Google I/O Etkinliğinde Göreceğimiz En Yaratıcı 5 Android Harikası

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Google I/O Etkinliğinde Göreceğimiz En Yaratıcı 5 Android Harikası

Gogle'nin
her yıl düzenlediği Google I/O etkinliği bir hafta içerisinde düzenlenecek ve birbirinden güzel yenilikleri bu etkinlikte görebileceğiniz. Bu yıl düzenlenecek olan etkinlikte, yenilikçi deneylerden, yaratıcı Android uygulamalarına kadar pek çok güzellikle karşılaşmayı umuyoruz. Bu blogda da en yaratıcı 5 Android harikasını sizlerle paylaşmak istedim.
Android Experiments, Android işletim sistemini temel alan en yaratıcı açık kaynak projelerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Yıl boyunca bu projelerden bazılarının, diğerlerine nazaran daha büyük bir etki yaratmasını bekliyoruz. Google I/O 2017'de göreceklerimiz ise bundan daha fazlasını bizlere vaat ediyor. İşte o deneysel çalışmalardan bazıları:
1- Hayvan Tespit Cihazı
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Videoda pek bir şey görünmüyor, sadece bize cihazın nasıl göründüğüne dair bilgi veriyor. Adından da anlaşılacağı gibi bu cihazda, Android temelinin sağladığı ileri teknoloji ürünü makine öğrenimi teknolojisi var. Cihazlar, kameralar, sensörler ve nötr ağlarla güçlendirildiğinde ayı, geyik veya dağ aslanları gibi vahşi hayvanları tespit edebiliyor. Tabii bunlarla ilgili çevresel verileri de kodlayabiliyor. Peki bu cihaz ne işe yarayacak? Gelişmiş hayvan tespit cihazları, özellikle nesli tükenmekte olan hayvanları izlemek ve korumak için bilimsel araştırmalara yardımcı olabilir.

2- Shortstories

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Android 7.1 ve üzeri sürümlerde kullanılabilen Shortstories, Android'in uygulama kısayolları özelliğini kullanıyor. Aslında uygulama size bir senaryo olarak bir bildirim sunuyor ve seçim yapmanız gereken bir durum ortaya koyuyor. Bu metin tabanlı çoktan seçmeli oyun, belli bir öyküde başarılarınızı ve girdiğiniz çeşitli yolları görüntülemenize olanak tanıyacak.

3- Ana Ekran Üzerinde Atari Salonu

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Tam da adı gibi bir uygulama. Cihazınızın ana ekranını kullanan Shortstories benzeri bir uygulama olan Home Screen Arcade, duvar kağıdınızı bir arcade oyunu için tuval haline getiriyor. Pac Man, Tetris ve Pinball gibi oyunlar var ve tüm bu oyunlar ana ekran widget'ları olarak eklenebilir. Ana ekranını vakit öldürmek için kullanmak isteyenler için muhteşem bir yenilik.

4- Camarada

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Camarada, birden fazla akıllı telefonun birbiriyle "dinamik kamera dizileri" yaratması için senkronize olmasını sağlayan bir uygulama. Daha önce pahalı ve özel ekipmanlarla mümkün olan 3D videoları, tek bir uygulama ile üretmeyi sağlayan yenilikçi bir kamera uygulaması da diyebiliriz. Video çok fazla bir şey göstermiyor olsa da, Camarada arkadaşlarınızla içerik yapmak için harika bir yol olabilir.

5- Taskzy

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Taskzy ise sofistike içeriğe dayalı bir uygulama. Nerede olduğunuza, ne yaptığınıza, ne kadar hızlı seyahat ettiğinize, havanın neye benzediğine vs. bağlı olarak uygulamaları otomatik olarak açıyor ve hatırlatma yapıyor. Özel ayarları bulunan bu uygulamada, örneğin kulaklığınız takılıyken Spotify açmasını isteyebilirsiniz.

 
Son düzenleme:


Üst Alt