Hayal mi, gerçek mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Hayal mi, gerçek mi?
Hayal mi, gerçek mi?


Transfer dönemi ile birlikte adı Galatasaray ile anılan oyuncuların sayısı da birden arttı. Medya neredeyse her gün başka bir oyuncuyu sarı-kırmızılı takıma transfer ederken; bu yazılıp çizilen haberlerin doğruluğu
ise tam bir soru işareti teşkil ediyor.
Kimine göre doğru kaynaklardan, kimine göre ise havadan sudan yapılan haberleri Sporx.com editörlerinden Fatih ŞAMLIOĞLU ve Yasin TUNÇ sizler için masaya yatırdı.
Hangi isimlerin transferi mümkün, hangisi imkansız; hangi oyucunun gelme şansı daha yüksek, hangisinin bonservisi el yakıyor? İşte bu soruların cevapları...

EIDUR GUDJOHNSEN
TRANSFER YORUM

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'de gösterdiği performansla dünya çapında tanınma imkanı bulan Eidur Gudjohnsen, 2006 senesinden bu yana Barcelona forması giyiyor. Galatasaray'ın listesinde olduğu öne sürülen İzlandalı futbolcunun bonservis bedelinin ise 5 milyon avro olduğu iddia ediliyor. 30 yaşındaki oyuncunun kariyerinin büyük bir bölümünü Chelsea ve Barcelona'da geçirmesi, bu futbolcunun sarı-kırmızılı ekibe gelmesini sıkıntıya sokuyor. Rijkaard bir etken olarak gözükse de, oynamaktan çok; büyük takım kadrosunda yer almayı benimseyen Gudjohnsen'in Barcelona'dan kopması zor bir ihtimal olarak göze çarpıyor.
TRANSFER PUANLAMASI: (2)

TRANSFER YORUM
Blackburn Rovers'da başlayan Premier Lig macerasını West Ham United'da sürdüren Lucas Neill'in Galatasaray ile ilgili transfer söylentileri geçtiğimiz seneden başlıyor. Avustralyalı arkadaşı Harry Kewell'ın Galatasaray'a geçmesiyle her transfer dedikodusuna adı karışan 31 yaşındaki oyuncunun bonservis bedeli 5 milyon avro olarak tahmin ediliyor. Yeni teknik direktör ile birlikte basında yine adından sıkça bahsedilse de, Premier Lig'de sessiz ve sakin futbol yaşantısını sürdüren Lucas Neill'in Türkiye'de macera aramaya pek de niyeti yok gibi.Ancak Servet'in Marsilya'ya olası transferinin bütün dengeleri değiştireceiğini unutmamak lazım.
TRANSFER PUANLAMASI: (3) DOS SANTOS
TRANSFER YORUM:

Gazeteler her ne kadar Cassio Lincoln'ün Galatasaray'dan ayrılacağını iddia edip, transfer açılımlarını bu senaryo eşliğinde şenlendirseler de, Frank Rijkaard'ın Brezilyalı yıldızı takımda görmek istediğini duymayan bir sağır sultan kaldı. Geçen yaz transfer döneminde, 4.7 milyon sterlin bonservis bedeli ile Barcelona'dan Tottenham'a transfer olan Dos Santos, sezonun ortasında Championship takımlarından Ipswich Town'a kiralanmıştı. 20 yaşındaki oyuncunun Galatasaray'a transferinde en büyük engel ise yüksek bonservis bedeli ve Tottenham'ın bu sezon Meksikalı oyuncudan yararlanma isteği. Zira, Tottenham Teknik Direktörü Harry Redkanpp'ın, "Giovenni'den yararlanma zamanı geldi. Ada'ya adaptasyon sorununu da aşmaya başladı. Bu sezon herşey çok daha farklı olacak" açıklaması sır perdesinin görünmeyen yüzü... Giovenni Dos Santos'un Galatasaray'a transferi aslında Tottenham'ın elinde. Tottenham ikna edilirse, Dos Santos bonservisi ile beraber sarı-kırmızılı kulüpten içeri ilk adımını atar. Ancak, Meksikalı oyuncunun yüksek bonservis bedelinin de transferde kilit rol oynadığını unutmamakta fayda var.
TRANSFER PUANI: (3)
RYAN BABEL
TRANSFER YORUM:
Frank Rijkaard'ın takımın başına geçmesinden sonra bütün Hollandalı ve Barcelona'lı futbolcuları Galatasaray'a transfer eden spor basını, Babel'i de zorla Florya'dan içeri sokacak. Bonservis bedeli 14 milyon avro olan Babel'in Galatasaray'a transferi şu anda sadece hayalden ibaret. Ne Galatasaray'ın 14 milyo avro'luk bir futbolcu alacak transfer politikası var ne de Babel'in Türkiye'de oynama gibi bir düşüncesi... 2012 yılına kadar Liverpool ile sözleşmesi bulunan Hollandalı oyuncunun kiralık olarak Galatasaray'a gelme ihtimali de neredeyse imkansız gibi bir durum. Zira, Liverpool 22 yaşındaki bir oyuncuyu tecrübe kazanması ya da para kazanmak için Türkiye'de değil de İngiltere'de değerlendirmek ister.
TRANSFER PUANI: (1)
RICARO OLIVEIRA
TRANSFER YORUM:

Galatasaray, Real Betis'in Brezilyalı golcüsü Ricaro Oliveira ile yatıyor Oliveira ile kalkıyor. Son iki sezondur sarı-kırmızılıların gündeminden bir an olsun düşmeyen golcü futbolcunun La Liga'da küme düşen Real Betis'ten ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Real Betis, Oliveira için 9 milyon avro bonservis bedeli biçerken, Galatasaray'ın bu oyuncu için teklifi 5 milyon avro oldu. Ümit Karan ve Nonda'yı gözden çıkaran Galatasaray'ın santrfor transferine kesin gözüyle bakılıyor ancak bu isim Oliveira mı olur yoksa bir başkası mı tartışılır. 29 yaşındaki oyuncuya Galatasaray'dan başka Panathinaikos da resmi teklif de bulundu ancak Yunan Kulübü de sarı-kırmızılar gibi bonservis bedelini yüksek bularak şimdilik bu transferde vazgeçti. Oliveira'yı kadrosuna katmak için sınırları zorlayan Haldun Üstünel, bu transferi 9 milyon avro'ya bitirirse Galatasaray tarihi bir tokat yer. Bu oyuncunun uygun bir bonservis bedeli ile Galatasaray'a gelme ihtimali ise, Milan Baros'un transferinden önce konuşulanlar kadar...
TRANSFER PUANI: (4)
DJIBRIL CİSSE
TRANSFER YORUM:
Auxerre'de yıldızı parlayan Djibril Cisse basamakları hızlı çıkarak Liverpool'a transfer oldu. Premier Lig'e gelmesiyle hızla çıktığı basmakları aynı süratle inen Fransız futbolcu, Marsilya'ya geçiş yaptı ve son olarak Sunderland'de kiralık olarak oynadı. 11 milyon avro bonservis bedeli ile el yakan Cisse'ye talip olduğu öne sürülen Galatasaray'ın 'huysuz' futbolcuyu kadrosuna katma şansı neredeyse sıfır. Daha çok görüntüsüyle akıllarda yer edinen Cisse, Auxerre'deki formunu bir daha yakalayamadı. Kısıtlı bir bütçesi olan G.Saray'ın ise bu parayı Cisse'ye yatırması ise imkansız.
TRANSFER PUANLAMASI: (1)
JAVIER SAVIOLA
TRANSFER YORUM:
Barcelona'da ün yapan; Monaco'da bu formunu sürdüren Javier Saviola, son 4-5 sezondur kayıpları oynuyor. Arjantin Milli Takımı'nda da görev yapan 'Tavşan' lakaplı futbolcu ile Galatasaray ve Liverpool'un ilgilendiği yazılıyor. 5 milyon avro bedeli olan Saviola ile ciddi ciddi ilgilenen Liverpool karşısında, sarı kırmızılıların şansı düşük. Real Madrid'de aradığı huzuru bulamayan Arjantinli'nin Liverpool'u tercih etmesi bekleniyor. 27 yaşında olması ve ucuz maliyeti ile bir çok takımın transfer listesinde olan Saviola'nın Türkiye gelmesi şansı ise çok çok az.
TRANSFER PUANLAMASI: (2)
DECO

TRANSFER YORUM:
Porto'da zirve yapan, Barcelona'da parlayan ve Chelsea'de durulan Deco için günlerdir Galatasaray'ın transfer planları içerisinde olduğu yazılıyor, çiziliyor. Barcelona'dan Chelsea'ye 10 milyon avro karşılığında transfer olan Portekizkli yıldızın bonservis bedelinin 6 milyon avro civarında olduğu tahmin ediliyor. 31 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelinin düşük olması ilk etapta Galatasaray için avantaj gibi dursa da, Deco'nun Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmaması ve Inter gibi bir devin oyuncuya resmen talip olması sarı-kırmızıların transfer hayallerine son veriyor.
TRANSFER PUANI: (2)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt