Fatih Belediye Başkanı Demir Gözaltında

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Fatih Belediye Başkanı Demir Gözaltında
Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de bulunuyor. hurriyet.com.tr'ye konuşan belediye kaynakları, Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi.

Fatih Belediyesi'nde polis ekiplerinin arama yaptığı öğrenildi.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

ÜÇ KURUL MÜDÜRÜ VE İKİ RAPORTÖR DE GÖZALTINDA

Radikal Gazetesi'nden Elif İnce'nin haberine göre, İstanbul'da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den sonra gözaltılar Fatih bölgesinden sorumlu kurullar da dahil olmak üzere Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri'ne uzandı. Büyük Postane Caddesi'ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri'nin bulunduğu binadan üç koruma kurulu müdürü ve iki kurul raportörü gözaltına alındı, polis kuruldaki dosyalara el koydu.

Gözaltına alınanlar şöyle:
* İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Yener Çavdar (Beyoğlu, Eyüp, Kağıthane ve Şişli'den sorumlu)
*2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Raşit Şentürk (Süleymaniye dışında Fatih İlçesi'ndeki tüm yenileme alanları, Tuzla ve Zeytinburnu yenileme alanlarından sorumlu)
* İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay (Fatih ve Zeytinburnu'ndan sorumlu)
* İki kurul raportörünün de gözaltında olduğu öğrenildi.

Bu arada polisin hâlâ 1-2-3-4-5-6 no'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri ve İstanbul 1 ve 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün bulunduğu binadan ayrılmadığı ve içeri giren herkesin kimliğini kontrol ettiği öğrenildi.

operasyon üç ana başlıkta yürüyor:

1-TOKİ İHALELERİ- Soruşturmanın birinci ayağı ünlü işadamı ve müteahhit Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı TOKİ müteahhitlerini kapsıyor. Müteahhitler, rüşvet karşılığı hazine arazilerinin imara açılması başlığı altında gözaltına alınıyor.

2. İSTİMLAK VE RÜŞVET - Operasyonun bu ayağının merkezinde İstanbul'un Fatih Belediyesi var. Fatih Belediyesi kapsamında Marmaray'ın geçtiği güzergahla ilgili istimlak çerçevesinde verilen rüşvet ve yolsuzluk iddiaları operasyonun temelini oluşturuyor. Bu noktada iki bakanın oğulları ve Fatih Belediye Başkanı da gözaltına alındı. Oğulları gözaltına alınan bakanların Muammer Güler ve Zafer Çağlayan olduğu ve Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu ifade ediliyor.

3. VATANDAŞLIK ve MASAK Dosyası - Operasyonun bu ayağında yasadışı vatandaşlık işlemleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) bulunuyor. Operasyonun merkezinde ise (Ebru Gündeş'in kocası) Reza Zarrab olarak bilinen TC vatandaşlığına geçtikten sonra Rıza Sarraf adını alan kişinin yaptığı yüklü miktardaki kara para aklama işlemleri ve yüklü miktarda para transferi yer alıyor. Bu kapsamda Halk Bankası Genel Müdürü ve bürokratlarının da gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Bu arada adı geçen Rıza Sarraf'ın olağan üstü bir hızda vatandaşlık işlemlerinin de Muammer Güler'in üzerinden yürütülmesi ve bu kişinin hızlıca vatandaşlığa geçirildiği ifade ediliyor.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:


Üst Alt