Hedefleri futbolcularımızdı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hedefleri futbolcularımızdı
Bursa'da Türk futbol tarihine kara bir leke olarak işlenen futbol terörü gündeme damgasını vurdu. Bursaspor- Beşiktaş maçı öncesi siyah-beyazlı ekibin taraftarlarını şehre istemeyen holiganların çıkardığı olaylar sonucu karşılaşma iptal edilirken, daha büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı.


Kendilerine Bursaspor taraftarı diyen fanatiklerin, asıl hedeflerinde takım otobüsümüz olduğu öğrenildi. Gün boyu sakin kalan ancak maçın başlamasına 2 saat kala polisle çatışmaya başlayan holiganların, özellikle stada takım otobüslerinin giriş yaptığı bölgede toplandığı gözlendi. Edinilen bilgiye göre, bu taraftarların Beşiktaşlı futbolcuları taşıyan takım otobüsünü stada girerken taşlamayı planladıkları öğrenildi. Ancak polis güvenlik gerekçesiyle Beşiktaş'ın otelden çıkmasına izin vermeyince fanatikler bu kez medyayı ve polisi hedef olarak aldılar.

Bu arada Yalova'da otobüslerde bekletilen 450 kadar Beşiktaş taraftarının Bursa şehrine alınmaması daha büyük olayların önüne geçti.

Husumet 2004'te başladı
Bursa'nın Beşiktaş ile husumeti 2003-04 sezonuna dayanıyor. Bursa'nın küme düşmesiyle sonuçlanan sezonun 19. haftasında yeşil-beyazlı ekibi yenen Beşiktaş, son 2 maçında ise A.Sebat ve Rize'ye yenilmişti. Beşiktaş bu maçlardan birinden beraberlik alsa Bursa ligde kalacaktı. Ancak kaybedince Bursa küme düştü. Beşiktaş'ın bilerek yenildiğini iddia eden Bursalılar o tarihten bu yana Beşiktaş'a kin besliyor. Bu sezon İstanbul'daki ilk maçta iki Bursalı taraftarın bıçaklanması da olayları alevledi.Kaynak: Sabah
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt