GT-I9001 Modernizasyon Projesi

Sponsorlu Bağlantılar

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
    Konu Sahibi
GT-I9001 Modernizasyon Projesi
Dikkat garantimiz yanmıştır. (11 yıl uzatılmış garantiniz yoksa bunu dert etmeyin). Öncelikle bozulmuş sd cardlardan, Hakkın rahmetine kavuşmuş telefonlardan ve alarmını kaçırdığın için patlak veren termo-nuükleer savaştan, işten atılmandan, silinen rehberinden ve fotoğraflarından sorumlu olmadığımı belirtmek istiyorum. Ayrıca bozulan telefonlar ve bu işlemler sonucu maddi ve manevi bütün kayıplar için beni suçlarsan sadece beni vicdan azabına sokarsın çünkü bunları yapmayı sen seçtin seni zorlamadım.

Bilindiği üzere cihazımız Android 2.3.6XXKPQ sürümü ile final verdi ve Android 4.0.2 güncellemesi almadı ancak geçen 13 yıl içinde gerek maxicep forumda gerekse XDA developers da pek çok rom ve kernel yazıldı bugün sizinle beraber bu unutulmuş cihazı nispeten modernize edeceğiz. Ancak: Telefonun sadece 1 çekirdekli işlemciye ve 512 mb rame sahip olduğunu göz önünde bulundurun. Günümüzde 8 çekirdekli ve en az 4GB ram ile piyasa sürülen telefonlarin yanında kağnı arabası gibi kalması pek tabii normaldir.

Hazırlık aşaması:

1.Telefonunuzun tüm tuşlarını kontrol edin. Kapasitif olanlarda dahil. Düzgün çalışmayan varsa önlem alın
2. Telefonun kamera, GPS, Wi-Fi ve SIM hizmetlerini düzgün bir şekilde çalıştırdığından emin olun. Çalışmayanları not edin.
3. Şarjınını fulle hatta yedek bir batarya hazırla.

ROOT İŞLEMİ VE ÖZEL BOOTLOADER KURULUMU:

Aşağıda vereceğim dosyalardan root.zip dosyasını telefonun stock recovery ekranından kuralım.

Nasıl recovery'e girilir? (Stock)
Ses açma ve güç tuşuna basılı tutun Samsung yazısı göründüğünde bırakın. Kutudan dışarı intikal eden Android logosunu görünce telefonunuzun sol alt köşesindeki dokunmatik menü butonuna basın. Bekleyin recovery açılacaktır.

Nasıl kurulur? (Stock)
Ses tuşları ile update from SD Card yazısının üzerine gelin. Home tuşu ile dizine girin ardından dosyanızı bulup kurun . (ana dizine koymanızı tavsiye ederim)

Unrootda aynı şekilde yapılmaktadır. Ancak unroot şu anda gereksizdir eskiden garantiniz paçayı kurtarsın diye yapardık ama şu an garanti kimin umurunda? (Dosyayı vereceğim)

Burda bir yol ayrımı vardır
1. Android 2.3.6 da kalıp EGL klasörünü değiştirip GPU driver güncellemesi yapmak
2. Clockwork Mod recovery ve ardından TWRP kurulumu yapmak

Eğer 1. adım seçilirse yapılacak şeyler:
Önce CWM ardından Twrp recovery kurulumu yapılması tavsiye edilir.

Öncelikle Root Checker basic ile root durumunu kontrol edin eğer root olmadıysa tekrar dosyayı flashlayın. Eğer sorun yoksa daha sonra vereceğim linkten ES File Explorer ya da Root explorerdan birini seçip kurun. Sonra system/vendor/lib/egl dizinine gidin vereceğim linkteki Newegl.zip dosyasının içindeki dosyaları telefonun egl klasöründe bulunan dosyalar ile değiştirin ama önce orijinal dosyanın yediğini alın. Bu dosyalar Samsung Galaxy W'den alınan dosyalardır.

CWM ve TWRP kurulumu
Vereceğim linkteki CWM dosyasını yukarıda anlattığım gibi flashlayın ve reboot system now yapın. Ardından telefonu kapatıp tekrar recovery'e girin bu defa cwm logosu karşınıza çıkacaktır. Stock recoveryde yaptığınız gibi TWRP dosyasını flashlayın tekrar system rebootlayın

Kontrol için birkaç defa recoverye girin bazen yüklenmeme yapabiliyor.

Tavsiyeler: Lütfen TWRP ile sistemin yedeğini alın (ve mümkünse bana gönderin Stock rom yedeğini uzun süredir arıyorum). Bu sistemi bozdugunuzda duzeltmenize yardım edecektir. Burada herşeyi seçin ve bunu micro SD carda kaydedin.

Burda bir yol ayrımı vardır:
1. Android 4.4.4 kurmak
2. Android 5.1.1 kurmak
3. Android 6 kurmak
4. Tamamen farklı bir şey yapmak

Ufak bir konuya açıklık getirmek istiyorum burda yapacağımız işlemlerin neredeyse tamamında ariesive team ve DevConnection_Team'in dosyalarini kullanacağız çünkü yaptığım bağımsız testler en stabil romların bunlar olduğunu gösterdi.

Android 4.4.4 kurulumu:

Gereksinimler:
GT-I9001, TWRP, SD CARD, vereceğim linkteki dosya :D, sabır.

TWRP ye girin Wipe -> Advanced Wipe -> Select Data -> Repair or Change File System -> Change File System -> EXT4 ->kaydırın. Sonra Dalvik cache, system ve data yi silin (wipe in içindeki advanced wipe bölümünden yapılmaktadır). Ardından depolamayı ext4 yapmak için Wipe -> Advanced Wipe -> Select Data -> Repair or Change File System -> Change File System -> EXT4 -> kaydır.
Şimdi mpt yi açmamız lazım yoksa encrypted storage hatası alırız. Twrp ana ekranından mounta tıklayayın ardından system, cache ve datayi işaretleyin eğer micro SD isaretliyse tiki kaldırın enable mtp tuşuna basın
Şimdi romu install bölümünden flashlayabilirsiniz.
Dikkat: GAPPS flashlanmıyor eğer flashlarsanız bazen telefon boot ekranında takılı kalıyor buna dikkat edin.
Bilinen sorunlar: Sorun bilinmiyor.

Android 5.1.1 kurulumu

Gerekenler: Android 4.4.4 ile aynı.

Yedek almanız tavsiye edilir.

Kurulum android 4.4.4 ile aynı ancak f2fs olarak depolamayı formatlamanizi tavsiye ederim f2fs ext4 den daha iyi eMMC için.

Bilinen sorunlar: Kamera ile çekilen videolar başka telefonlarla izlenildiginde HTC Evo 3D'nin 3D videoları gibi gözüküyor. GAPPS kurulumu telefonu hiç bitmeyen bir Android optimize edilemiyor döngüsüne sokuyor. Pil asla %100 dolmuyor dolsa bile şarjdan çekince 99 oluyor 2 pil ile denedim sonuç aynı

Güncellenme yapılacaktır

Üst Alt