Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlike!

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlike!
Dün gece Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'ye 90+1'de yediği golle 1-0 kaybeden Galatasaray'ı kritik haftalar bekliyor. Sarı kırmızılılar, ligi 4. sıra ve üstünde bitiremezse bu sene de Avrupa Kupaları'na gitme hakkını elde edemeyecek.

28. haftada Türk Telekom Arena'da oynanan derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler, 90+1. dakikada Josef de Souza'nın attığı golle deplasmanda 3 puanı alarak Galatasaray'la arasındaki puan farkını 4'e çıkardı.

Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada ligde yukarı sıraları zorlayan Trabzonspor, zorlu Antalyaspor deplasmanında kazanara, sarı kırmızılıların puan kaybını fırsata çevirdi. Bordo Mavililer, Cim Bom ile arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü.

İkinci yarının flaş takımı Trabzonspor, Avrupa Ligi ön elemesine katılma hakkı elde edebilmek kalan maçlarının hepsini kazanarak Galatasaray puan kaybetmesini bekleyecek. Galatasaray 4. sıradaki yerini koruyacak ya da Fenerbahçe'nin puan kaybında avantajı değerlendirerek maç kazanacak. Sarı kırmızılıların sıralama itibariyle puan kaybetme lüksü ortadan kalktı.

UEFA'NIN VERDİĞİ CEZA SONA ERDİ!

Galatasaray, Finansal Fair Play Kuralları'na uymadığı için UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan men cezası almıştı. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanmış ancak aldığı ceza nedeniyle bu hakkını kullanamamıştı. Cezasını bu sene kupa 2'ye katılamayarak çeken Aslan'ın önünde hiçbir engel kalmadı ve 4. sıra ve üzerinde bitirmesi durumunda, Avrupa Ligi'nde ön eleme oynamayı garantileyecek.
 
Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
5. Sıradaki elemelere katılıyor diye biliyorum?
 


Üst Alt