Fatih Altaylı'dan tartışma yaratacak sözler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Fatih Altaylı'dan tartışma yaratacak sözler


Fatih Altaylı, şike operasyonunu ele aldı, tepkileri değerlendirip çok çarpıcı tespitler yaptı.

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Fenerbahçe'nin küme düşmesini istemediğini söylerken, bu süreç Galatasaray için geçerli olsaydı Mehmet Ali Aydınlar'ın daha çabuk karar verip Galatasaray'ı hemen küme düşüreceğini söyledi ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

ARTIK ADAM GİBİ YÖNETİCİLİK YAPILIR

Tutuklu olan insanlara baktığınızda bazıları ekonomik amaç bazıları ise fahri olarak görevlerini yapıyordu. Hepsi de ekonomik sıkıntısı olmayan zengin insanlar... Bu operasyon zenginlerin bir anlamda yeni bir kimlik kazanma olarak görülen yöneticilik anlayışına bakışını ne oranda değiştirir? Yeni yönetici profili ne olacak?

- Bundan sonra adam gibi yöneticilik yapmayı öğrenirler. Futbol öyle bir dönem yaşıyordu ki, en sert, en baskıcı, iş bitirme yöntemlerini en iyi bilen adam iyi yönetici oluyordu. Her kulüp bundan nasibini aldı. Her kulüp bu tarz adamları yönetime alma gereği hissetti. İyi spor adamı olmak değil, iyi bağlamacı olmak, yönetici olmak için gerekli şart haline geldi. Bu durumda sizin dediğinizin tam tersi oldu. Düzgün, kaliteli, iyi eğitimli insanlar bu işlerden kaçar oldu. Fenerbahçe'de ne bileyim bir Koç Ailesi, bir Ferit Şahenk yönetici olmaktan kaçtılar. Ali Koç, ailesinin istememesine rağmen Fenerbahçe aşkından yönetici oldu ama netameli konulardan uzak durmaya çalıştı. Tam aksine bundan sonra kaliteli yöneticilerin, sporu spor gibi yönetecek adamların önü açılır.

YAZILARIMDAN DOLAYI SİLAHLA TEHDİT ETTİLER

Aziz Yıldırım’ın tesisleşme anlamında kulübe yaptıkları ortada... F.Bahçe’ye neredeyse çağ atlatan bir başkanın bu kadar amatörce olaylar içerisinde olabileceğini düşünebiliyor musunuz?
- Aziz Yıldırım’la ilgili geçmişte yazdıklarıma bakarsanız iki farklı tavır görürsünüz. Herkesin “Aziz Yıldırım istifa etsin” dediği dönemlerde yazılmış yazılarım var. Aziz Bey arayıp teşekkür ederdi. “Bu adam kulübün geleceğini hazırlıyor. Çok önemli işler yapıyor. Tesisler yapıyor” dediğim pek çok yazım var. Ama sonra altyapıdan başlayarak ‘Mafyaları’ kulübe soktuğu dönem var. Ben bunları da yazdım. Arşivlerde duruyor. Bu yazılarımdan dolayı Akmerkez’de silah çekip tehdit ettiler beni. Şimdi içeride olan bazı adamlar. Dövüldüm. Aziz Yıldırım’ın yüzüne söyledim “Başkan bu adamlarla dolaşmak, bunları kulübe sokmak sana yakışıyor mu?” diye. Pis işler böyledir. Bir kere elinizi soktunuz mu, kolunuzu kurtaramazsınız.

Kahvehane kültürünün bile bir parçası olan futbola yönelik operasyon sonucunda neredeyse herkes hukukla tanıştı? Yargıya sert eleştiriler oldu? Doğru muydu bunlar. Yargının bile tartışılması gerekli miydi? Ergenekon ve Balyoz davasında yazılmayanlar yazıldı. Futbolun bu ülkede ayrıcalığı nedir?
- Vallahi ordu komutanları, kuvvet komutanları hapse atılırken bile bu kadar kıyamet kopmamıştı. Aziz Yıldırım’a verilen destek kimseye verilmedi. Bu futbolun gücüdür. Yargı da elbette eleştirilebilir. Ama daha hiç bir şey belli değilken yargıya bu kadar yüklenmenin alemi yoktur. Tabii söz konusu olan futbol olunca her şeyin ölçüsü kaçıyor. Çünkü Türkiye’de futbolun ölçüsü kaçık.

Emniyetin ‘19 maçta şike var’ yargısına varması süreci nasıl etkiledi?
- Bakıyorsunuz topu topu şüpheli maçta 10 dakika oynamış Ümit Karan dahil, 4 futbolcu ve 2 teknik adam içeride... Şike teşebbüsten öteye gitmemiş olabilir mi? Bakın burada kafaları karıştıran bir durum var. Aziz Yıldırım’a yöneltilen tek suçlama şike değil. Çete suçlaması var. Silahlı çete. İçeride olanlar çete olup birlikte hareket etmekten dolayı tutuklular. Aziz Yıldırım’ın irtibatta olduğu adamlara bakarsanız, normal şartlarda bu düzeyde bir işadamıyla bağlantısı olmaması gereken isimler. Aziz Yıldırım şikenin yanı sıra çıkar amaçlı örgüt kurmakla suçlanıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt