKEMİ
Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde görev yapan en genç hakem olan 26 yaşındaki Serdar Gözübüyük, geçen sezon düdük çaldığı 20 maç sonunda aldığı ortalama 7,075 puanla birinci olmuştu.
FIFA kokartına sahip en genç hakem unvanına da sahip olan Gözübüyük, bu yıl uluslararası maçlarda da görev yapmaya başladı. 2009 yılında, daha 24 yaşındayken Eredivisie'de ilk maçına çıkarak dikkatleri çeken Serdar Gözübüyük, bir sezonda ortalama 25 maç yönetiyor.
Serdar Gözübüyük, aralarında Johan Cruyff'un da bulunduğu Hollandalı eski milli futbolcular ile Voetbal International adlı derginin düzenlediği yarışmada da birinci seçilmişti.
"BURALARA GELMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM"
Genç yaşta elde ettiği bu başarının tesadüf eseri olmadığını kaydeden Serdar Gözübüyük, "Buralara gelmek için çok çalıştım. Ailemin de desteğiyle kariyerimde en yükseğe çıktım. Amacım kalıcı olmak" dedi.
Ödül töreninden sonra aralarında Hollanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal'ın da bulunduğu tanınmış bir çok kişiden tebrik mesajı aldığını hatırlatan başarılı hakem, sahip olduğu hakemlik tecrübesini genç nesillere aktarma hedefinde olduğuna işaret etti.
Özellikle Hollanda'daki Türk gençlerine spor konusunda yardımcı olmak için elinden geleni yaptığını kaydeden Gözübüyük: "Sahip olduğum tecrübeyi Türkiye'ye de aktarabilirim. Spor akademilerinde bu konuda yardımcı olmak için elimden geleni yapmaya hazırım" diye konuştu.
Mesleğini severek yaptığını ve bunun başarısını kolaylaştırdığını ifade eden Gözübüyük, Avrupa'nın en iyi hakemlerinden biri olmak istediğini söyledi.
Başarısının Hollanda'daki Türkler'i de gururlandırdığını ifade eden Gözübüyük, "Bu konuda rol model olduğumun bilinciyle hareket ediyorum. Toplumdan önemli mesajlar alıyorum. Sağ olsunlar Rotterdam Başkonsolosumuz Togan Oral bey de beni arayarak tebrik etti" dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt