Her maçımız final

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serdaronlinenet

serdaronlinenet

Üye
    Konu Sahibi
Her maçımız final
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, yardımcıları Oğuz Çetin ve Mehmet Özdilek ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, yaklaşan Bulgaristan maçını, gruptan çıkma şansını ve takımın son durumunu değerlendirdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fatih Terim, Bulgaristan ile Çarşamba günü oynanacak hazırlık maçının Türkiye'de olmasının prova açısından iyi olacağını düşündüklerini ancak, Bulgaristan'ın isteğiyle dışarıda oynamak zorunda olduklarını söyledi. Her milli takımın kendi plan veprogramı olduğunu, bu nedenle bu plana uymak zorunda kaldıklarını belirten Terim, ilk hazırlık maçını en iyi sonuçla bitirmek istediklerini söyledi.

'BÜLENT KAPTAN OLACAK'

Galatasaray ile yolları ayrılan milli takım ve Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Bülent Korkmaz'ı kadroya davet etme nedenlerini de anlatan Terim, milli takım ve Galatasaray formalarıyla Türk futboluna önemli hizmetler yapmış olan Bülent'i onure etmek için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Avrupa'nın birçok yerinde bu tip davetlerin örnekleri olduğuna işaret eden Fatih Terim, Bülent'in Bulgarisyatn maçına kaptan olarak çıkacağını ve 10-15 dakika oynayarak, hayatında unutamayacağı bir anı ve gururla sahadan ayrılacağını söyledi. Terim, Türk futboluna hizmet eden bu tip oyuncuların hepsini aynı şekilde onure etmek istediklerini belirtti.

SAKATLIK KRİZİ

Takımda sakat oyuncuların sayısının hızla arttığına dikkati çeken Fatih Terim, sakat futbolcularla ilgili şunları söyledi: "Sezon başını sağlık açısından pek iyi geçirmediğimiz ortada. Danimarka maçına kısa bir süre kaldı ve bu maçın önemi gruptaki tüm maçlardan daha fazla. Danimarka bizden sonra daha avantajlı maçlar oynayacak. Bu maçlarda puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Sakat arkadaşlarımızı, sakatlıklarını bildiğimiz halde milli takıma çağırdık çünkü bizle beraber olmalarını ve bildiklerini takıma yansıtmalarını, bizimle bu ortamı paylaşmalarını istedik. İbrahim ve Ömer'in değil Bulgaristan, Danimarka maçına yetişmeleri bile zor gözüküyor. Halil'in sağ kasığında sorunu var ve bu hafta kendi takımında oynamayacak. Tedavisi sürecek. Yıldıray'ın sağ diz iç yan bağlarında problemi var. Bu hafta 20-25 dakika oynadı ama acı çekmiş. Bulgaristan maçında oynarsa Danimarka maçı öncesinde Yıldıray'ı riske atmış olabiliriz. Tümer dün gece sekiz dakika oynarken, Ergün henüz hiç maç oynamadı. Önemli fizik eksikleri var. Bülent'i de katacak olursak dokuz kişi hakkında karar vermemiz gerekiyor. Ufak tefek sakatlığı olan futbolcular da var. Mesela Emre ayak bileğine darbe almış, Tolga'nın dizinde, Serhat'ın sağ kasığında hafif sakatlıkları var ama bunlar diğerlerinin yanında çok da önemli sayılmaz. Umut ediyorum ki hepsi sağlıklarına en kısa sürede kavuşurlar."

'EN ÖNEMLİ RAKİBİMİZ DANİMARKA'

Gruptaki şansımızı da değerlendiren Terim, en iyi ikinci olma ihtimalimizin olmadığını, gruptan bir takımın zaten çıkmayı garantilemesi nedeniyle işimizin mucizeye bağlı olduğunu söyledi. Terim gruptan çıkabilmek için hedeflerini şu sözlerle anlattı: "Bizim 10 puanımız var diğer gruplarda 17 puanı olan takımlar var. Danimarka, Yunanistan ve Ukrayna ile yaptığımız dört maça bakacak olursak, bu maçlarda hiç galip gelememişiz. Attığımız bir gole karşılık dört gol yemişiz. Bu büyük bir engel olarak gözüküyor. Danimarka bizim grup lideri Ukrayna deplasmanında puan kaybetmemizi bekleyecek. Danimarka maçı bizim en önemli maçımız. Son üç maçın ikisi deplasmanda biri içeride olmak üzere güçlü takımlarla oynayacağız. Durumumuz iyi değil. Her maçı final havasında oynayarak direkt gitmek en büyük arzumuz ama kolay değil."

'TAKIMIN YAPISINI BOZMAYACAĞIM'

Bulgaristan maçının, Danimarka maçı öncesinde prova niteliği taşımasını düşündüğünü ancak sakatlıklar nedeniyle bu maçın prova olamayacağını belirten Terim, bugüne kadar grup maçlarına çıkan takımın yapısını bozmayacağını söyledi. Bu takımı birkaç takviye yapacağını, sistemde ve oyunda ufak değişiklikler yapacağını belirten Terim şunları söyledi: "Takımdaki tüm oyunculara, oyun felsefemizi içeren birkaç uyarımız olacak. Bu bizim için yeterli. Bu isteklerimiz her maç için geçerli."

'KALEDE RÜŞTÜ OLACAK'

Milli takımın kalesini Bulgaristan ve Danimarka maçlarında Rüştü'nün koruyacağını belirten Terim, Volkan'ın formuna sevindiklerini ancak Rüştü'nün hazır durumda olduğunu söyledi. Teknik heyetin ve kendisinin yeni teknik adam olmuş gibi heyecan duyduğunu da sözlerine ekleyen Terim, teknik heyette bulunanların milli maç tecrübesinin 200 maçı geçtiğini de hatırlatarak, hedefe adapte olduklarını söyledi.

'BURADA TEK RENK KIRMIZI-BEYAZ'

Basın mensuplarından da birtakım isteklerde bulunan Fatih Terim, tüm oyuncuların milli takımda sadece kırmızı-beyaz formayı giydiğini belirterek, şunları söyledi; "Basın olayın en önemli parçalarından biri. Hangi statta ve hangi ülkeyle oynarsak oynayalım bizim çocukların hepsinin forması kırmızı-beyazdır. Takımların benden niye futbolcu yok diye düşünmeleri bizi çok üzüyor. Kulüpler ve renkler bir tarafa, sadece istiklal marşıyla maça başlayan ve kırmızı-beyaz renklerle mücadele eden bir grup var. Seyircilerimizle bütünleşmeye ihtiyacımız var. Bizi harekete geçirmeleri gerek. Oyuncuların hatalarını bir yana bırakarak, onları milli takım oyuncuları olarak bağrımıza basarsak başarılı oluruz."

Kaynak:Mynet
 


Caine

Caine

Üye
insallah hersey yoluna girerde su almanya biletini cebe atarız yaa. stresli olacak ama insallah hersey lehimize olur. allah yardımcımız olsun. haydee gariiiii gorelim sizi
 

ringwraith

Üye
bence terim doru sölemiş inşallah şu dünya kupasına gideriz gidemezsek gerçekten kötü olur
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Eğer yenemezsek sorarım ben terime netten 20 ytl bastım.. :(
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Allah yolumuzu açık etsin.
 
SANCAR

SANCAR

Üye
Originally posted by Gokhan43@Aug 16 2005, 01:28 AM
Allah yolumuzu açık etsin.
[post=133772]Quoted post[/post]​

+1 ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt