Hiddink: Türk Milli Takımı’na büyük görev düşüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Hiddink: Türk Milli Takımı’na büyük görev düşüyor


Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, şike soruşturması nedeniyle yaşananların, Türk futbolunun imajını aşağıya çektiğini belirterek, "Türk Milli Takımı'na, bu imajı silmek, olumluya çevirmek için büyük görev düşüyor" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Estonya ile yarın yapacakları hazırlık maçı öncesi, futbolculardan Serdar Kesimal ile birlikte İstanbul Swissotel'de bir basın toplantısı düzenledi.
Estonya maçının ciddi bir önem taşıdığı belirten Hiddink, "Tabii ki yarın oynayacağımız maç bir hazırlık maçı, ama uluslararası arenada ciddi bir önem taşıyor. Prestij olarak da önem taşıyan bir maç. Türkiye'de gelişen olaylardan ötürü bazı futbolcular çekişmeli maçlar oynamadan milli takıma geldi. Ben tabii isterdim ki, özellikle temmuz döneminde iyi bir hazırlık geçirsinler, iyi bir kondisyona ulaşsınlar, o şekilde Estonya maçına gelsinler. Bu nedenle Estonya maçını çok ciddi buluyoruz. Bu maçta oyuncularımızın 90 dakikalık süreçte nasıl bir performans sergileyeceğini göreceğiz" diye konuştu.
2014 Dünya Kupası Elemeleri'nin kura çekiminde kendisine ilk olarak Türk futbolunda neler olduğunun sorulduğunu vurgulayan Guus Hiddink, "Kariyerim boyunca birkaç kez kura çekiminde bulundum. Burada önemli isimleri görüp sohbet edersiniz. Bana ilk sorulan soru Türk futbolunda neler olduğuydu. Yaşananlar, kulüp futbolumuzun imajını biraz aşağı çekti. Elimden geldiğince Türk futbolunu savunmaya çalıştım. Türk Milli Takımı'na bu imajı silmek, olmuluya çevirmek için büyük görev düşüyor. Şike soruşturması konusunda herkes yorumlar yapıyor. Futbol Federasyonu'nun bu süreçte hatalı olduğu kanıtlanmadı ve hatalı olduğunu düşünmüyorum. Kısa sürede de çeşitli önlemler aldılar zaten. Gelişmelerin önünde yorum yapmak istemiyorum. Bir karar çıktıktan sonra sonuçlarıyla ilgili yorum yapmayı tercih ederim" dedi.
Hiddink, Almanya maçı sonrası takımda değişiklik yaptıklarını belirterek, "Sürekli ileriye bakmak lazım, tatmin olmamak lazım. Almanya maçında baktık ki kötü oynadık. Sonra takımda değişiklik yaptık. Genç takımla başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Üzerine tabii ki çalışmamız gerekiyor. Ama şu geçiş döneminde olumsuz olmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Yaptığı bir açıklamayla ilgili sorulan soru üzerine Hollandalı teknik adam, "Milli Takım'ın şike ile ilgisi olmadığı için, 'Böyle bir şey varsa bırakırım' dedim" ifadesini kullandı.

Estonya'nın, 2014 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin rakibi olması nedeniyle, hazırlık maçı oynamak için bir sakınca bulunmadığını vurgulayan Hiddink, "Kuzey takımları savaşçı bir ruha sahip. Estonya da bu özelliklere sahip bir takım. Avrupa Şampiyonası elemelerinde de iyi sonuçlar aldı. Rakibimizi küçümsemiyoruz, saygı duyuyoruz. İyi bir hazırlık maçı olacağını düşünüyorum. Farklı varyasyonlar deneyebiliriz. 2-3 forvet oyuncusuyla oynayacağız. Türk futbolcusu topla oynamayı seviyor. Rakibi hataya zorlayacak bir oyun planı çerçevesinde bir oyun sergiliyorlar" dedi.
Milli Takım aday kadrosuna en çok futbolcunun, ligi 8. sırada tamamlayan Galatasaray'dan çağrılmasının nedeninin sorulması üzerine Guus Hiddink, "Neden ligi 8. bitirdiler, bunu dışarıdan tahlil etmek zor. 3 teknik direktör değişikliği var. Bu tabii ki takımı etkiler. Milli takım performansı için baktığım zaman onlardan memnunum, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar" yanıtını verdi.
Fenerbahçe'nin yeni transferi milli futbolcu Serdar Kesimal iseEstonya maçının zorlu geçeceğini düşündünü belirterek, "İki takım da kapanan, iyi atağa çıkan takımlar. Estonya maçını kazanarak, Kazakistan maçına iyi hazırlanmak istiyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Şu an hazır durumda değiliz. Kazakistan maçına daha bir ay var. Eksikliğimizi, kulüplerimizde en iyi şekilde geçireceğimize inanıyorum. Kazakistan maçı, kağıt üzerinde daha kolay bir maç" diye konuştu.
Şike iddialarıyla ilgili olarak yaşanan süreçle ilgili olarak da Kesimal, "Milli takımdayız, bu konulardan uzak durmaya çalışıyoruz. Tabii ki aklımızın bir ucunda bu da var. Fenerbahçe Kulübü olarak bu süreçten inşallah daha da güçlü bir şekilde çıkacağız" dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt