Hem Cabrio Hem Coupe.. Yeni C70

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Hem Cabrio Hem Coupe.. Yeni C70

Volvo merakla beklenen metal açılır tavanlı otomobilini görücüye çıkardı.İskandinav üretici yenilenen C70 modelini dünya kamuoyunun huzuruna çıkardı. Volvo ilk kez bir modelinde metal açılır tavan kullandı. Otomobil neredeyse bir önceki model ile aynı ölçüye sahip. Dört kişilik tasarlanan otomobilin her yolcu için fazlasıyla iç mekan sunduğu iddia ediliyor. Volvo C70’in geliştirilme ve üretim aşamasında İtalyan tasarım firması Pininfarina’dan destek alınmış. Özellikle Pininfarina’nın metal tavan konusunda firmaya büyük destek verdiği belirtiliyor. Tamamen yenilenen C70, sıralı beş silindirli motorlarla donatılmış. Motor gamının en güçlü versiyonu 2.5 litrelik turbo beslemeli, 220 HP gücündeki bir motor taşıyacak. 2.5 T5’in maksimum torku 320 Nm. Seride aynı zamanda 170 ve 140 HP gücünde iki adet atmosferik 2.4 litrelik benzinli motor da yer alıyor.
Volvo, C70’de güvenliğe de önem verilmiş. Yan darbelere karşı geliştirilen ve kapıların içinde yer alan perde hava yastıkları devrimsel bir yenilik olarak öne çıkıyor. Otomobilin cabrioya dönüşmesi sebebiyle tavana monte edilemeyen perde hava yastıkları, yeni C70’de kapı içlerine konumlandırılmış ve kaza anında yukarı doğru açılıyor.
Yeni model Volvo’nun İsveç’te yer alan Uddevalla tesislerinde üretilecek. C70’in dünya prömiyeri Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak ve satışına 2006 yılında başlanacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt