Gazİlİler Bu Bizle Alakalı Ve önemliiii

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

damadada

Üye
    Konu Sahibi
Gazİlİler Bu Bizle Alakalı Ve önemliiii
bende gazili iktisat 4. sınıf öğrencısı olarak kardeslerıme paylasımda bulunmak ıstedım
eger aramısda gazılıvarsa
dikkatle buyazıyı okumalısın kardseım
rektörlükten



yazıyı tamamıyle okumanı tavsıye ederım arkadasım bubıze özel yenı uygulama detaylıbılgı için linkde verıyorum




ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNİN BAŞARI NOTU İLE İLGİLİ MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin Başarı Notu ile ilgili maddesi, 14.10.2005 tarih ve 05 sayılı üniversite senatosunda görüşülmüş ve aşağıdaki şekliyle kabul edilmiş olup, 2005-2006 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren uygulanacaktır.



Başarı Notu

Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notunun hesaplanmasında kullanılacak olan ara sınav, dönem içi çalışmalar ve dönem sonu sınav notlarının ağırlıkları, derslerin özellikleri de dikkate alınarak ilgili kurullarca Rektörlüğe önerilir. Ayrıca, dersin öğretim elemanı, dönem başında, dersin içeriğini, başarı notunun hesaplanmasına esas olacak her türlü hususu, ilgili kaynakları ve öğrencilere ders saatleri dışında ayıracağı zamanı kapsayan duyuruyu yapar.

19. madde gereklerini yerine getirerek dönem sonu sınavına giren öğrenciler için, yukarıdaki şekilde hesaplanan puana , Ham Başarı Puanı denir.



Ham Başarı Puanı 25.00 ın altında olan öğrenci, doğrudan FF notu alarak, o dersten başarısız olur. Ham Başarı Puanı 25.00 ve üstünde olan öğrencinin başarı notu ise; sınıfın genel durumu, aritmetik ortalamalar ve istatistiksel dağılım da dikkate alınarak Rektörlükçe hazırlanan yöntemlerden biri kullanılmak suretiyle, aşağıda açılım ve katsayıları belirtilen harf notlarından biri olarak belirlenir. Bu değerlendirmeden sonra da, 25.00 ve üstünde olan Ham Başarı Puanlarının harf notu karşılıklarının FF olması mümkündür.



Notlar Katsayılar

AA 4.00

BA 3.50

BB 3.00

CB 2.50

CC 2.00

DC 1.50

DD 1.00

FD 0.5

FF 0.0



B = Kredisiz Dersler için başarılı,

K = Kredisiz Dersler için kalır,

D = Devamsız,

G = Girmedi,

M = Muaf ,

S = Süren Çalışma

E = Eksik (takip eden dönemin ders kayıt tarihine kadar düzeltilmeyen E notu FF’e dönüştürülür )



Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla/yıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler o yarıyıl/yıl (DC) notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Bu sonuç, (DC+) olarak ifade edilir.



B ve K notu ortalama hesaplarına dahil edilmez.



(M) notu Üniversite dışından nakil yoluyla gelen veya ÖSYM sınavı yatay, dikey geçiş yolu ile Üniversiteye kaydolan öğrencilere evvelce almış oldukları ve denkliği Bölüm Başkanlığının önerisi üzerine ilgili Yönetim Kurulunca tanınan dersler için verilir. (M) notu ortalama hesaplarına dahil edilmez.








 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt