Fenerbahçe , derbilerde Beşiktaş karşısında çok üstün ...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Fenerbahçe , derbilerde Beşiktaş karşısında çok üstün ...
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak 2012'nin ilk derbisi öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada Fenerbahçe'nin galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor.



Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak 2012'nin ilk derbisi öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 4 farkla üstünlüğü bulunuyor.
Ezeli rakiplerin 8'si Süper Lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 6, Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.
FENERBAHÇE DERBİ SEVER
2012'nin ilk derbisi öncesi, Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.
Fenerbahçe, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 13 maçtan 8'ini kazanıp, 4'ünde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında ise son 14 lig maçından 10'unu kazanıp, 2'sinde berabere kalıp, 2 kez de yenildi.
Ezeli rakipleri ile yaptığı son 27 lig maçında sadece 3 kez yenilen, 18'ini kazanan, 6'sında da berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 44 kez havalandırıp, kalesinde 24 gol gördü.
AYKUT KOCAMAN'IN 8. DERBİSİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında 8. derbisine çıkacak.
Fenerbahçe'nin başında ikinci sezonunu geçiren Kocaman, takımını saha kenarından yönettiği
7 derbide sadece 1 kez yenilgi yaşadı.
Kocamanlı Fenerbahçe, Süper Lig'de geçen sezon Kadıköy'deki maçlarda ezeli rakipleri Beşiktaş ile 1-1, Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken, Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ı 4-2, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı ise 2-1 yendi.
Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon başında Almanya'da oynanan özel maçta ise Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.
Sarı-lacivertliler, bu sezon ise Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş derbisinden 2-2 berabere ayrılırken, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 3-1 yenildi.
Bu arada, Aykut Kocaman, futbolculuk döneminde Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş filelerini 5 kez havalandırdı.
DERBİ CANAVARI ALEX DE SOUZA
Fenerbahçe'de, Spor Toto Süper Lig'de yarın Beşiktaş ile yapılacak 2012'nin ilk derbisinde gözler takım kaptanı Alex de Souza'da olacak.
Süper Lig'in son ''Gol Kralı'' Brezilyalı futbolcu, her derbide olduğu gibi yarınki dev maçta da takımının gol yollarında en güvendiği isimlerin başında geliyor.
Özellikle derbi maçlarda golcü kimliğini ön plana çıkaran Alex, son 4 derbide Beşiktaş filelerini 4, Galatasaray ağlarını ise 2 kez havalandırdı.
Deneyimli kaptan, takımının Beşiktaş ile yaptığı son 4 randevuda toplam 5 kez gol sevinci yaşadı.
Türkiye kariyerinde 2 kez gol krallığı tacını takan, geçen sezon ''100'ler Kulübü''ne giren Alex, bu sezon 21 maçta 8 gol attı.
EZELİ RAKİPLERE 20 GOL
Fenerbahçe'de 8. sezonunu geçiren ve sarı-lacivertli futbol takımının tarihine altın harflerle geçen 35 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, Türkiye kariyerinde Fenerbahçe'nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı toplam 37 derbide forma giyerken, 20 kez gol sevinci yaşadı.
Brezilyalı futbolcu 20 kez forma giydiği Beşiktaş'a 13, 17 kez oynadığı Galatasaray'a ise 7 gol attı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt