Fetih Hollywood'u tahtından indirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahmetyavuz

ahmetyavuz

Üye
    Konu Sahibi
Fetih Hollywood'u tahtından indirdi
Türk sinema tarihinde hem bütçesi hem de gişesiyle izlenme rekorları kıran Fetih 1453, Hollywood'u tahtından indirdi. 16 Şubat'ta gösterime giren 17 milyon dolar bütçeli film, ilk haftasında elde ettiği 7.8 milyon dolarlık hasılatla Amerikan film endüstrisinin beyaz perdede güvendiği birçok filmi geride bıraktı. Gösterime girmeden konuşulmaya başlanan Faruk Aksoy'un yapımcılığını üstlendiği Fetih 1453, Türkiye genelinde gösterildiği 850 salonda 1 milyon 400 bin izleyiciye ulaştı. Toplam 13 milyon lira hasılat elde eden film, dünya genelinde de en fazla izlenen 5'inci film oldu. ABD'li internet devi Amazon'un sinema endüstrisine yön veren 2 milyon ziyaretçinin takip ettiği sitesi Box Office Bojo'nun derlediği bilgilere göre geçen hafta ABD dışında tüm dünyada en fazla izlenen sinema filmi 'Gizemli Adaya Yolculuk- 2' oldu. Film geçen hafta 27.5 milyon dolarlık hasılat elde etti. İkinci sırada 11 milyon dolarlık hasılatıyla 'İyi Olan Kazansın', üçüncü sırada 10.4 milyon dolarlık hasılatıyla Hollywood'un efsanevi serisi Star Wars'un 'Gizli Tehlike' filmi yer aldı. Dördüncü sırada ise Oscar adayı 'Senden Bana Son Kalan' filmi aldı. George Clooney'in oynadığı film 7.9 milyon dolarlık gelir elde etti.

Bir Fetih 1453 etmediler
Holywood hakimiyetine son veren Fetih 1453 ise 4 ülkede toplam 7.8 milyon dolarlık gelir elde etti. Başrollerinde Tom Cruise'un oynadığı 'Görevimiz Tehlike-4' 7.4, gösterime yeni giren 'The Muppets' 7.6, Oscar'ın en büyük favorisi 'The Artist' ise 4.2 milyon dolar gelir elde etti. Fetih 1453 Oscar adayları The War Horse ve Extremely Loud & Incredibily'nin hasılatını geçti.

Almanya'da liste başı
Almanya'da 82 salonda gösterime sunulan Fetih 1453 gösterime girdiği günden bu yana 104 bin 319 kişi izledi ve 437 kopya ile gösterime sunulan ve 114 bin 178 seyirci sayısına uluşan Alman yapımı "Yoko"nun ardından ikinci sırada yer aldı.


 
  • Beğen
Tepkiler: CryDaqqeR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt