Fotokopi kitaba korsan muamelesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oteb

Üye
    Konu Sahibi
Fotokopi kitaba korsan muamelesi
Üniversite öğrencilerine kötü haber. Yayıncılar fotokopi ile çoğaltılan kitapların da korsan kitap muamelesi görmesi için YÖK'ten yardım istedi. Kitap fotokopisi bir öğrenciye 4 yıl hapis ve 150 YTL cezaya mal olabilecek.

Ders kitap ve notlarını fotokopi ile çoğaltanlara karşı mücadele başlatan yayıncılar, YÖK’ten de yardım istedi. Fotokopi ile çoğaltmanın korsan suçu olduğunu savunan yayıncılar, suçun 4 yıla kadar hapis ve 150 bin YTL para cezası gerektirdiği uyarısında bulunuyor.Yayıncılar, ders kitapları ve ders notlarını fotokopiyle çoğaltarak piyasaya sürenlerin peşine düştü. Fakültelerin çevresine açılan fotokopiciler sebebiyle ders kitabı satamamaktan şikayet eden yayınevleri, çareyi buralara avukatlarıyla baskın yapmakta buluyor. Edebiyat ve İlim Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (EDİSAM), başlattığı hukuki mücadele çerçevesinde YÖK’e de başvuruda bulundu. Üniversitelerin bu konuda uyarılmasını isteyen birlik, kitapların veya ders notlarının fotokopiyle çoğaltılmasının korsan yayıncılığa girdiğini ve suç teşkil ettiğini hatırlattı. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre bu tür korsan işi yapanların 4 yıla kadar hapis, 150 bin YTL’ye (150 milyar lira) kadar para cezası alabildiğini vurgulayan EDİSAM Başkanı Metin Zeynioğlu, ders notları çoğaltılan hocaların da telif ücreti isteyebileceğine dikkat çekti.
 


AntiTuk

Üye
yok daha neler yaw :off:
örnek olarak bizim ingilizce kitapları 60x2=120ytl bu kadar pahalı satmasınlar bizde bandrollü alalım saçma bişe yapmaya çalışıolar :eksi:
 
DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
adam kıtabı alıp evde cekıp el altından geri veriyo, kimi engellicen...
 
cllgr

cllgr

Üye
engellemek zor bencede,kitapları makul bi fiata satsınlarda millet orjinalini alsın.yoksa bu böyle devam eder
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Lisede de var mı bu uygulama..


Eğer varsa bana 4 yıl hapis yolu gözüküyor.. :ehe:
 

climax

Üye
yuh artık!!! fotokopi makinalarını da toptan toplatalım.. :vur:
 

the_patriot

Üye
demeyin be seneye fotokopi işine girmeyi düşünüyordum :vur:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt