Google Earth Terör Kılavuzu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tuna

tuna

Üye
    Konu Sahibi
Google Earth Terör Kılavuzu

Rus istihbarat yetkilileri, Google’ın son dev projesi olan ‘Earth’ (dünyayı uydudan görüntüleme) sisteminin uluslararası terörizmin el kitabı haline geleceği uyarısında bulundu

Rusya istihbaratıyla Savunma Bakanlığı yetkilileri, arama motoru Google’ın son dev projesi olan ‘Earth’ (dünyayı uydudan görüntüleme) sisteminin uluslararası terörizmin vazgeçilmez el kitabı haline geleceği uyarısında bulundular.

GOOGLE’ın uydu görüntü projesinin deneme safhasında bulunmasına rağmen arama motorunun alkışlanacak bir iş yapmadığını açıklayan Rus istihbarat yetkilileri ‘Teröristler dünyada herhangi bir yere saldırı düzenlemeyi planlıyorsa bölgeye gidip araştırma yapmalarına gerek kalmıyor. İnternet üzerinden Google’un Earth programına girmesi yeterli. Pırıl pırıl, gerçekçi resim ellerinin altında olacak. Google sanki kasıtlı teröristler için çalışıyor’ eleştirisinde bulundu.

Resmi ITAR-TASS ajansına Google programıyla ilgili daha net açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı’nda görevli general Leonid Sejin yaptı. Sejin, ‘Amerikan şirketi Google resmen teröristlere çalışıyor. Uydudan çekilmiş şehir görüntüleri 1-2 metre çözünürlük kalitesinde. Bu verilerle bir yere saldırı planlanmak istense daha büyük lojistik nimet bulunamaz. Google programı niyeti belli olmayan kişiye görüntü vermekle kalmıyor, gözlenen yerin enlem ve düzlem koordinatlarını da veriyor. Bu bilgilerle istenilen noktaya füze programlama imkanı da doğmuş oluyor’ şeklinde konuştu.

İnternet üzerinden yayın yapan Rus haber sitelerinden birinde ise dünya ordularında topografya haritalarının hala sır olarak şifreli demir kasalarda kilitli tutulduğu hatırlatılarak ‘Örneğin Türk ordusunda büyük değişim yaşanmasına rağmen Genelkurmayındaki topografya haritaları köşesinde (bu haritayı kaybedersen cezası idamdır) notu hala muhafaza ediliyor’ vurgusu yapıldı.
(Hürriyetim)
 


rapci_cariye

Üye
yaa belki terörizm açısından tehlikeli olabilir amma diğer açıdan baktıkımızda yane faydalı açılardan gerçekten güsel 1 program! çözünürlüğü fln... :huhu:
 

folter

Üye
bence bu program tamamen gereksiz.
 
_CHiLeKesH_

_CHiLeKesH_

Üye
biraz doruuu
 
Zero

Zero

Üye
Bence Paranoyakça bir açıklama.. Programın benim bildiğim iki benzeri daha var zaten..
Füze satınalacak(imal edecek), ve Fırlatacak kadar parası-gücü olan kişi zaten bu bilgileride kolayca elde edebilir.
Bu güce sahip kişi,örgüt,devlet vs'nin Google'dan yararlanacağını iddia etmek bir Fantazi'den ibaret..
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
wala ben sölim hiçbi işlerine yaramazz :kop: uzaktan bişe annaşılmıo yakındanda görüntü cacık :no: ayrıca bu işi yapmaya kalkan daha profesyonel araçlara başvurur...

hepsinin canı cehenneme :off:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Zero'ya katılıyorum.

Terörizme başvuran kişiler , bilgi için bu programa kalacak değiller ya.

Ama kahorlsun terörizm :off:
 

mumya

Üye
valla tuna kardeş ne diim haklısın
 
__Midas__

__Midas__

Üye
google earth demişken türkiye kıyılarına bir bakarmısınız hep yunanca yazıyor isimler
 

hasank

Üye
arkadaslar bencede bu program acayip sakıncalı hele gözlenen yerin enlem ve düzlem koordinatlarını vemesi hakkettende Teröristler için acayip bi nimet kesinlikle katılıorm
 

_cLeo_

Üye
ya bu grntüLer yani resimLer ne kadar araLıkLa çekiliyo bu program war bende...yani kaç gnde bi gnceLLeniyo ftğrafLar..??? :help:
 
Zero

Zero

Üye
Sık güncellendiğini hiç sanmıyorum.
Program mevcut arşiv birleştirilerek oluşturulmuş..
süre konusunda tahmin yapmak zor ancak İstanbul fotoğrafları en az 1 yıllık (oturduğum bölgeyi gösteren fotoğrafa göre tahmin ediyorum)
 

_cLeo_

Üye
Originally posted by Zero@Sep 6 2005, 05:32 PM
Sık güncellendiğini hiç sanmıyorum.
Program mevcut arşiv birleştirilerek oluşturulmuş..
süre konusunda tahmin yapmak zor ancak İstanbul fotoğrafları en az 1 yıllık (oturduğum bölgeyi gösteren fotoğrafa göre tahmin ediyorum)
[post=156623]Quoted post[/post]​


hadi ya bi yıLLık demek..bende bizim araba nie kapının önünde diiL dyodum... :D gemiLer faLan da hep aynı yerde duruyo...
 
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
ruslara hak veriyorum
bunca insan teror kurbani olurken
nasil olurda hakli olmazlar
 
iOS Developer

iOS Developer

Üye
+1 ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt