Fiat Egea 1.3 Multijet 95 HP Easy tüm teknik özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Fiat Egea 1.3 Multijet 95 HP Easy tüm teknik özellikleri
Fiat tarafından üretilen ve özellikle son dönemlerde oldukça önemli satış rakamlarına ulaşan Egea 1.3 Multijet 95 HP Easy'e ait tüm teknik özellikler ve donanımsal bilgiler makalemizde yer alıyor.

Fiat’ın Egea modeli aracının 1.3 Multijet 95HP Easy türü aracının 2015 yılında üretilen tipine ait özellikler aşağıdaki gibidir.

Aracın tür özelliklerinde, silindirinin hacmi tam 1248cc gücündedir. Araç, dizel yakıt sınıfına aittir. Vitesi manueldir. Hem dizel motor hem de manuel vites, başarılı bir ekonomi sağlamaktadır. Araçta tam 95hp beygir gücü bulunmaktadır. Aracın şehir içindeki yakıt tüketimi için sitesinde 100km’de 5.4lt dizel yakıt olarak belirtilmiştir. Araç önden çekişlidir ve azami hızı olarak belirtilen sayı saatte 183km’dir. Ayrıca araç 4 kapılıdır.

Aracın temel özelliklerine geldiğimiz zaman, 2015 yılında üretilen otomobil, binek sınıfıtır. Segmenti C’dir ve Sedan tipi gövdeye sahiptir. Egea serisine ait bir otomobildir, donaım paketi olarak, Easy donanım gösterilmektedir. Taşıtın yıllık motorlu taşıt vergisi ise 623TL’dir.

Motor özelliklerine gelelim. Aracın motorunun yakıt püskürtme tipi “common rail direkt enjeksiyon” olarak bilinen tiptir. Motoru besleme tipi turbodur. Ayrıca motorda Multijet II yani geliştirilmiş bir çoklu enjeksiyon mevcuttur.

Gegelim otomobilin performansına ait özelliklerine. Araç toplamda 200nm’lik bir tork gücüne sahiptir. Bu torku ile 3750d/d bir azami devir yapabilmektedir ve 0’dan 100Km hıza sadece 11.7 saniyede ulaşma kapasitesine sahiptir.

Diğer özelliklerini ise şu şekilde sıralamak mümkündür. Araçta 5 tip vites mevcuttur ve çekiş kontrol sistemi aktiftir. İki tip çekiş kontrol özelliği bulunmaktadır. Bunlardan ilki MSR yani elektronik motor çekişi kontrolüne dayalı diğeri ise TCS yani elektronik çekiş kontrole dayalı sistemdir. Aracın şehir içi 5.4LT/100km yakıt tükettiğini söylemiştik. Şehirlerarası yolculuklarda bu sayı 100Km’de 3.5lt’ye kadar düşmektedir. Karma olarak ise 4.2lt’dir. Karma modülde ortama karbondioksit salınımı km başına 110gram olarak belirtilmiştir.

Ağrılık ve lastik özelliklerine gelecek olursak. Boş olarak 1205kg gelmektedir. Lastiğinin tabanının genişliği 205mm kadardır. Bunun kesit oranı ise yüzde 55 dolaylarındadır. Jantlarının çağı 16inç, jatlarının tipi ise kapalı sactır. Aracın tam boy stepne yedek lastiğidir.

Araçta ekstra donanım olarak, radyo, bluetooth telefon, elektrikli ön, arka ve yan camlar, ısıtmalı dikiz aynası, manuel klima, halojen farlar, elektro hidrolik direksiyon, lastik basınç sensörü, yokuş kalkış desteği, denge kontrol sistemi ve ön ve sürücü hava yastığı mevcuttur.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
Fiat icin bile ne para bee der olduk.
 


Üst Alt