Federasyon 6 yabancı dedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gokhan43

Gokhan43

Üye
    Konu Sahibi
Federasyon 6 yabancı dedi
Futbol Federasyonu önceki yıllarda aldığı ve 2005-2006 sezonundan itibaren 5'e düşürmeyi planladığı yabancı oyuncu sayısıyla ilgili kararı uygulamadan kaldırdı ve yeni sezonda da 6 yabancı oyuncuyla devam edilmesini kararlaştırdı.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren "Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı"na göre, Birinci Süper Lig kulüpleri, hükümlere uygun olarak 6 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecekler.

2005-2006 sezonunda yabancı oyuncu transfer eden kulüplerin Futbol Federasyonu Alt Yapı Fonu'na ödeyecekleri miktarlar ise şöyle:

1. yabancı uyruklu oyuncu: 22 bin YTL

2. yabancı uyruklu oyuncu: 27 bin 500 YTL

3. yabancı uyruklu oyuncu: 33 bin YTL

4. yabancı uyruklu oyuncu: 38 bin 500 YTL

5. yabancı uyruklu oyuncu: 44 bin YTL

6. yabancı uyruklu oyuncu: 55 bin YTL

Birinci Süper Lig kulüpleri, yabancı bir kaleci transfer etmeleri durumunda ise transferin hangi sırada gerçekleştirildiğine bakılmaksızın fona 77 bin YTL ödeyecekler.

Futbol Federasyonu, Türk vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu oyuncuların, Bakanlar Kurulu kararından itibaren 5 yıl sonra Türk sıfatıyla oynayabilmelerine izin verirken, (A) Milli Futbol Takımı'nda forma giyebilecek kapasitedeki oyuncuları ise bu uygulamadan istisna tuttu.


:hoho: :hoho: :hoho: :hoho:
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Hıım iyi oldu.. ;)
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
aslında brraz anadolu kluplerini zorluyo!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt