Hobbit: Beş Ordunun Savaşı Gişeyi Sildi Süpürdü

Sponsorlu Bağlantılar

azattt

azattt

Üye
    Konu Sahibi
Hobbit: Beş Ordunun Savaşı Gişeyi Sildi Süpürdü
Çarşamba günü yeni bir rekorla vizyona giriş yapan Hobbit: Beş Ordunun Savaşı, ülkemizde de liderliği ele geçirdi.



Tüm dünyada gişe listelerinin zirvesinde olan Hobbit: Beş Ordunun Savaşı, ülkemizde de liderliği kaptı. Yılın 51. haftasına geldiğimizde ise; ülkemizde yaklaşık olarak 60 milyon kişinin bu yıl sinema salonlarına koştu. Bu verilere göre, gün başı ortalama 165 bin kişinin sinemaya gitti. Boxofficeturkiye.com'un verilerine göre; Peter Jackson imzalı son Orta Dünya macerasının anlatıldığı film gerek ilk üç gün, gerekse ilk beş gün rakamlarına bakıldığında rekorlarla açılış yaptı. Hafta sonu 430.596 bilet kesilen Hobbit: Beş Ordunun Savaşı filminin en yakın takipçisi; vizyondaki üçüncü haftasını dolduran Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı oldu. Murat Şeker yönetmenliğindeki filme hafta sonu 160.546 bilet kesilirken, Pucca'nın yazdığı kitaplardan beyazperdeye uyarlanan komedi filmi Hadi İnşallah'a 104.039 bilet kesildi.

Listenin dördüncü sırasında, Ridley Scott yönetmenliğindeki epik film Exodus: Tanrılar ve Krallar'a rastlıyoruz. Görkemli sahneleriyle, izleyicilere görsel bir şölen sunan film hafta sonu 55.492 kişiyi sinema salonlarına çekerken, senaryosunu ve başrolünü Gupse Özay'ın üstlendiği Deliha filmi 48.894 kişiye ulaştı. Ülkemizde hem çocuk izleyicilerin hem de sinemaseverlerin çok sevdiği animasyon türü filmlerden olan Madagaskar Penguenleri, vizyondaki dördüncü haftasında 36.986 kişiye ulaştı.

Listenin yedinci sırasında yerli komedi filmi Vay Başıma Gelenler! 2 Buçuk yer aldı. Semra Dündar yönetmenliğindeki filmi 21.147 kişi tercih ederken, vizyona girdiği günden beri popülaritesini düşürmeyen, bu yılın en çok konuşulan filmi Yıldızlararası'nı 18.026 kişi tercih etti. Listenin dokuzuncu ve onuncu sırasında yerli yapımlar yer alıyor. 16.540 kişi yerli dönem filmi Kırımlı'yı tercih ederken, başka bir yerli dönem filmi olan Birleşen Gönüller'i 14.033 kişi tercih etti.
 


ıRagnaRı

ıRagnaRı

Üye
Tabi yaa
 

Nevarres

Üye
Bu film için bu sayıyı cidden az buluyorum ben. :) Gidilmesi gereken filme gidilmiyor maalesef.
 
azattt

azattt

Üye
    Konu Sahibi
suleymaneser

suleymaneser

Üye
Şahsen ben 2 kez izledim Hobbiti :) bütün yüzüklerin efendisi kitapları filmleri ve oyunlarını ezbere biliyorum, hobbit te öyle :)
 

Benzer Konular

azattt
Cevap
1
Görüntüleme
345
98farom98
azattt
Cevap
0
Görüntüleme
422
azattt
azattt
Cevap
0
Görüntüleme
322
azattt
azattt
Cevap
2
Görüntüleme
442
ÇaRşI 2387


Üst Alt