Fener - G.Antep maçı maç öncesi ve sonrası burada

Sponsorlu Bağlantılar

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Fener - G.Antep maçı maç öncesi ve sonrası burada
Fenerbahçe

Gaziantepspor
29.10.2005 20:00

_______________

_______________
Gaziantep ile 39. randevu!

Fenerbahçe ile Gaziantepspor, yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte, ligde 39. kez karşı karşıya gelecek.

2 takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında rakibine 23-8 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 7 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe toplam 78, Gaziantepspor ise 44 gol attı.

Tarafların geçen sezon yaptığı maçlarda Fenerbahçe, deplasmanda 1-0, İstanbul'da da 2-0 galip gelmişti.

Gaziantepspor, uzun yıllar adeta "kök söktürdüğü" Fenerbahçe karşısında ligde yaptığı son 9 maçta da galip gelmeyi başaramadı.

Fenerbahçe karşısında ligdeki son galibiyetini 2000-2001 sezonunda evinde 2-1'lik skorla alan kırmızı-siyahlılar, bu maçın ardından yaptığı son 9 lig maçında galip gelemezken, 8 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı. Bu dönem içinde Fenerbahçe'nin 26 golüne, Gaziantepspor 9 golle karşılık verebildi.

Fenerbahçe, yarınki rakibi Gaziantepspor'a İstanbul'da yaptığı lig maçlarında büyük üstünlük kurdu.

Sarı Kanarya, Gaziantepspor ile kendi sahasında yaptığı 19 maçta 16 galibiyet alırken, yalnızca 1 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı.

1980-81 sezonunda, 23 Mayıs 1981 tarihinde sahasında Gaziantepspor'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, bu yenilgiden sonra rakibinin Birinci Lig'de mücadele ettiği 16 sezonda kendi sahasında Gaziantep ekibine yenilmedi.

Fenerbahçe, İstanbul'da Gaziantepspor filelerine toplam 48 gol atarken, kendi kalesinde 14 gol gördü.

48. sezonunu yaşayan Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek bir maçta en fazla gol, Fenerbahçe ile Gaziantepspor'un yaptıkları bir maçta filelere gitti.

2 takım arasında 1991-1992 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazanırken, filelere giden toplam 12 gol, Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde 2000-2001 sezonunda İstanbul'da yapılan maç da adeta nefesleri kesti.

Ligde 29. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan karşılaşmaya Fenerbahçe 61 puan ve averajla lider, Gaziantepspor ise 58 puanla 3. sırada başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Gaziantepspor 3-0 önde kapadı. İkinci yarıda adeta coşan Fenerbahçe, üstüste bulduğu gollerle inanılmazı gerçekleştirip, sahadan 4-3 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçti.

Kaynak: AA
__________
Daum'un dalya heyecanı!

Teknik Direktör Christoph Daum, Turkcell Süper Ligi'nde yarın Gaziantepspor ile yapılacak mücadeleyle birlikte, takımın başında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçe'deki görevine 2003 yılının haziran ayında imzaladığı sözleşmeyle başlayan Alman çalıştırıcı, ekiple, 2003-2004, 2004-2005 ve bu sezon ligde, Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında toplam 99 resmi maça çıktı.

Sarı Kanarya, Daum yönetiminde 78 lig, 10 Türkiye Kupası, 9 Avrupa Şampiyonlar Ligi ve 2 de UEFA Kupası maçı yaptı.

Daum yönetimindeki takım, ligde çıktığı toplam 78 lig maçında 57 galibiyet alırken, 11 kez berabere kaldı, 10 maçta da yenildi.

Kanarya, ilk 2 sezonunda şampiyonluk yaşadığı, bu sezon ise 10. hafta itibariyle liderliği paylaştığı Alman çalıştırıcı yönetiminde lig maçlarında rakip filelere toplam 184 gol atarken, kalesinde 75 gol gördü.

Kaynak: AA
__________
"Tarih yazmadan gitmem"

"Birçok teklif var. Ama ben F.Bahçe'de kalarak üçüncü şampiyonluğu da yaşayıp, tarihe geçmek istiyorum."

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, uzun süredir Türk medyasına röportaj vermiyordu. Ancak A.Gücü maçı sonrası yardımcısı ve kader arkadaşı Murat Kuş ile birlikte Bolu Dağı'ndaki Ulusoy Tesisleri'nde Vatan'ın sorularını tek tek yanıtladı. Son 2 aya göre çok neşeli ve kendinden emin olan Alman hoca "En büyük destekçim" dediği Murat Kuş'la birlikte F.Bahçe taraftarının merak ettiği sorulara yanıt verdi. İşte Daum'un gözüyle F.Bahçe: "Uzun süredir Türkiye'deyim ve burada ayakta dik durmanın tek yolu başarı. 3. senemize giriyoruz ve hâlâ başarısız olduğumuzu düşünenler var. Bu beni çok kırıyor ve üzüyor. Büyük başarılara imza atarken hep acımasızca eleştirildim. Aslında bunlar benim ve ekibimin varoluş nedeni oldu. Takım ve özellikle Murat Kuş ile bunlara göğüs gerdik. Medya hep bizim başarısızlığımızı bekledi. 'Zamana ihtiyacımız var, bu takım daha iyi olacak' dedik, kimseye dinletemedik. Artık başarılıyız ya, takmıyorum hiçbir şeyi. Keyifli keyifli oturuyorum

'Hayati 3 maçımız var'
Önümüzde çok önemli 3 maç var. Bunlar bizim kaderimizi belirleyecek. Önce G.Antep, ardından Schalke ve Sivas sınavları, gelecek için planlarımızı netleştirecek. Önümüze daha sağlam bakmamıza neden olacak. Daha garanti konuşmak için iki lig ve Schalke maçını almalıyız. Şampiyonlar Ligi'nde grubun en iyi takımı biziz. Tek eksiğimiz tecrübe. Milan ve Schalke maçlarında tecrübesizliğimizin kurbanı olduk. Ama Schalke maçını alırsak, gruptan lider çıkarız. Son maçlarda sahaya sürdüğüm kadro, Schalke sınavı için yapılan çalışmaların göstergesiydi. Malatya, A.Gücü ve bu hafta oynayacağımız G.Antep maçı, yeni sistemin testi olacak. Schalke maçında kontrolü elimizde tutmalıyız. Bunun için orta sahayı daha güçlü kurduk. Bu maçtan 3 puan almak için her türlü garantiyi bünyemizde bulundurma zorunluluğumuz var, bunu da yapacağız

'Sinirleri alınmış adam!'
Alex, anlatılır gibi bir oyuncu değil. Farklı özellikleri, yetenekleri olan bir futbolcu. Yokluğunu hissetmeyeceğiz dersem yalan olur. Sistemimizin en önemli parçası. Yaptığımız tüm çalışmalar onun üzerine kurulu. Duran toplardaki başarısı ve orta sahada topu yönlendirmesi, Alex'in gücünü gösteriyor. Brezilyalılar kısa paslaşmayı seviliyor. Biz de ona göre oynuyoruz. Alex'siz eksik olduğumuz gerçek. Ama yerini doldurmaya çalışacağız. Tam 'sinirleri alınmış bir adam' diyebiliriz onun için. Öylesine sakin, öylesine işbilir ki, herkesi şaşırtabiliyor. Almanca'da 'Buz ve melek adam' diye bir söz vardır, bu tam Alex'e yakışıyor. Bu arada o ya da bu takımdan teklif gelmesi, şu an benim için hiç önemli değil. Önemli olan F.Bahçe'nin Türkiye ve Avrupa'daki başarısı ve benim burada alacağım sonuçlar. Uzun yıllar sonra F.Bahçe üst üste 2 kez şampiyon oldu. İlk kez 3 yıl üst üste şampiyon olma şansımız var. Bunu iyi kullanacağımızı düşünüyorum. 3. şampiyonluğu alıp, F.Bahçe tarihine geçmek istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi, seneye de daha başarılı olmayı planlıyoruz. Türkiye Kupası'nda da gruptan çıkmamız kesin. Sonra kupayı alabilecek en güçlü takım biziz

'Gurur duyuyorum'
Futbolcularımla gurur duyuyorum. Onlar Türkiye'nin en iyileri. Fair-play'a aday isimler var. Takımdaki yaşananlar bizim için çok önemli. Mehmet Yozgatlı onu kesmemem için elinden geleni yapıyor. Beni, kendisini oynatmak zorunda bırakıyor. Schalke maçı öncesi sistemimizin en önemli parçası olacak. Bütün takım Mehmet gibi çalışıyor, çok istekli. Keşke hepsine aynı şansı verebilsem

'Kadro şimdilik yeterli'
Takımın kadrosu şu an için yeterli. Büyük başarılara imza attığına göre iyi takım. Devre arası 1-2 transfer yapabiliriz. Uzun maratonda oyuncuya ihtiyacımız var. Biz ve yönetim tarafından daha şimdiden hem devre arasının, hem de gelecek sezonun çalışmaları yapılıyor. Yorucu ve yoğun maçlar geçiriyoruz. Her kulvarda 1 numara olmak kolay değil. Bazı oyuncuları dinlendirmek zorunda kaldık. Bu hafta da yeni birileri dinlenebilir."

Kaynak: Vatan
____________
Antep ile Schalke Provası

Salı gecesi deplasmanda Schalke ile büyük önem taşıyan bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, son provayı bugün Gaziantep karşısında yapacak

Salı gecesi deplasmanda Schalke ile büyük önem taşıyan bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, son provayı bugün Gaziantep karşısında yapacak. Kanarya’nın bir hedefi de, ligde üst üste 8 olan kazanma sayısını 9’a çıkarmak. Ankaragücü karşısında Volkan, Serkan, Appiah, Önder gibi oyuncularını dinlendiren teknik direktör Daum’un, Gaziantep maçında bu oyuncularına şans vereceği belirlendi. Rüştü, Selçuk, Kemal, Servet ve Nobre ise yedek kulübesine çekilecek. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 20:00’de başlayacak mücadeleyi Cem Papila yönetecek.

FENERBAHÇE
Volkan*****
Serkan
Luciano
Önder****
Ümit
Mehmet Yozgatlı***
Aurelio
Appiah**
Tuncay***
Alex**
Anelka****

GAZİANTEP
Hasagiç***
Erman
Bekir
Mehmet Çoğum
İlhan
Tarek**
Erdal
Özgür
Faruk
Lazarov****
İvanov

Saat:20.00
Yayın:LİG TV
HAKEM:CEM PAPİLA
Stat:Şükrü Saracoğlu

Bu sezon ilk kez

Şükrü Saracoğlu’ndaki zorlu Fenerbahçe-Gaziantepspor maçını yönetecek olan Cem Papila bu sezon ilk defa Sarı-Lacivertli ekibin maçına çıkacak. Birinci Lig kariyerine 43 maç sığdıran Papila, 174 sarı, 15 kırmızı kart gösterdiği bu karşılaşmalarda 18 kez de penaltı düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, daha önce ligde tecrübeli hakemin yönetimindeki 8 mücadelenin 5’ini kazanırken, 3 kez de sahadan puansız ayrıldı. Gaziantepspor ise Cem Papila’nın görev yaptığı toplam 2 maçta 1 yenilgi, 1 de galibiyet elde etti.

Fenerbahçe-Gaziantepspor

------------O G B M A Y
İç saha---19-16-2--1--48--14
Dış saha--19--7-5--7--30--30
Toplam---38-23-7--8--78--44


Kaynak: Fanatik
_____________
Nobre'nin ilk 11 isyanı!

Ankaragücü maçında yedek kaldığı için isyan eden ve ısınmaya çıkmak istemeyen Marcio Nobre'ye para cezası geliyor. Teknik Direktör Daum'un disiplinsiz davrandığı için Brezilyalı oyuncuya bir hayli sinirlendiği öğrenildi. Alman hocanın, Nobre ile özel bir görüşme yaparak yedek kaldığı halde sorun çıkarmayan diğer oyuncuları örnek göstereceği ve takımın huzurunu bozmamasını isteyeceği öğrenildi.

Kaynak: Milliyet
_____________

 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Artık Maçı evde izlicem yani her kanalı bana 150 ytl mal oldu :ehe: süper bişi bütün kanallar v.s hersey var
 


Üst Alt