Galaxy Note 3 Ve Galaxy S4, Gerçek Sekiz Çekirdek Güncellemesi Almayacak

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Galaxy Note 3 Ve Galaxy S4, Gerçek Sekiz Çekirdek Güncellemesi Almayacak
En çok kullanılan işletim sistemi olan Android platformunda artık dört ve sekiz çekirdekli işlemcili yonga setleri üst seviyede standart hale geldi. Yonga seti üreticilerinde yeni dönem olarak sekiz çekirdekli işlemci içeren yonga setlerini gösterebiliriz.





İlk olarak Samsung, Exynos 5 Octa olarak adlandırdığı sekiz çekirdekli işlemcili yonga seti ile karşımıza gelmişti. Bu yeni yonga seti ARM‘ınbig.LITTLE teknolojisini kullanırken, dört adet Cortex-A15, dört adet deCortex-A7 çekirdeğine sahipti. Ancak bu çekirdeklerden sadece dördü aynı anda aktif olabiliyordu. Güç istenen durumlarda Cortex-A15, işlem gerekmeyen durumlarda da Cortex-A7 çekirdekler devreye giriyor.

Ancak daha sonra MediaTek, gerçek sekiz çekirdekli işlemci içeren yonga seti duyurusu ile karşımıza gelmişti. MediaTek’in yonga setinde çekirdekli istenildiği gibi ve istenilen sayıda kullanılabilmekte. Benzer şekilde geçtiğimiz günlerde de AllWinner‘dan gerçek sekiz çekirdekli işlemci duyurusu geldi.

Samsung da, geçtiğimiz günlerde duyuru yapan firmalar arasında, firma ilerleyen tarihlerde gerçek sekiz çekirdekli Exynos yonga seti ile karşımıza gelecek.

Ayrıca, Samsung‘un şu anda piyasada bulunan (Galaxy Note 3, Galaxy S4) akıllı telefonlarında ki gibi 4+4 çekirdekleri de, bir güncelleme ile gerçek sekiz çekirdekli olarak kullanılabileceğine dair bir haber ortaya çıkmıştı. Aslında bu haber Meizu’dan gelmişti. Çin kökenli firma da akıllı telefonlarında Exynos yonga setlerini kullanıyor. Ancak bu konuda olumsuz haber çok geçmeden geldi.

Samsung’un üst düzey teknik uzmanlardan bir tanesi olan Oleg Artamonov verdiği bilgide Samsung‘un amiral gemisi akıllı telefonlarıGalaxy Note 3 ve Galaxy S4‘ün gerçek sekiz çekirdek güncellemesi almayacağını belirtti. Sebep olarak da sekiz çekirdeğin aynı anda çalışması durumunda ki güç tüketimi ve ısı üretimi fazlalığını gösteriyor.

Şimdilik zor gözükse de ilerleyen günlerde belki de sevindirici haber gelebilir.

Galaxy Note 3 ve Galaxy S4, gerçek sekiz çekirdek güncellemesi almayacak
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke


PriZm

PriZm

Üye
Gerek yok bencede.Zaten S4 yeterince ısınıyor birde 8'i birden çalışırsa ne olur belli değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede, Penci Hoca ve MrExpert
fk555897

fk555897

Üye
S4 yeterince ısınıyor ve batarya harcıyor. Bir de 8 çekirdekli olunca çok kötü olur.
 

MaxipmaN

Üye
note3ten sonra ne aldıysam elime kasıyordu gerek yok :D
 


Üst Alt