Galaxy S8 ve S8 Plus Tasarım ve Boyutları,18: 9 En-Boy Oranı Doğrulandı

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S8 ve S8 Plus Tasarım ve Boyutları,18: 9 En-Boy Oranı Doğrulandı


Yaklaşık bir aydır çeşitli sızıntılar, aksesuar üreticilerinden gelen bilgiler ve isimsiz kaynakların verdiği bilgilerden sonra saygın bir kaynaktan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus'ın boyutları ilgili olarak daha elle tutulur bilgiler internete sızdırıldı. Aşağıda gördüğünüz bu şemalar, Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinin gerçek boyutlarını verirken, bu bilgilerin telefonların fiziksel varlığının görgü tanığı tarafından doğrulandığı iddia ediliyor.
Şematik görsellerden de kolayca hesaplanabildiği üzere Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus 18.5 : 9 ya da Evan Blass'ın iddia ettiği üzere 18:9 En-Boy oranına sahip. Ekran üstü fiziksel buton şeridinin de hesaba katılması, Samsung'un yeni telefonlarının, LG G6'nın da sahip olacağı ve şimdi Netflix gibi sağlayıcılar tarafından kullanılan Univisium biçimi olarak adlandırılan 2: 1 en-boy oranına sahip olabileceği anlamına geliyor.

Telefonun sızdırılmış hayalet çekim ve sanatçı temsilcileri için geçtiğimiz hafta düzenlenen tanıtımından sonra, bir elinizle telefonu tutarken işaret parmağınızın denk geleceği şekilde parmak izi tarayıcısının konumlandırıldığı belirtiliyordu. Parmak izi sensörü, örneğin S7'nin ana ekran tuşunda bulunan elips biçimini korur ancak tıklanabilir olmasa da yalnızca dokunmatik alan olarak görev yapacak gibi görünüyor.

Bununla birlikte, Galaxy S8 ve S8 Plus'ın en büyük sürprizi, en azından Samsung standartları için şaşırtıcı ekran-gövde oranı olacak. Fiziksel ana ekran butonu olmayışı ve alt ve üst çerçevelerin daraltılmış sayesinde, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus, Galaxy S7 serisi ile aynı boyutlara fakat daha büyük ekrana sahip olabilecek. Haberin kaynağı, sırasıyla Galaxy S8 ve S8 Plus için 5.8 inç ve 6.2 inç kavisli ekran boyutları dedikodularını doğruluyor ancak Samsung'un Note serisinde olduğu gibi, yanlışlıkla dokunmayı önlemek için eğrilik yarıçapının S7 Edge'e kıyasla azaldığını da ekliyor.

Aslında ekranın açılımının 5.8 veya 6.2 inç olacağı belirtiliyor. Kavisli alanlar çıkarıldığında ise ekranın düz kısımları Galaxy S8 için 5.6 inç ve Galaxy S8 Plus için 6.08 inç boyutlarında olacak. Bununla birlikte Galaxy S8 Plus için kavisler ekrana katıldığında %85, katılmadığında ise %83 ekran gövde oranına sahip olacağı görülüyor.

Nihayet büyük bir üretici, son dönemde kullanıcıların önem verdiği sağ ve sol yan çerçevelerin yanında alt ve üst çerçevelerin de daraldığı bir akıllı telefon tasarımına imza atmaya hazırlanıyor. Galaxy S8'in özellikleri dışında tasarımı da tüketicilere heyecan vermeye başlayacak gibi görünüyor.
 


Üst Alt