Her gün 30 dakika yürüyün!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Her gün 30 dakika yürüyün!
Yaz mevsimini karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, sürekli değişen hava koşulları, insan sağlığını olumsuz etkiliyor.




Yaz mevsimini karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, sürekli değişen hava koşulları, insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Havaların ısınmasıyla birçok kişide halsizlik, isteksizlik, eklem ağrıları, uyku isteği, yorgunluk gibi şikâyetlerin görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Doktor Erkan Avcı, bol bol meyve yiyip, spor yapmayı öneriyor.

Yaza girişte yaşanan olumsuzlukların aşılmasında B vitaminleri ve antioksidan vitaminlerden zengin sebze ve meyveler vücuda yararlı olduğunu söyleyen Kardiyolog Uzman Doktor Erkan Avcı, "Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze veya meyve tüketilmesini önermektedir. Düzenli uyku, yeterli ve dengeli beslenme bağışıklık sisteminin güçlü olması için gereklidir. Bunun için de çiğ veya pişmiş olarak bol sebze ve meyve tüketilmesi (sebze yemekleri, salatalar, taze sıkılmış meyve suları) önemlidir. Özellikle antioksidan vitaminler olan A ve C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi metabolizmamızın güçlenmesi, hastalıklara karşı direncin arttırılmasında etkilidir" dedi.

DÜZENLİ SPOR KALBİNİZİN DOSTU

Sporun düzenli yapıldığı takdirde kalp sağlığı açısından yararlı etkileri olduğu kaydeden Dr. Erkan Avcı, "Kilo kaybını sağlaması, kan basıncı kontrolünü kolaylaştırması, diyabette kan şekeri kontrolünü iyileştirmesi, kan lipidlerini olumlu olarak etkilemesi kalp-damar sağlığı açısından yararlı etkilerdir. Yani düzenli egzersiz sizi kalp hastalıkları ve kalp krizi, yüksek kan basıncı, kötü kolesterol yüksekliği ve iyi kolesterolün düşüklüğü, kilo fazlalığı ve şişmanlık, şeker hastalığı gibi hastalıklardan korur" diye konuştu.

HER GÜN MÜMKÜNSE YARIM SAAT YÜRÜYÜN

Bahar aylarında spor yapmanın yaza zinde girmek için önemli olduğunun altını çizen Dr Avcı; "Havaların ısınmasıyla birlikte fiziksel aktivite olanakları da artmaktadır. Her gün düzenli olarak yapılan 30 dakikalık bir yürüyüş, vücut ağırlığının dengelenmesine, kemik sağlığının korunması ve geliştirilmesine yardımcı olur. Bu da yaz aylarında zinde kalmak için büyük bir avantajdır" dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt