Her 7 kişiden 1'i YouTube'a giriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Her 7 kişiden 1'i YouTube'a giriyor
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube’un aylık kullanıcı sayısı 1 milyara ulaştı.



YouTube, dünya nüfusunun 7’de 1’inin ziyaret ettiği bir sosyal ağ haline geldi. Ekim 2011’de 800 milyon kullanıcı sayısına ulaşan YouTube, geride kalan 1,5 yıllık sürede 200 milyon kullanıcı daha kazanmayı başardı.

Google ve YouTube’un küresel içerik ortaklığı biriminin başındaki Robert Kyncl, sitedeki video tüketiminin, üye sayısından daha hızlı arttığını belirtti. Youtube’daki aylık video gösterim miktarı, geride kalan 12 ayda yüzde 50 artarak, ayda 4 milyar saate ulaştı.

Kyncl, akıllı telefon ve tabletlerde video izlemenin ciddi oranda arttığını belirterek, ‘YouTube’un izlenme oranının yüzde 25’inin mobil cihazlardan geldiğini’ söyledi. Kyncl, ‘son bir yıl içinde YouTube’un Android ve Apple cihazlarında kullanılabilmesi için büyük yatırım yaptıklarını ve akıllı telefonların insanların bakacağı ilk ekran olma yolunda ilerlediğini düşündüklerini’ ifade etti.

YouTube’a yapılan paralı üyeliklerin, sitenin içerik geliştiricileri için gelir akışı sağladığını belirten Kyncl, kullanıcıların kredi kartlarını çıkarmaları için ‘yeni yetenek kitlerine’ ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Los Angeles Times’a konuşan YouTube küresel video satış başkan yardımcısı Lucas Watson da paralı üyeliklerin, az sayıda ama yoğun ilgi gösteren takipçileri çeken YouTube içerik geliştiricileri için yararlı olacağını ifade etti. Watson, Stanford Üniversitesi’nden ayrılarak Google’da sürücüsüz otomobil projesinin gerçeğe dçnüşmesini sağlayan Sebastian Thrun’u örnek verdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Mad EagLe
Cevap
4
Görüntüleme
379
fk555897
Marco Laren
Cevap
9
Görüntüleme
4K
Bruce Lee QQ
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
538
Kanuni_1520
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
432
Haydar
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
481
Silinen Üye 94869


Üst Alt