Google Sanal Kütüphanesini Başlattı..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Google Sanal Kütüphanesini Başlattı..
Internetin bir numarali arama motoru Google, sanal kutuphanesi ``Google Print``in kapilarini bugun dunyaya acti...

Merkezi California-Mountain View`da bulunan Google firmasindan yapilan aciklamada, adresine giren kullanicilarin, sanal kutuphanenin simdilik kucuk bir bolumunden faydalanabilecekleri belirtildi. Sanal kutuphanenin bu ilk asamasinda, telif haklari yasasi haricindeki kamuya mal olmus eserlerin dijital versiyonlarinin kullanima acik oldugu belirtilen aciklamada, bunlarin arasinda Michigan, Harvard, Stanford universiteleri ile New York Halk Kutuphanesi tarafindan saglanan tarihi ve siyasi eserlerin bulundugu kaydedildi.

Onde gelen Amerikan ve Ingiliz universite ve kutuphanelerindeki tum kitaplari tarayarak internet kullanicilarinin hizmetine sunma projesi Google Print, bircok yazar ve yayincinin tepkisiyle ve actiklari davalarla karsi karsiya kalmisti. Yazin askiya alinan kitaplari tarama islemi, Google`in telif haklari yasasina dahil kitaplara dair guvence vermesi uzerine 1 Kasim`da yeniden baslamisti
 


msw

msw

Üye
Hayırlı olsun
 

slayer

Üye
oovv Bu süper bir olay..
geçengün NTV de bir programda bahsetmişlerdi... amerikadaki bir üniverstenin kütüpanesindeki herhangi bir kitaba ulasabilecekmişiz... İngilizcem yok ama olsun.. :huhu:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
745
Haberci
Cevap
4
Görüntüleme
654


Üst Alt