Google Asistan'a Türkçe Dil Desteği Geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Google Asistan'a Türkçe Dil Desteği Geliyor!
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Akıllı telefonların hızlı gelişimi sonrasında, dijital dünyada insanların yaptıkları bir çok görevi artık dijital sesli asistanlar yapıyor. Özellikle gelişen teknoloji ile birlikte ses tanıma ve algılama konusunda daha hassas bir cihazların üretilmesi ile birlikte, dijital sesli asistanlar da daha fazla yetenek kazanmaya başladı.

Dijital sesli asistan rekabetin şu aralar Apple'ın Siri'si açık ara önde götürüyor. Zira Siri, şu an için dil desteği konusunda en zengin asistan olarak öne çıkıyor. Google Asistan da oldukça kullanışlı olmasına rağmen özellikle Türkçe dil desteği sunmaması nedeni ile ülkemizde pek tercih edilmiyordu. Ancak gelen bilgilere göre bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor.

Söylentilere göre Google, Türkçe Google Asistan için test çalışmalarına başladı. Mountain View merkezli arama motoru devi Google, hem IOS hem de Android cihazlar için kullanıma sunduğu Google Asistaniçin Türkçe dil desteği getirmeye hazırlanıyor.

Bu noktada, Türkiye'deki kayıtlı beta test kullanıcılarına Google Asistan Beta sürecine katılım için davetiye göndermeye başlayan Google, bu testlerin başarılı olması halinde Türkçe Google Asistan'ı kullanıma sunacak.

Kısa bir süre içinde başlaması beklenen Türkçe Google Asistan Beta sürecinin ne zaman sona ereceği konusunda yorum yapmak imkansız ancak dilin yerelleştirilmesi de dahil uzun bir süreç gerekebilir. Bu arada Türkçe Google Asistan'ın IOS ve Android cihazlar için aynı anda kullanıma sunulması bekleniyor.

 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: sempaticafe


Üst Alt