Fener'de kim gidecek, kim kalacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Fener'de kim gidecek, kim kalacak?
Aziz Yıldırım'ın, "Dünya çapında 3 yıldız alacağım" açıklaması, gözleri yabancılara çevirirken, gönderilmesi düşünülen ilk isimlerin Deivid ve Güiza olduğu ileri sürüldü.


Bir yandan Bu kadro yüzde 60 kapasiteye çıktığında önünde kimse duramaz. İyi motive olursa, Avrupa'da da iş yapar sözleriyle takımdaki oyuncularına güvendiğini açıklarken, diğer yandan, Sezon sonunda kimsenin tahmin edemeyeceği, düşünemeyeceği dünya yıldızlarını transfer edeceğiz diyen Başkan Aziz Yıldırım'ın sözleriyle camia şimdiden büyük bir beklentiye girdi. Herkes, bu dünya yıldızlarının kim olacağı konusunda fikir yürütmeye başladı. Madalyonun arka yüzünde ise, bu yıldızlar alınırken, kimlerin gönderileceğiydi. Şu anda 7 yabancısı bulunan Fenerbahçe'nin, 3 dünya yıldızı transfer etmesi durumunda, kadrodaki iki oyuncusunu göndermesi gerekiyor. Savunmanın belkemiği Lugano ve Bilica'nın yerleri garanti. Yeni transferler Andre Santos ve Cristian, beklenenden de iyi çıktı ve göze girdi. Real Madrid, Juventus gibi devlerin transfer listesine giren Santos'un, çok iyi bir teklif alınırsa, satılması söz konusu.

Bir ihtimal daha var
Bu durumda kontenjan bir kişi daha boşalacak. Yöneticiler, attığı ve attırdığı gollerle Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran Kaptan Alex'i bırakın göndermeyi, daha yıllarca oynatmayı düşünüyor. Geriye iki isim kalıyor; Güiza ve Deivid. Avusturya kampında fibula kemiğini kırdıktan sonra bir türlü eski formuna kavuşamayan Brezilyalı ve ikinci senesinde yaşadığı Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini her fırsatta dile getiren Güiza, şu anda topun ağzındaki isimler. Onları kurtaracak tek şey ise, Başkan Aziz Yıldırım'ın yıllardır uğraş verdiği, sınırsız yabancı hakkının Futbol Federasyonu tarafından yeni sezonda kabul edilmesi.

Fener'e büyük çalım..


Brezilya basını, Juan Figer’in, Maldonado transferinde Fenerbahçe’ye müthiş bir çalım attığını yazdı. Uruguaylı menajerin, Santos’dan 1 milyon euroya kendi kulübü Rentistas’a aldığı Şilili futbolcuyu, 1 gün sonra 4 milyon euroya sarı-lacivertlilere sattığı iddia edildi..

Fenerbahçe’nin 2008 yılında ara transferde kadrosuna kattığı Claudio Maldonado, Santos kulübünün eski ve yeni başkanlarını mahkemelik etti.

Brezilya basınında yer alan iddialar, sarı-lacivertli kulübü de yakından ilgilendiren cinsten. İddiaların odağında Türk futbolseverlerin de yakından tanıdığı, Fenerbahçe’nin son yıllarda Güney Amerika’dan yaptığı transferlerde ön plana çıkan Uruguaylı menajer Juan Figer var.

TFF’den bilgi gitti
Brezilya basını, 2008 yılında Santos Başkanı olan Marcelo Teixeira’nın, Juan Figer’le ortak hareket ettiğini ve 1 milyon euro değerindeki Maldonado’nun, 4 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye satıldığını yazdı. İddialara göre bu satıştan elde edilen kazanç, Santos’un kasasına girmedi ve Teixeira ile Figer arasında paylaşıldı.

Santos’un yeni Başkanı Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, eski Başkan Teixeira’nın, Maldonado’yu bir gecede Figer’in sahibi olduğu, Uruguay’daki Rentistas Kulübü’ne 1 milyon euroya (2 milyon 225 bin Brezilya Reali) sattığını ileri sürdü. Ribeiro, Figer’in bir gün sonra Maldonado’yu 4 milyon euroya (10 milyon 536 bin Brezilya Reali) Fenerbahçe’ye verdiğini ifade etti.

Santos Başkanı Ribeiro, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen Maldonado’nun transferine ilişkin belgenin iddiasını haklı çıkardığını da savundu. Brezilya Futbol Federasyonu’ndan, Maldonado’nun satışıyla ilgili bilgilere ulaştıklarını vurgulayan Ribeiro, 3 milyon euronun peşini bırakmayacaklarını açıkladı.

Bu arada, Brezilya resmi haber ajansi Agencia Estado, Juan Figer’in menajerlik şirketini arayarak iddialarla ilgili bilgi almak istedi. Ajans, Figer’e bağlı yetkililerin, Fenerbahçe’nin, Maldonado için ödediği bonservis bedeli konusunda açıklama yapmaktan kaçındıklarını duyurdu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt