Fujitsu-siemens Amilo Pro V2045 Notebook Klavye Problemi

Sponsorlu Bağlantılar

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
    Konu Sahibi
Fujitsu-siemens Amilo Pro V2045 Notebook Klavye Problemi
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2045 Notebook var bende.Yalnız aldığım günden beri klavyeyle ilgili bir problemim var.Klavye tuşları atlama yapıyor.Yani bazı tuşlara basmama rağmen yazmıyordu.Bunun çözümü için bir firmware var.Aşağıda link + açıklama verdim.Sizlerin ya da tanıdıklarınızın böyle bir problemi varsa (notebook forumlarında baya bi rastladım)işte çözümü:

Notebookun klavyesi için firmware update yapıcaz.Örneğin benim versiyon 00.16 idi.Ve tuş atlaması yapıyordu.Bunu 00.19a yükselteceğiz.

Başlamadan önce alt taraftaki UYARI kısmını mutlaka okuyunuz.

Nasıl Yapılır?

1) Aşağıdaki dosyayı indirin ve bir klasöre açın.İçinden çıkan dosyayı cdye yazın.Dosya nrg uzantılıdır.Nero kullanıyorsanız çift tıklayıp cdye yazmanız yeterli.
2)Notebook şarj cihazını notebooka bağlayın ki pc bataryadan değil şebekeden çalışsın.
3)Yazdığınız bootable cd ile pc yi açın.
4) "kbc.bat" yazıp enterlayarak bu dosyayı çalıştırın.(tırnak işaretleri yazılmayacak )
5)Yükseltme işlemi 0-10 dk kadar sürebilir, ya da bazı durumlarda batarya boş ise doldurmak için bir süre bekleyecektir.Yükseltme işlemi (firmware update) bittikten sonra pc kendisini kapatacaktır.FIRMWARE YUKSELTICI NOTEBOOKUNUZU KENDISI KAPATANA DEK NOTEBOOKA DOKUNMAYINIZ.
6)Notebook kapandıktan sonra pcyi yeniden açın.F2 ile biosa girin ve bilgi ekranında "kbc version 00.19" yazısını görüyorsanız yükseltme işlemini başarıyla yaptınız demektir.

UYARILAR:
Bu işlem bir firmware yükseltmesidir.Kendiniz yapamayacağınıza inanıyorsanız notebookunuzu servise götürünüz.Yanlış işlemler notebooka zarar verebilir veya kullanılmaz hale getirebilir.Veya garanti kapsamı dışında kalabilir.

"Nasıl yapılır" kısmı forum sayfasından alınıp Türkçeleştirilmiştir.Forumlardan aldığım bilgi, dosya ve deneyimi burada paylaşıyorum.Sorumluluk kabul edilmez.

Bu update sadece Amilo Pro v2045 modeli içinmiş, diğer modeller için adresinden FORUMS kısmından bilgi alabilirsiniz.Her ne kadar ben bu dosyaları Fujitsu-Siemens Ana Sayfasından indirmemiş bile olsam problemsiz çalıştırıp sorunumu çözdüm.Ama sitede de varmış, arayabilirsiniz.

RockFord Fosgate

Üye
ıyı ıs walla aklımızda olsun!

kandiralim

Üye
anladım tşkler..

khytr89

khytr89

Üye
Ya bana da lazım şu kbc 0.19 . elinde olan varsa ve yollarsa çok makbule geçecek.

nacrecelik

Üye
hakan arkadaşım bende aıyorum o dosyayı sen buldun mu?

khytr89

khytr89

Üye
Malesef daha bulamadım.Bulursak burada paylaşalım.

Üst Alt