Fener tek bir çivi çakamaz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
Fener tek bir çivi çakamaz
Tartışmalara yol açan Seyrantepe'yi masaya yatıran Sabah Ekonomi Müdürü Semerci, "F.Bahçe tapuyu alsa bile G.Saray'ı engelleme şansı olmaz" diye yazdı.


Galatasaray'ın gündemine gelmesinin ardından Türkiye'ye mal olan Seyrantepe arazisi, metre metre tartışılmaya devam ederken konuyla ilgili en ayrıntılı yazıları kaleme alan Sabah Ekonomi Müdürü Yavuz Semerci, Sabah gazetesindeki köşesinde kamuoyunun bilmediği ayrıntılara yer verdi. İşte Seyrantepe'nin başından sonuna bir tablosu ve Fenerbahçe'nin araziyi almak istemesiyle ilgili ekonomik gerçekler:

ERDOĞAN VERDi

* Başbakan Erdoğan, rayiç bedeli 75 trilyon lira olan 384 dönüm arazinin, 30 yıllık üst kullanım hakkını, 3 yıl içinde yeni stat yapmak ve Sami Yen'i terk etmek kaydıyla (07.09.2004 tarihinde) Galatasaray'a verdi.

* Halbuki aynı arazinin, 9 ay önce (22.12.2003) kooperatiflere satılmasına karar verilmişti.

* Bir yıldır 3 bin 400 kişi, kooperatifler kanalıyla 60 trilyon biriktirdi ve konut yapma isteklerinin (G.Saray'a rağmen) devam ettiğini hükümete iletti.

* Hükümet, Galatarasay'a mecbur kalan kooperatiflerden 'sorun olmaz' sinyalini alınca arsayı (15 Mayıs 2005) ihaleye çıkarma kararı aldı.

GALATASARAY KONUTLARI

* Arazi Doğa Başak Kooperatifler Birliği tarafından alınırsa, 200 dönümün tapusu (üst kullanımdan vazgeçmesi koşuluyla) Galatarasay'a verilecek. Geri kalan bölgeye 50'ye yakın 25 katlı akıllı bina özelliğini taşıyan apartmanlar yapılacak.

* Bölgenin İmar ve İskan Bakanlığı'nca hazırlanan imar planına işlenen ticari alan Galatarasay'a bırakılacak.

* Galatasaray tapulu malına stat ve bine yakın konut yapacak.

FENER KOOPERATiF KURARSA

* Bu arazinin ihalesine, araziyi satın almak için üyelerini oluşturmuş kooperatifler katılabiliyor. Eğer Fenerbahçe yönetimi bir kooperatif kurarsa ihaleye katılabilir. Ancak araziyi aldıktan sonra, Galatasaray izin vermez ise tek bir çivi bile çakamaz. Sadece 100 trilyon liranın üzerinde bir para harcayarak projeyi kilitlemiş olur. Bu kez Galatasaray, üst kullanım hakkına dayanarak başka projeler üretir. Fener tapu sahibi olsa bile Galatasaray'ı engelleme şansı olmaz. Fenerbahçe 30 yıl beklemek zorunda.
 

Rottweiler

Üye
hayda.. bu milletin ne yaptigina da akil sir ermesi mumkun degil...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
DiaBLoS
Cevap
4
Görüntüleme
472
India
spy ghost
Cevap
3
Görüntüleme
367
greenmile
tragedie
Cevap
4
Görüntüleme
538
Atakan


Üst Alt