Harun yahya hakkında...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
    Konu Sahibi
Harun yahya hakkında...
harun yahya, ya da nam-ı diğer -asıl ismiyle- Adnan OKTAR!
Bu kişi önceleri hayran olduğum, idealize ettiğim muhterem bir zattı. sermayeyi islamileştirmek amacıyla yola çıkmış, bu amaçla uzun yıllar inanılması zor büyük gayretler yürütmüştü. onun kullandığı metod büyük sermaye sahiplerinin çocuklarına bir şekilde ulaşmak ve hidayetlerine vesile olmaktı. bu yol o güne hiç düşünülmemiş bir metoddu. çok başarılı oldu da! ve tabii böyle bir yolda yürürken ayaklarınız kanayabilir, büyük zorluklar ve çilelerle karşılaşabilirdiniz. karşılaştı da... gayretlerini tamamen kanuni ölçüler içinde yapmasına rağmen kitabına uydurup hapse attılar onu... hapse girinceye kadar ondan göze batacak ölçüde bir hata, günah sadır olmamıştı. basından, medyadan uzak, gösterişsiz sade bir yaşamı vardı. ne olduysa hapisten sonra oldu. onu panpişlerle görmeye başlamıştık. hatta mehdilik bile ihsas ettirmeye başlamıştı. ve o artık yüzünden nuru gitmiş, daha evvel korkuttuğu kesimlerin oyuncağı haline gelmişti.

eğer dikkat ederseniz hasan mezarcı denen mehdilik iddiasında bulunan şu garip kılıklı kişi de aynı yolu izlemiş, saygın bir din adamıyken hapse atılmış, akabinde o da palyaço kılıklı bir oyuncak haline gelmiş/getirilmişti.

ne oldu ne bitti de bu hale düştüler bilmiyorum elbet, sadece Allah Teala bilir orasını. fakat diyeceğim şu ki, adnan oktar denen kişi bu komik durumlara düşmeden evvel takriben 300'e yakın kitap telif etmişti. 27 lisana çevrilmiş, bütün dünyada nerdeyse best-seller olma yoluna girmişti. ve bu adama siz ne isim koyarsanız koyun, ister yahudi deyin, ister panpişlerin oyuncağı deyin, ister deli deyin.... yazdığı eserlerin tamamında islama aykırı, okunmasında sakınca olan tek bir kitabı, hatta satırı bile yoktur. bütün eserleri faydalıdır, okunmaya değerdir. kendisi ne olursa olsun, kızın, bağırın isterseniz küfredin, ama eserlerinden şüphe etmeyin. gönül rahatlığı içinde okuyabilirsiniz. büyük faydalar devşirebilirsiniz.

****

not: bu yorumu aslında bugün "binlerce döküman" adlı konuya yazmıştım. mesaj bittikten sonra farkettim ki konu silinivermiş. olabilir, yönetici arkadaşların bu konudaki tasarruflarına saygı duyarım. yalnız bu yazdıklarımın bilinmesinde fayda mülahaza ettim. asla polemik sevmem, hak ve hukuktan başka hiçbir şeye taraf olmadım. bunu şunun için yazdım ki, bu adamın seveni de, sevmeyeni de çok. ben ikisinden de değilim, o kişinin bugün yaptıklarını Allah Tealaya havale etmiş ve onu sadece bir insan -beşer/şaşar- olarak görmüşümdür. hepsi bu kadar. sevgi ve muhabbetle...
 


HaqperesT

HaqperesT

Üye
teşekkür gayet güzel açıklamışsınız... Adam gerçek bir idealist gibi haraket edip hedeflediği amaç için bazı kusurları olması doğaldır. Örneğin sn. A.Gül de içkili sofralarda oturma durumunda kalmaktadır. Bu durum onları bir çizgide çizmeye götürmemelidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|
seribro

seribro

Üye
-hedeflediği amaç-
nedir hedefledikleri amaç biraz açıklasanız da bizde engin bilgi birikimlerinden faydalansak
 
kol@j

kol@j

Üye
hedefladiği amaç senin nasıl algıladığına bağlı

ne kazandırdığına bak
 
  • Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|
HaqperesT

HaqperesT

Üye
herhangi bir kitabını alıp önsözünü okursanız net bir biçimde ne hedeflediğini anlarsınız. Istediğini yazar ben inanmam derseniz o başka, söyleyecek bir şey kalmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
    Konu Sahibi
-hedeflediği amaç-
nedir hedefledikleri amaç biraz açıklasanız da bizde engin bilgi birikimlerinden faydalansak

hedeflediği amacının sermayeyi islamileştirmek olduğunu yazmıştım zaten kıymetli kardeşim. ne ki bu elbette sizin de dediğiniz gibi yeteri kadar vâzıh bir açıklama sayılmaz. öyleyse şöyle diyelim:

bir ülkede sermaye kimin elindeyse kanunu da o koyuyor, insanlar üzerinde de o hükümferma oluyor. amerikada sermaye iki büyük yahudi ailenin elindedir. roshild ve rockofeller'ın. ve amerikayı da, hatta dünyayı da onlar yönetiyor. türkiye de ise bu işi -şimdilik etkisi epey azalmış olsa da- koç ailesi ve onların adeta yan kuruluşu gibi çalışan tüsiad yaptı.

parası olanın sözünün dinlendiği bir dünyada ülke çoğunluğunun sayısı, inançları kuru bir gürültü olmaktan başka bir işe yaramıyor ne yazık ki... siz sıradan bir bakana bile 500 metreden yaklaşamazken koç ailesinin bayiliğini yapmış olan aydın doğan denen adam ülkenin başbakanını evinin önünde pijama ile karşılayabiliyordu bi zamanlar. millet birilerini iktidara getirir, onlarda bu efendilere hizmet ederlerdi. aksi halde rodeo atının üzerinde fazla kalamaz, yerlere tepe takla gidebilirlerdi. tıpkı erbakan-çiller koalisyonunun savrulup gittiği gibi.


kısacası muhterem kardeş, bi zamanlar 80 yaşındaki başı örtülü bir nineyi bile torununun düğününe almayan bir zihniyetin bir asırdan bu yana oluşturduğu kaotik ortamdan kurtulmak, herbir vatandaşın kendi inançları yaşamada hür olacağı bir atmosferdi sadece o kişinin amacı.
 

mcuello

Üye
Adnan OKTAR dunya uzerınde yasayan en kalıtelı ve en etkılı muslumandır. Ve hala oyledır kıtapları nur ustune nurdur yuzbınlerın hıdayetıne vesıle olmustur. Onun vesılesıyle evrımcıler kacacak delık bulamaz hale geldı mehtıyet konusuda dogrudur. Benim mehtılık ıddam yok dıye yemın bıle etmıstır. Ama hadıslerde tarıf edılen kısıye kendısının benzemesı onun mehtı oldugunu tabıkı gostermez. Vakıt saat geldı Peygamberımızın dedıgı ahır zaman basladı. 5. Şuayı okuyan ahır zaman hadıslerını okuyan bunu rahatlıkla gorebılır. Allah ondan razı olsun..
 
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
    Konu Sahibi
Adnan OKTAR dunya uzerınde yasayan en kalıtelı ve en etkılı muslumandır. Ve hala oyledır

yo, o kadar da değil kardeş!
onun kitaplarına söz etmedim, hatta hapis hayatından önceki kişiliğine de söz etmedim. ne ki, bugün tv. programlarındaki halleri, panpişleri, sulu sulu sözleri, bir müslümana asla yakışmayacak davranışlarını savunursanız o kişiye de zarar vermiş olur, onun bir beşer, insan olduğunu unutarak onu putlaştırmış olursunuz. doğrularına tamam dedik; ama eğer onun yanlış taraflarını da normal karşılarsanız bu onu putlaştırmak olur ve bu çok yanlıştır kardeşim.

hazreti ömer bir cuma günü hutbe okurken birden durdu, cemaate döndü ve sordu... "eğer bir gün yoldan çıkar, yanlış yaparsam nasıl davranırsınız?" sahabilerden biri kalktı ve "o zaman seni kılıçlarımızla düzeltiriz!" cevabını verdi. Hz. Ömer Allaha şükretti ve minberden aşağı indi. budur kardeş.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet
berters

berters

Üye
Adnan Oktar'ın kitaplarının çoğunu okudum. Tek bir tıklamayla hepsine ulaşabiliyorsunuz.

Hapis öncesi ve sonrası kıyaslamasına biraz şüpheli bakıyorum doğrusu.. (Belki dediğniz gibi değildir belkide hiç değişmemiştir) Evet yüzlerce kitap var doğru ama Yüzde doksan dokuzu tercümeden başka birşey değil tabi bu bir tespit ve küçümseme anlamında kullanmıyorum. Demek istediğim İslami bir ilim adamı vasfı kesinlikle yoktur. Ayet ve hadis ilmi ile hiç ama hiç alakası yoktur. Herhangi bir köy yada mahelle imamı kadar bile bir ilme sahip değildir. Dünyanın en meşhur yayınlarından tutunda kıyıda köşede kalmış gazete küpürlerine kadar bilgileri kaynak olarak gösterir. Bunuda biyolojik google müridleriyle başarır. Kitaplar birer tekrardır. Bir kitap diğer kitabı tekrar etmekle kalmaz aynı zamanda bir sayfalık bir bilgiyi kırk sayfaya yaymak gibi bir özelliğide bulunur:) Maksat zengin gözüksün.. Batından pek nasipleri olmadıklarından tüm ağırlıklarını zahire vermişlerdir. Bunu herşeylerinde görebilirsiniz.

Ben yıllar önce kitaplarını okurken şunları düşünürdüm Harun yahya ki o zaman adnan oktar olduğu bilinmiyordu bir sır ve bir gizemdi.. İnanılmaz bir bağlayıcılık etkisi söz konusu oluyor yani bir kimse var ve siz onun kim olduğunu hatta israil ve masonlar bile bilmiyor.. Ve yahudi zihniyetini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor!! neler anlatmıyor ki amerikan başkanlarını öldürmelerinden tutunda ikinci dünya savaşından tek çıkar sağlayan ve dünyaya yüzde yüz hakim olan bir millet oluşlarına kadar.
Ben bu yahudi toplumunun gücünün etkisini çok çabuk kavramıştım okuduklarımın sayesinde. Dünya üzerinde olan her gelişme türlü oyun entrika ve hilelerle yahudi lehine gelişmekte ve bunun önüne mevcut sistem dahilinde geçilmesi imkansızdı. Yahudi demek HERŞEY demekti ve bunu da harun yahya en iyi şekilde deşifre ediyordu. Kitaplarını açın okuyun yahudileri öyle bir anlatıyor ki çıkarları uğruna yapamayacakları hiçbir şey yok. O zamanlar çok düşünürdüm bu harun yahya acaba yahudi çıkarlarına hiç mi zarar vermiyor diye??? gerçi harun yahya kimliği gizli bir türk kahramanıydı o sebepledir herhalde cevabından başka birşey bulamıyordum. Ama kitaplarda anlatılan ki tekrar tekrar anlatılan o yahudilerin böyle basit bir pürüzü aşamaması söz konusu bile değildi.Neyse...

''İNSAN GÖRMEK İSTEDİĞİ GİBİ GÖRÜR İNANMAK İSTEDİĞİ GİBİ DE İNANIR'' İŞte bu; o gün veremediğim sorumun cevabı.
 
  • Beğen
Tepkiler: kol@j
HaqperesT

HaqperesT

Üye
yaptigi tekrar olmasi yada tercume olmasi hatta iddia ettiginiz gibi cahil olmasi, global etkisini, ateizm darwinizmi vs ye susturmasi gercegini saklayamaz. inkarci fikirleri eziyor sen ona bak. sende bir tane yaz onlarca dile degil iki dile cevirilsin de gorelim.
 

mcuello

Üye
300 den fazla kıtabı olması 72 ayrı dıle cevrılmesı yaratılıs atlası gıbı bınlerce fosıl fotografını en kalıtelı sekılde ınsanlara sunması ve bunun yanında yuzlerce ınternet sıtesı kurması ve bunlarda hurafeden uzak durup kuran ve ehlı sunnet daıresınde Allah ınancını ınsanların kalbıne yerlestırmesı abdest gıbı kuranda ve hadıslerde acıkca bıldırılen bır uygulamayı 100lerce sayfa anlatıp dını ıcınden cıkılmaz bır hurafe denızı halıne getırmemesı cahıllıgını gosterıyor tabı haddınızı bılın ne kımseye cahıl demeyın..
 
berters

berters

Üye
Saçmalamayın ya 300 küsür diyorsunuz da okudunuzmu siyonizim ve masonluk hakkında bilgiler veriliyor orada. Harun yahaya iken insanlık düşmanı ve tüm şer odaklarının merkezi olarak yazdığı mason ve siyonizm e bugün Adnan Oktar iken dediği şey efendim biz onlarıda severiz he hehhe he onlarda kardeşimiz tabi yanlış yapanları var ama çoğu çok temiz insanlardır ve görüşüyorum onlarla yine bir sırıtma ile cümleleri sıralıyor. Kiraladığı bir tv programında ki sözlerini ve davranışlarını belirttim. Cahil demedim herhangi bir imam kadar dinde söz sahibi olmadığını belirtim.Ayet bilmez Hadis bilmez . Yoksa yazar google ve sıralar ayetleri hadisleri. Yazdığı idda edilen kitapları kendisi değil okumuş ve kültürlü ama hepsindende çok Zengin genç müridlerin yerli ve yabancı yayınların didik didik etmesiyle oluşturulmuş belli konuların derlenmesiyle telif edilmiş eserlerdir. Akademik bir yan ve söz konusu olan kişidede bu kapasite zaten yoktur ve bunu söylemek o kişiye hakaret değil ancak bir gerçeği belirtmektir niçin gocunuluyor. Var diyorsanız bu neye göre onu belirtinde bilelim. Dini yönüne bakacak olursanız herhangi bir ayetin bırakın tefsirini manasını mealini bile veremez iken alimlik vasfını nasıl yakıştırıyorsunuz.
Burada söz konusu olan şey ilim ve irfan sahibi bir portrenin belli ve maksatlı olarak ve de en önemlisi yalan söylenerek sunulmasıdır. İtiraz bu kısımadır.
Dilde bir mehdilik türküsü yalan ve kandırmacanın türlüsü..
 
  • Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
    Konu Sahibi
üzgünüm ama berters bu konuda haklı maalesef!
haklı çünki, onun da dediği gibi harun yahya'nın yerin dibine batırdığı yahudileri ve ona hizmet eden kuruluşlarına bugün adnan oktar tek laf etmediği, edemediği gibi harun yahya'yı tekzib eder mahiyette açıklamaları olmaktadır.

herşey bi tarafa, panpişleri ile muhabbeti ve mehdilik iddiası onu tamamen bitirmiştir. ağzıyla kuş tutsa bir daha bu halk ona değer vermeyecektir.
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
harun yahya hic bir zaman yahudi dusmanligi yapmadi. onun problemi siyonist ve masonlarla. gormesini bilmiyorsaniz bakmayin.
 
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
    Konu Sahibi
yerin dibine batırdığı yahudileri ve ona hizmet eden kuruluşlarına bugün adnan oktar tek laf etmediği,



kardeş, bu kitabı ben yazmadım. bizim bahsettiğimiz yahudiler ile bu kitapta bahsedilen yahudiler farklı mı oluyor acaba?
ayrıca bahsettiğiniz siyonist ve masonlar meselesini de zaten belirtmiştim. burada bir anormallik yok.

muhammednur kardeş, ben adnan hoca düşmanı falan değilim. ben fakir abd-i aciz insanlara dost/düşman gözüyle bakmadım hiç. müslim/gayr-i müslim gözüyle baktım. dinime davama yaptığı katkı ve hizmetleri gözüyle baktım. görebildiklerimin hakkını teslim ettim; ne ki hata ve kusurunu da "vardır bir hikmeti!" aforizmasıyla görmezlikten gelemezdim. daha evvel yazmıştım, iyilikte kusur da biz insanlar içindir. bir zamanlar idealize ettiğim bir insandı, bugünse tv. programlarındaki panpiş muhabbetlerini gördükçe midem bulanıyor. din adamlığı, cemaat önderliği falan bu sulululuğu kaldırmaz, kaldırmıyor kardeş. insanı zelil ediyor, yere çalıyor. vakarı muhabbeti yok ediyor. kusuru, ayıbı yüzüne söylenmeyen birine, yaptığı her işi kutsanan birine iyilik yapılmış olmuyor kardeş, onu hepten ateşe atmak oluyor. lütfen yukarıda anlattığım hz. Ömer hikayesini bir daha okuyun, sahabi ahlakı kitaplarda yaşamasın sadece, bugün bu ahlaka hassaten sizler gibi kardeşlerimizin çok daha ihtiyacı var bugün. müslümanlık sade namaz ile, muhtelif ibadetler ile olmuyor, yolunda gittiklerimize hakkı söylemek de gerçek bir cihaddır, yerinde ise en büyük ibadettir.

ben sizleri Allah için seviyorum, bu yazdıklarımı önyargılarla değil, sadece sıradan bir müslüman bilinciyle yazmaya çalışıyorum. bize gönül komadan evvel empati yapmanızı tavsiye ederim.

sevgi ve muhabbetle...
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
tesekkur ederim seckin kardes,
panpisler meselesi seni cok uzmus sanirim. ancak bunun nedenlerini gormek yerine fazla beklenti icine girip kestirip atmissiniz. ornegin erdogan abd de (terorun evsahibi) terorle mucadelede isbirligi sozu veriyor. bu cercevede ben ne yapiyim bu adami yani abd isbirlikcisini mi diyeyim, yoksa nedenlerini mi arastirayim. duz mantik sn erdogan sn gul sn oktar i cizdirir ki dosta dusmanlik demek bu.
 

mcuello

Üye
pampiş muhabbetinden kastınız dekolte gıyen acık bayanlara soyledıgı ıltıfat ve ovgulerı programda onlara kuran ayetlerı okumasını yada okutmasını kastedıyorsunuz sanırım bıde su hılal cebecının programa katılması vs. Sız hz Omerden ornek vermıssınız bakın bende sıze Yahya As.mın kıssasını hatırlatayım hani İsa As. La yolculuklarında yanlarına onlara tabı olmak ısteyen bırı gelmıs bırlıkte yolculuk yaparken bır ırmagı asmaları gerekmıs o sıra orada bekleyen bır kadın kendılerınden yardım ısteyıp karsıya gecmesıne yardım rıcasında bulunmus bunu uzerıne Yahya As. Kadını kucagına alıp bırlıkte karsıya gecmısler. Ertesı gun yemek yerken onlara tabı olan kısı Hz. Yahyaya sız ne guzel ınsansınız o kadına yardım etmeseydız kım bılır basına neler gelırdı deyınce Yahya as. O sahsa ben o kadını 1 dakıka kucagıma alıp karsıya gecırdım sen 24 saattır kalbınden cıkaramamıssın deyıp yollarını ayırmıstır. Bakın dagda cobanlık yaparken keramet gostermek kolaydır bırılerının bu ınsanlara teblıg yapması lazım teblıg kıme yapılır bır dusunun Suleyman As. Saba melıkesı belkısa nasıl teblıg yaptıgını kurandan acın okuyun yada Musa As.mın peygamber kızlarıyla nasıl tanısıp konustugunu kurandan ogrenın dıne uzak yasayan acık gezen ınsanları kurandan uzak tutmak ıcın seytanın nasıl kose baslarını tuttugunu fark edın kuran ınmeden once ınsanların nasıl gezdıgını cahılıye donemınde peygamberımızın hıc kımseyı ayırt etmeden ukas panayırında acık ınsanlara nasıl teblıg yaptıgını arastırın. Bu adama ıftıra atanların kım oldugunu Aydın doganın fatıh altaylının ebru sımsegın rezzan aydınoglunun kım oldugunu ıyı bılın ve bu mahkemelerın hepsınden beraat ettıgını ergenekon sanıgı adıl serdar sacanın nasıl ıskenceler yapıp bu ınsanların nasıl cıleler cektıgını ogrenın. Soyledıklerı dogrudur soyledıklerının aynısını Bedıuzzaman saıdı nursı de soylemıstır hepsı sasırtıcı sekılde dogrudur bunu arastırınca gorursunuz.
 
berters

berters

Üye
tesekkur ederim seckin kardes,
panpisler meselesi seni cok uzmus sanirim. ancak bunun nedenlerini gormek yerine fazla beklenti icine girip kestirip atmissiniz. ornegin erdogan abd de (terorun evsahibi) terorle mucadelede isbirligi sozu veriyor. bu cercevede ben ne yapiyim bu adami yani abd isbirlikcisini mi diyeyim, yoksa nedenlerini mi arastirayim. duz mantik sn erdogan sn gul sn oktar i cizdirir ki dosta dusmanlik demek bu.
Öyleyse ortaya sizdeki yamuk mantığa göre(bizimkisi düz ya:)) şu sonuç mu çıkıyor?
Adnan Oktar şarlatan görünümlüdür FAKAT NeDeNleri var.
Bahsi geçen şahsın mübareklik refaransını bu harkulade mantığa göre Devletin en başındaki ve NEDENLER sahibi iki reise verdirdin helal sana

Sen siyaseten neyin mantığını kuruyorsun!
Yapılanların ve yapılmayanların hayırmı şermi olduğunu nereden biliyorsun ki
Bu konularda uzmanmışsın gibi ve üstelik mantığında gereği bu imiş gibi konuşuyorsun.
Allahu teala vakti zamanında iblise öyle bir ilim vermişti ki..
Fakat o buna rağmen secde emrine uymadı! Neden mi? Bu sebepten yani :O'nunda NEDEN_leri vardı
 
berters

berters

Üye
pampiş muhabbetinden kastınız dekolte gıyen acık bayanlara.......
[video=youtube_share;pbFbjsDTS04]http://youtu.be/pbFbjsDTS04[/video]
Arkadaş sen nece konuşuyorsun?
Tebliği anladık da neye olduğunu da anlasaydık keşke.
Adam gelin gelin sizde tabi olun diyor neye tabi? Zinaya mı?
İzleyin de adnan oktar gibi sizinde içiniz açılsın.
[video=youtube_share;gXRzp3naEOI]http://youtu.be/gXRzp3naEOI[/video]
Müslümanlar kendi mahallerinde salyangoz satılmasına çoktandır alıştırılmıştı maalesef.
adnan oktarın yaptığı ve yapmaya çalıştığı şey müslümana ramazan orucunuda salyangozla açtırmak gibi birşey.YAZIKLAR OLSUN
![video=youtube_share;PLcmestSKi0]http://youtu.be/PLcmestSKi0[/video]
 

mcuello

Üye
kardes haddını yasın kac bılmıyorum sana terbısızlık yapma hakkını kımse vermez aklınızın ermedıgı ıslere bulasma bak yazdıklarımı oku anlamıyorsan Allah hıdayet versın yok eger hakaret edeceksen senın Dna sarmalın kadar okumuslugum var benım ılmın varsa yaz ayetı hadısı bılelım..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
518
Cevap
1
Görüntüleme
852
Cevap
0
Görüntüleme
745


Üst Alt