Futbol deyince ne anlıyoruz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Futbol deyince ne anlıyoruz?
Futbol Federasyonu, özel bir araştırma şirketine yaptırdığı 'Türkiye’de Futbol Algısı' konulu kamuoyu araştırma sonuçlarını açıkladı. Halk futbol dendiğinde ne anlıyor dersiniz? İşte anketen çıkan ilginç sonuçlar.
Türkiye genelinde 30 ilde, 1223 kişiyle görüşülerek, 1-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada, Türk halkının futbola bakışı, Futbol Federasyonu’ndan beklentileri, futbol kalitesinin artırılması için yapılması gerekenler başta olmak üzere, çeşitli konularda ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Görüşülen kişilerin 257’sinin Beşiktaşlı, 391’nin Fenerbahçeli, 428’inin Galatasaraylı olduğu, 147’sinin de diğer takımları tuttuğu belirtilen araştırma, çeşitli yaş gruplarına, kadın ve erkek ayrımına göre de sınıflandırıldı. “Türkiye’de Futbol Algısı” konulu kamuoyu araştırmasında elde edilen sonuçların bazıları şöyle:

Türkiye’de futbol dendiğinde, görüşülen kişilerin 5’te 2’si şiddet ve şikeyi hatırlamakta. İkinci sırada, yakın bir oranda, futbol takımları geliyor. Milli Takım’ın hatırlanma oranı ise yüzde 17.

Futbol sözcüğü, görüşülen kişilerin 5’te 2’sinde futbol takımlarını çağrıştırıyor. Yüzde 30 için futbol, rekabet ve mücadele, yüzde 16 için sağlık, gençlik, ahlak, kardeşlik gibi kavramları vurgulamakta. Yüzde 11 ise futbol deyince şiddet ve şikeyi hatırlamakta.

Örnek kitleye göre futbolda en önemli 2 kavram iyi oynamak ve sportmenlik. İkinci düzeyde önemli olanlar mücadele azmi, uluslararası başarı ve kazanmak. Sonuncu sırada ise şampiyonluk geliyor.

Seyirciye göre Türkiye’deki futbol ailesi içinde ortanın üstünde sportmen olarak algılanan kesim futbolcular. Sıralamada en sonda medya gelmekte.

Kiraya verilen futbolcuların kiraya veren kulübe karşı oynatılmaması yüksek bir oranda sportmenliğe aykırı bulunuyor.

Görüşülen kişilerin yüzde 25’i teşvik primini desteklemekte. Yüzde 60’ı ise yasaklanmasından yana.

Araştırmaya katılanlar, Futbol Federasyonu’ndan birinci derecede milli takımın başarısını bekliyor. Temiz futbol ve adil yönetim ağırlıkla vurgulanan öteki beklentiler.

Türkiye’de transfer ücretleri normal düzeyde görülüyor. Yüksek görme eğilimi yaşlılar arasında daha belirgin.


Akşam

26 Ekim 2005 10:05
 


_GiTaRisT_

Üye
sadece gol geliyor aklıma :DD
 
D3N1Z

D3N1Z

Üye
1 top peşinde 20+2 adamın koşması hatta +3 (hakem ler) :artı:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt